Tips van Bear voor leuke en leerzame activiteiten binnen- en buitenshuis

Regio Noord heeft al herfstvakantie, midden en zuid zijn komend weekend aan de beur. Geeen moment vervelen met voor elke dag tips voor leuke en leerzame activiteiten binnen- en buitenshuis van Bear. Je vindt ze hieronder. Een tijdje terug mocht ik BEAR proberen en ik was er heel enthousiast over. Mijn kinderen vinden ze heerlijk. Gisteren mocht mijn dochtertje kiezen uit een zakje met de fruitrolletjes van BEAR of Smarties. De ultieme test: BEAR heeft gewonnen. Hieronder deel ik graag leuke tips van BEAR voor de herfstvakantie!

De hete zomerdagen zijn voorbij en zwembroeken en jurkjes hebben plaats  gemaakt voor sjaals en truien. Door de frisse wind, mistige ochtenden en gele bladeren aan de bomen is het duidelijk: de gezellige herfstmaanden zijn aangebroken. Met de vakantie voor de deur zijn de kids weer overdag thuis. Hartstikke gezellig, een weekje vrij van school, maar als ouder is het af en toe lastig om te bedenken wat voor leuks je met ze kan doen. Zeker nu we allemaal niet op vakantie kunnen gaan en we meer in en rondom het huis moeten blijven. BEAR, de maker van de gezonde fruitrolletjes, wordt blij van nieuwsgierige en vrolijke kinderen en komt met tips voor de leukste uitjes en activiteiten. Van kleuren, tot tenten bouwen en van gezonde muffins bakken tot paddenstoelen zoeken, met deze tips wordt de herfstvakantie één groot berenavontuur.

Boredom busting avonturen

Of je dit jaar nou wel of niet op vakantie gaat, er komt een moment dat de vraag “mam, wat gaan we zo doen?” wordt gesteld. Niet zo gek, want kinderen hebben graag wat om handen. Nu er geen dagelijks routine van school meer is en ze niet elke dag vriendjes om hun heen hebben, kan de verveling toeslaan. De collectie (bord)spelletjes van zolder halen of filmpje aanzetten kan natuurlijk altijd – maar er is zo veel leuks te leren en beleven in het najaar. Een portie (herfst)vakantie inspiratie kan iedereen wel gebruiken. Daar komt bij, lekker struinen door het bos en spelen in de natuur is goed voor kinderen. Veel bewegen en de frisse buitenlucht zorgen niet alleen voor een flinke dosis vitamine D, maar stimuleert ook de creativiteit en zelfs het concentratievermogen. Daarom deelt BEAR, een vakantiekalender met voor elke dag een leuk uitje of activiteit. Zeven herfsttips die je samen met je kids binnen- en buitenshuis kan doen én waarvoor je niet naar een pretpark of ver land toe hoeft.

1.       Herfstschatten uit het bos | Niets leuker dan met je kind naar het bos gaan en samen zoeken naar de schatten van de herfst. In de herfst vind je de mooiste bladeren in allerlei levendige kleuren. Prikkel daarom de creativiteit van je welpjes met inspiratie uit de natuur! Neem de herfstbladeren mee naar huis en maak er samen een kleurrijke kersttafel of  een mooi tekenkunstwerk van. Dus, trek ze een jas aan, doe ze een sjaal om en ga samen op zoek naar de mooiste dennenappels, bladeren en eikeltjes. Geen gevallen bladeren in de buurt? Online zijn er een heleboel herfstige kleurplaten te vinden – goed voor uren tekenplezier.

2.       De wereld rond met BEAR | Dit jaar niet op berenpad de grens over? Niet getreurd! Met de wereldposter, bijbehorende stickers en landkaartjes van BEAR, vol interessante weetjes en grappige feitjes, leer je de hele wereld kennen. Wist je bijvoorbeeld dat in de zee rondom de mini-eilandjes van Micronesië botten van piraten en hele oude motorfietsen kunt terugvinden en dat Japanse Sumoworstelaars maar liefst 10 kommen rijst elke dag eten?  Na het sparen en opsturen van 10 ‘bearcodes’. krijgen kinderen een wereldkaart met stickers opgestuurd. De landkaartjes zitten in de verpakkingen van BEAR met fruitrolletjes.

bear

3.       Op een grote paddenstoel | Als het een tijd heeft geregend, maar de grond nog warm is van de zomer, schieten paddenstoelen letterlijk uit de grond. Oktober is dé paddenstoelenmaand. Ben je in het bos op zoek naar mooie schatten voor de herfsttafel, laat je kinderen dan meteen speuren naar paddenstoelen. Er zijn in Nederland zo’n 8.000 soorten, dus genoeg interessante studieobjecten. Benieuwd hoe de onderkant van de paddenstoel eruit ziet? Neem een spiegeltje mee houd deze voorzichtig naast de stengel. Zo zie je ook de bijzondere onderkant.

4.       Staycation | Voor onvergetelijke herinneringen hoef je niet ver te reizen, soms zelfs niet verder dan de voordeur. Zet je tent bij een warme herfstdag eens op in de tuin of zelfs gewoon in de woonkamer. Kleed de tent gezellig aan met kussentjes en dekens en serveer bijvoorbeeld gezonde muffins, fruitrolletjes en warme chocolademelk. Beregezellig en super knus! Geen kampeertent in huis, maar toch graag een berenhol bouwen? Maak een gezellige berenschuilplaats van 2 stoelen, een deken en kussens. Liever een écht berehol voor buiten? Pak dan een oude deken, verzamel een paar stevige stokken of 2 oude stoelen en maak een schuilplaats. Om het af te maken kun je hem nog camoufleren met gras en bladeren. Uiteraard alleen te betreden met een geheim wachtwoord.

5.       Voor de keukenprinsessen en prinsen | De herfstvakantie is het uitgelezen moment om samen met je kind de keuken onveilig te maken. In herfstbaksels staan specerijen als kaneel centraal – de warme geur zal zorgen voor instant gezelligheid. Samen bakken is gezellig, lekker én leerzaam. Dit is het recept voor heerlijke ‘strawBEARy scones’: Verwarm je oven op 180 graden. Mix 250 gram zelfrijzend bakmeel met 4 flinke eetlepels honing en voeg daarna 60 gram (zachte) boter toe, totdat je stevig deeg hebt. Snijd je favoriete BEAR fruitrolls in kleine stukjes en draai het door het deeg heen. Vet een ovenplaat in en zet die klaar. Bestuif je aanrecht of plank met meel en rol je deeg tot 2 cm dik uit. Pak een uitsteekvormpje of een kopje om rondjes uit het deeg te maken. Plaats de rondjes op de ingevette ovenplaat, smeer een beetje melk over de rondjes en bak ze voor 20 minuten tot heerlijke goudbruine scones. Echte beren eten hun scones met een beetje dikke room (bijvoorbeeld mascarpone) en vers fruit.

6.       Appel happen | deze is voor de durfallen die wel houden van een uitdaging. Boor in een appel een gaatje met een breinaald en rijg er een touwtje doorheen. Bind de appel aan een lage tak, zodat hij op ooghoogte hangt. Zet de stopwatch op 2 minuten en bijten maar! Wie de meeste happen uit de appel kan nemen binnen die 2 minuten, heeft gewonnen en mag kiezen wat jullie erna gaan doen.

7.       Schat zoeken | Regent het buiten pijpenstelen en is het te koud om naar buiten te gaan? Zet een speurtocht uit in huis. Het vergt wat meer voorbereiding, maar met een goede en uitdagende tocht zijn de kids uren zoet! Verspreid oor het huis kaartjes en raadsels om ze naar de uiteindelijke schat te leiden. Beloon ze tussendoor met iets leuks of lekkers, zoals een fruitsnack, een handje popcorn of een mini-cadeautje.

BEAR is in een doosje van 5 (2 rolletjes per verpakking), verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Holland & Barrett en verkrijgbaar vanaf €2,99.

Bekijk ook Erop uit in tijden van Corona

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *