Tiptoi mijn lichaam, leuk en leerzaam

Tiptoi ken je hoogstwaarschijnlijk wel. Het is een enorm bekend spel, waarbij je speelt en leert te gelijk. Dankzij het gebruik van een Tiptoi stift leer je over verschillende onderwerpen. Wij hebben Tiptoi Mijn Lichaam getest als startersset.

tip toi mijn lichaam startersset

Hoe werkt Tiptoi?

tiptoi® Het interactieve leersysteem.  Het interactieve leersysteem voor boeken, spellen en puzzels. Tiptoi® is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De elektronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen helemaal zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven. tiptoi® motiveert tot spelen en leren!

Tiptoi komt van de woorden tippen en toy (speelgoed) en zo is een mooi nieuw woord ontstaan dat velen niet onbekend is, dankzij het leerzame speelgoed. Met Tiptoi kunnen kinderen al spelenderwijs van alles leren en ontdekken. De stift geeft geluid af in de vorm van tekst of muziek als je op en afbeelding of tekst van het Tiptoi spel tipt.
Dankzij de tiptoi krijgt het speelgoed of een boek een extra beleving.

Als je begint met tiptoi heb je een stift nodig. Zo kun je beginnen met een startersset, daar zit sowieso een stift bij. De eerste keer koppel je deze aan je computer, je downloadt Tiptoi manager en downloadt de audiobestanden voor je spel.

In de stift moeten wel 2 AAA batterijen. Dat had ik de eerste keer niet gedaan en toen werkte hij dus niet, haha.
De stift functioneert met alle Nederlandse tiptoiproducten. Dus je hebt maar 1x een stift nodig.

Tiptoi Mijn lichaam

Wat je altijd al had willen weten over het menselijk lichaam! Het spel Mijn lichaam is voor kleuters zeer interessant. Bij onze kleuters op de basisschool was net het thema “Mijn lichaam”, hierdoor paste het ook nog eens helemaal in het moment waarin zij aan het leren zijn. Je doet al spelenderwijs een hoop kennis op.

tip toi mijn lichaam startersset

Het kennisspel over het menselijk lichaam

Wat zijn melktanden? Waar komt spierpijn vandaan? Hoe werkt het oor? Waarom zijn beweging en uitgebalanceerde voeding belangrijk?
Met behulp van afwisselende illustraties en oefeningen leren de kinderen het menselijke lichaam kennen.

• Kennis over het menselijk lichaam aangepast aan de leeftijd
• Kijkje in de anatomie, zintuigen, gevoelens, beweging, voeding en nog veel meer
• Afwisselende opdrachten ter vergroting van de kennis

Inhoud: 14 kinder/kennis-kaarten, 4 anatomie-bordjes, 4 spelersschijfjes, 8 gekleurde fiches, 1 zicht-testkaart, besturingsbord.

Ik vind Tiptoi heel erg leuk voor kinderen en het is reuze leerzaam. Gelukkig vinden de kinderen dit zelf ook heel leuk. De techniek van de stift met de tekeningen is heel interessant ook voor ze en dat motiveert ook om het spel vaker te pakken. De installatie is eenvoudig, mits je wel eerst even batterijen doet in de stift, want dat was ik dus vergeten, haha. Veel plezier.

Nog meer Sinterklaastips? Bekijk het Sinterklaasoverzicht.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Tiptoi mijn lichaam
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *