Tivoli maatregelen Corona

Het is zomervakantie en een heel vreemde voor ons dit jaar. Buiten dat we allemaal niet zo maar zorgeloos naar het buitenland kunnen dit jaar. Waar we allemaal last van hebben, hebben wij ook een verhuizing en verbouwing op het programma dit jaar. Daarom gaan we wat vaker uitstapjes maken met de kinderen. Alleen je wilt dit natuurlijk wel kunnen doen met het vertrouwen dat de hygiënemaatregels goed zijn bij het pretpark of de dierentuin waar je nu naartoe gaat. Lees nu over Tivoli maatregelen Corona.

We gingen vorige week donderdag naar Tivoli in Nijmegen. Hier wonen we vlakbij, dus we brengen wel vaker een bezoek. De laatste keer was net voor corona, met het winterprogramma van Tivoli, waarbij we ook nog eens konden schaatsen op een mini kunstschaatsbaantje.

Tivoli nijmegen corona maatregelen

Tivoli maatregelen Corona

Tijdens de zomervakantie van 4 juli t/m 30 augustus is er dagelijks entertainment in het pretpark. Zo kun je met Tiffi en Toffi op de foto tijdens een speciale Meet & Greet. Daarnaast kan worden genoten van Toffi’s show in de speciaal hiervoor ingerichte Showtent en regelmatig zijn er leuke workshops in het park. Uiteraard wordt ook in het entertainment rekening gehouden met de corona maatregelen.

Wat is er anders in Tivoli met de Coronamaatregelen?

tivoli achtbaan kleine kinderen

Wat is er anders met Corona maatregelen in een pretpark? Over het algemeen zijn het een aantal dingen.

  1. Er zijn minder mensen tegelijk
  2. Er zijn bij een aantal pretparken tijdsloten (ochtend of middag)
  3. Er moet altijd online gereserveerd worden
  4. Er moet afstand gehouden worden in de wachtrijen
  5. Er is éénrichtingsverkeer op de meeste plekken
  6. Er zijn hygiënepunten om je handen te ontsmetten.
  7. Je kan met minder mensen tegelijk in een attractie (er zit bijvoorbeeld een karretje tussen het volgende karretje in de achtbaan.

Het was erg netjes geregeld in Tivoli. Het park was heel rustig, toen wij er waren en schoon. Er werd duidelijk aangegeven hoe je moest lopen en waar je kan wachten in de rij. Doordat het vrij rustig was, was het ook heel makkelijk om de afstand te houden en te zien welke looprichting je moest nemen.

Al was het echt wel duidelijk zichtbaar op de grond en het personeel wees mensen er ook op. Er werden mensen aangesproken op verkeerde looproutes, zodat de veiligheid van alle gasten goed geborgd werd, maar je merkt ook dat de meeste mensen zelf ook netjes rekening houden in de wachtrijen met elkaar.

Ik heb meerdere parken bezocht onlangs en ik vond dat ze in Park Tivoli heet netst de attracties zelf schoonmaakten. Heel ijverig werd echt naar elke ronde elke veiligheidsbeugel geboend met ontsmettingsmiddel. Dus, dat zag er heel veilig uit. Ook het toilet werd goed schoongemaakt. Dat zag ik bij veel parken, dat zag ik in het verleden maar zelden dat er regelmatig medewerkers het toilet staan te poetsen.

Eten in Tivoli

Tivoli restaurant corona maatregelen

“Geniet van een onvergetelijke lunch of diner samen met Tiffi en Toffi. Tijdens het eten komen Tiffi en Toffi gezellig bij je aan tafel zitten om met je op de foto te gaan. Daarnaast zullen ze ook nog een leuk dansje voor je opvoeren, dus dans gezellig mee! Het VIP arrangement is te boeken voor slechts € 9,95 per persoon in combinatie met een entreeticket.”

Tivoli ballenbak

We zagen Tiffi en Toffi nog lopen over het park. We hebben poffertjes gegeten en het leuke aan het restaurant van Park Tivoli vinden de kinderen de ballenbak binnen. Ik had een kopje koffie en er waren extra veel doekjes om je handen goed schoon te maken. Zoals je op mijn foto ziet.

Tivoli nijmegen corona maatregelen

Voor welke leeftijd is Park Tivoli leuk?

tivoli achtbaan kleine kinderen

Mijn kinderen zijn 4 en 6 jaar en voor hun is Park Tivoli fantastisch. De één is al langer dan 1m20 en mocht dus alleen in de achtbaan. Wat ideaal voor mij was, want ik was alleen en kan niet naast twee kinderen tegelijk zitten. Mijn dochtertje is 1m10 en die zat gezellig naast mij. Verder mochten ze heel veel dingen met zijn tweetjes doen, waardoor ik heel vaak vanaf de zijlijn toe keek. Ideaal!

Tivoli corona maatregelen

Spelen, ravotten, genieten, gillen en chillen is in Park Tivoli vakantie-favoriet bij kinderen tot ongeveer 10 jaar. Met leuke attracties en speeltoestellen is het pretpark kindvriendelijk en overzichtelijk. Chillen kunnen ook de ouders op de diverse loungeplekken tussen de attracties.

Tivoli nijmegen corona maatregelen

Reserveren kaartjes

Een bezoek aan het pretpark is dit seizoen wel even anders, maar zeker net zo leuk én voordelig. In verband met een maximaal aantal bezoekers per dag, worden alle bezoekers gevraagd voorafgaand aan hun bezoek een dagdeel te reserveren én te betalen. Er is al een entreeticket verkrijgbaar vanaf € 10,00 p.p. dat gaat om de ochtend (10:00 uur tot 13:00 uur). Voor de middag betaal je € 12,50 p.p (13:30 uur tot 17:30 uur).

Het parkeren kost slechts 2 euro en je betaalt alleen op de drukke dagen een parkeerkaartjes.

Wanneer is Tivoli open?

Het seizoen loopt van 1 juni tot en met 25 oktober 2020 en het pretpark is op extra dagen geopend in september en oktober.

Meer informatie is te vinden op www.parktivoli.nl.

Lees ook

Avonturenpark Hellendoorn met Corona maatregelen
Hellendoorn met kleine kinderen
Toverland met Corona maatregelen
Mondkapjes Snurk
Eropuit tijdens Corona
De leukste campings van Nederland met jonge kinderen

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *