Tivoli Nijmegen

Een dagje eropuit in Gelderland. Dat is prima te doen in Tivoli Nijmegen. Wij sloten onze schoolvakantie af in stijl! We gingen naar het pretpark in Berg en Dal bij Nijmegen: Amusementspark Tivoli. We begonnen onze zomervakantie met een bezoek aan de Julianatoren, een park wat veel vergelijkingen heeft met dit park. Park tivoli nijmegen

Tivoli Nijmegen

In dit park is er heel veel te doen voor jonge kinderen. Vanaf heel klein kan je je al goed vermaken. Je kan per attractie kijken of jouw kind er al in mag. Er staat overal een meetbord, waar je kan checken of je er in mag, of je er onder begeleiding in mag, of alleen in mag. Mijn zoontje van 4,5 jaar is 1 meter 10 en mijn dochtertje van bijna 3 jaar komt net boven de 95 centimeter uit. Ik schat haar 98 centimeter. Daarmee mochten ze allebei al in bijna alle attracties, zij het soms samen met ons. Dat is overigens ook helemaal geen straf, de achtbaan (die niet over de kop gaat) vond ik bijvoorbeeld ontzettend leuk. De eerste attractie waar de kinderen ingangen was een carrousel met auto’s, die omhoog en omlaag gingen. Ik ging mee met mijn dochtertje. De kinderen gaan in een gordeltje, maar echt heel gevaarlijk is het niet. Het beweegt wat op en neer en je gaat een paar rondje. Een aantal gordeltjes waren ook stuk, maar dat was dus gelukkig niet zo’n ramp. Al klik je toch graag je kindje even vast. De kids vonden het leuk. Op naar de volgende attractie! Dat werden de houten bootjes, de Regenboogreis. Park tivoli nijmegen De bootje in park Tivoli varen vanzelf en vanuit de bootjes kan je kijken naar een soort land van Laaf. Boven je hoofd gaat de achtbaan, dat is best tof. Het is leuk voor de kinderen om alles goed te bekijken vanuit de bootjes. Het was niet zo druk, dus we konden mooi nog een tweede rondje, dan zie je nog veel meer, uiteraard. Park tivoli nijmegen

De lieveheersbeestjes achtbaan

We gingen al redelijk gauw richting de achtbaan. Hoewel ze het ook nog spannend vonden, waagden ze zich toch aan een ritje in het lieveheerstbeestje. Wij gingen mee, hartstikke leuk. Doordat het ook hier weer vrij rustig was, konden we zelfs blijven zitten voor een tweede en derde rit. We zagen een vader met een zoon de hele ochtend rondje maken in de achtbaan, haha. Dat hadden die van ons ook leuk gevonden, maar er was nog zoveel meer om te gaan bekijken. Dus we gingen de andere attracties af, om later weer terug te keren voor een paar extra ritjes achtbaan.

Speeltuin en springkussens

Behalve superleuke attracties zijn er ook springkussens, een zweefmolen, trampolines en drie speeltuintjes op het park aanwezig. Daar kunnen de kinderen fijn even spelen, terwijl je op een bankje uitrust. Springkussens Park Tivoli

Openingstijden Tivoli Nijmegen.

We waren er vroeg, het park was om 10:00 uur open, dus toen zorgden wij dat we er waren. Vaak is het dan nog lekker rustig. Dat scheelt veel rijen. ‘ s Middags was het een stuk drukker. Amusementspark Tivoli is tussen 31 maart t/m 28 oktober 2018 geopend. Geopend van 10.00 – 17.00 uur, op een aantal dagen is het park echter pas om 11:00 uur open. Bekijk hiervoor het schema met openingstijden op de website van Park Tivoli.

Parkeren en entree

Parkeren kan er recht voor de deur. Dat kost € 2,00. Zorg dat je cash geld bij je hebt, want het parkeren betaal je content. Je wordt door parkeerbegeleiding netjes begeleid naar een plekje.

Entreeprijs

Een kaartje is nodig voor kinderen vanaf 2 jaar en kost € 13,75. Zowel voor kinderen als volwassenen. Vanaf 60+ betaal je €6,00. Online koop je je kaartje voor Park Tivoli met korting. €12,75 per kaartje, vanaf 2 jaar.

Bij enkel middagentree nog meer korting op Tivoli

Wil of kun je niet de hele dag naar het park komen? Bezoek dan tussen 15.30 en 17.00 uur Tivoli en ontvang maar liefst € 6,25 korting op de reguliere entreeprijs van € 13,75 p.p. Je betaalt dus maar € 7,50 p.p.!

Restaurant en pannenkoeken buiten het park

Berg en dal is een heel mooi gebied aan de rand van Nijmegen. Je zit er vrijwel meteen in het bos. Een mooie plek om te wandelen en je kunt er op twee plekken heerlijke pannenkoeken eten. Maar op het park zelf kan je je ook prima vermaken qua eten en drinken. Wij gingen echter toch voor een pannenkoek.

Restaurant de Heksendans

De heksendans Nijmegen Pannenkoekenrestaurant de Heksendans bevindt zich echt recht tegenover Tivoli. Je kan de auto op de parkeerplaats laten staan en even pannenkoekjes eten. Volgens mij kun je bij Tivoli en stempel krijgen, zodat je laten het park terug nog op kunt. Spot jij de heks bij de heksendans? Lekkere pannenkoekjes met een fijn terras.

Restaurant de Duivelsberg

De Duivelsberg Nijmegen Een klein stukje door met de auto kom je bij de Duivelsberg. Hier kan je met de auto naartoe, of je zet je auto op de parkeerplaats onderaan de berg en je loopt naar boven. Boven op de berg zit een heel leuk pannenkoekenrestaurant. Dit is echt een prachtige plek om te wandelen. Een mooi bos, met een fantastisch uitzicht over de Waal. Je ziet in de verte Arnhem liggen, maar ook de vele natuur eromheen. Bij helder weer kan je nog veel verder kijken. Bij de Duivelsberg zit een heel leuke speeltuin, voor als je kinderen nog niet uitgespeeld zijn. De speeltuin ligt in de kuil onderaan het pannenkoekenterras. Zo kan je mooi van bovenaf naar je kids kijken, terwijl zij zich vermaken in de speeltuin. Kortom, het was een heerlijk dagje voor ons en de kinderen!

De leukste pretparken van Nederland

Nog meer tips voor leuke pretparken en dierenparken? Bezoek ook eens:

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Park Tivoli Nijmegen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Tivoli Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *