Top 10 uitjes herfstvakantie met jonge kinderen

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Ik geef je graag leuke tips voor uitjes in de herfstvakantie met jonge kinderen. Ik had eigenlijke en top 10 gemaakt, maar het zijn er stiekem 13 en misschien vul ik ze nog aan met meer :). Maar ik noem het gewoon een top 10 uitjes voor herfstvakantie met jonge kinderen.

waskrijtjes herfstbladeren maken

Dit jaar is de herfstvakantie als volgt over de regio’s verdeeld.

 • Herfstvakantie 2019 regio Zuid 12 oktober t/m 20 oktober 2019 (week 42)
 • Herfstvakantie 2019 regio Noord en Midden 19 oktober t/m 27 oktober 2019 (week 43)

Voor een compleet jaaroverzicht qua vakanties voor 2019 en 2020 kun je het schoolvakantieoverzicht Nederland bekijken.

Tip 1. Dino Adventures 2019 Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is misschien wel mijn favoriete dierentuin, ik wilde schrijven één van mijn favorieten, maar op moment vind ik hem eigenlijk het leukst. Hij is super toegankelijk, groot, maar niet te groot. Je kan er superveel doen met de kinderen. Klim en klauterroutes, veel glijbanen en het is een mooi park, waarbij je dichtbij de dieren komt.

Dierenpark Amersfoort Dinopark
Dinopark dierentuin in Amersfoort

12 tot en met 27 oktober – Dierenpark Amersfoort

In de herfstvakantie kun je ook weer genoeg beleven in ons park. Van 12 t/m 27 oktober sta je oog in oog met levensechte dino’s tijdens de DinoAdventures. Het is namelijk onrustig in het bos vol dino’s en uit voorzorg is tijdens de herfstvakantie een deel van het park afgesloten.

Tijdens de DinoAdventures 2019 kan de hele familie mee op pad met de dinoranger. Kan het jouw kind niet eng genoeg? Voor hen is er voor het eerst de DinoAdventures Extreme. Rennen, springen, klauteren, vallen en weer opstaan. Alles, maar dan ook echt álles, kan gebeuren. Naast de DinoAdventures is er in de vakantie nog veel meer te beleven in ons park. Zo kun je gratis op je eigen ontdekkingstocht gaan in het Dinopark, vliegen over de savanne als een ooievaar en de voederpraatjes meemaken. De herfstvakantie is daarnaast dé tijd dat de eerste paddenstoelen uit de grond komen en ons park vol ligt met mooi gekleurde herfstbladeren.

Tip 2. Dino’s bij Duinrell in oktober

Nog meer Dinosaurussen. Ook bij Duinrell zijn er dino’s.

Ben jij gek op dino’s? Ga dan in oktober naar Duinrell, want van 1 oktober tot 1 november 2019 kun je op Duinrell tijdelijk 21 levensgrote én bewegende dinosaurussen spotten.

Dino's in duinrell

Tussen de 40 attracties op Duinrell zijn 21 levensgrote dino’s verstopt. Ze brullen, bewegen en de vleesetende dino’s zien er gevaarlijk uit met hun vlijmscherpe tanden. Kinderen kunnen in de hele maand oktober, als een Duinrell-ranger, met een speurtocht op zoek gaan naar de verschillende dinosaurussen. Je vindt bekende dino’s op Duinrell, zoals de T-Rex en Omeisasaurus, maar ook minder bekende dinosaurussen zoals de Mosasaurus en Yangchuanosaurus.

Kinderen leren onderweg spelenderwijs meer over de dino’s, zoals waar ze vroeger geleefd hebben en wat ze aten.

Dino Speurtocht

Onderdeel van de speurtocht is om een originele Dino-foto (of -video) te maken en deze te delen met hashtag #duinrell via Instagram. ‘We vinden het leuk om te zien hoe onze eigen Duinrell-gasten de dino’s ervaren en zien graag hun beelden’, licht woordvoerster Lisanne van Duinrell toe. Op 1 november kiest Duinrell de leukste dino-foto uit en de winnaar wint een weekendje Duinrell.

Daggasten betalen niets extra’s voor het spotten van de dinosaurussen en de speurtocht is gratis op te halen bij de entree. ‘Wij willen graag iets leuks aanbieden in de maand oktober’, licht Lisanne toe.

De attracties van Duinrell zijn in de herfstvakantie geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het Tikibad is de hele maand dagelijks geopend tot 22 uur. Buiten de herfstvakantie zijn de attracties doordeweeks dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur en in de weekenden van 10:00 tot 17:00 uur.

Tip 3. Bioscooptip: Everest de jonge Yeti

Met EVEREST: DE JONGE YETI / ABOMINABLE nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya.

Bekijk de trailer op YouTube

Als tienermeisje Yi (Chloe Bennet / Tara Hetharia) een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin (Tenzing Norgay Trainor / Roben Mitchell) en Peng (Albert Tsai / Matheu Hinzen) hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde. Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara (Sarah Paulson / Kim van Kooten) en zakenman Burnish (Eddie Izzard / Derek de Lint), die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

Tip 4. Lego World 2019

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt ook dit jaar weer Lego World plaats. Tijdens de herfstvakantie bezoek je van donderdag 17 oktober tot en met woensdag 23 oktober 2019 Lego World. Hier vind je 35.000 vierkante meter met miljoenen LEGO steentjes. Je kunt spelen met LEGO en meedoen met bouwwedstrijden en zelfs leren coderen met LEGO Education. Er zijn bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO).

Deze herfstvakantie vindt het grootste LEGO evenement ter wereld plaats in Utrecht. Van 18 tot en met 24 oktober 2018 wordt de Jaarbeurs omgebouwd tot één groot LEGO paradijs.

Een LEGO wereld voor elke fan!

Hoogtepunten van LEGO World 2018 zijn onder meer de langste LEGO-treinbaan ter wereld, die maar liefst 4 kilometer lang is en een kwart van de totale beursvloer beslaat. Er is een levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen, gebouwd met 1.000.000 LEGO Technic-elementen en uitsluitend aangedreven door motoren van het LEGO Power Function-platform. Er zijn 70 verschillende LEGO play area’s waar je zeven dagen levensgrote LEGO-bouwwerken kunt bewonderen, Ninjago trucs kunt oefenen, naar hartenlust kunt knutselen en nog veel, veel meer.

Niet alleen veel te zien, maar ook veel te leren

Er is niet alleen veel te zien, er is ook veel te leren. Met behulp van LEGO Boost kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eerste stappen zetten in computer-coderen, en hun eigen LEGO-robot tot leven wekken. Ook kan er meegebouwd worden aan modellen van filmiconen, kun je inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), meedoen aan bouwwedstrijden of het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen via Intertoys (tot 13 jaar).

‘For kids only’ activiteiten

Kinderen van alle leeftijden kunnen zich vermaken tijdens de ‘for kids only’ activiteiten. Zo kunnen zij onder andere auditie doen voor een stemrol in The LEGO Movie 2 (verschijnt februari 2019), karten op een Go Kart Racing circuit, de interactieve klimmuur beklimmen, optredens van de LEGO Friends Girls bijwonen en even bijkomen in de LEGO bioscoop.

Leuke feitjes over LEGO World 2018

 • Meer dan 5,8 miljoen LEGO stenen om mee te spelen
 • Maar liefst 35.000m2 speelplezier
 • 14.000 kilo is het gewicht van alle losse stenen op LEGO World
 • 35 levensgrote beelden van Star Wars, een Bugatti en ook de koning en koningin!

Tickets

Entreetickets voor LEGO World zijn via de website legoworld.nl te bestellen. Een dagticket kost €19,50 en is geldig voor één persoon tijdens de openingstijden. Aan de kassa kost een ticket €25,00. Kinderen tot en met 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken. Het is raadzaam om kaarten vooraf te kopen, omdat er een maximaal aantal bezoekers is. LEGO World is van 18-24 oktober dagelijks te bezoeken van 10:00-17:00 in Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.legoworld.nl.

LEGO Hidden Side is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Vang in de jaarbeurs spoken met LEGO Hidden Side. Bekijk Elsa, Ninjago, LEGO friends en veel meer thema’s.

speelgoed van het jaar 8 en 9 jaar

Tip 5. Haal je astronautendiploma bij Space Expo

Deze herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) kunnen kinderen hun astronautendiploma halen bij Space Expo. Ook worden er dagelijks drie interessante presentaties gegeven over de manen in ons zonnestelsel. Deze presentaties zijn prima toegankelijk voor (geïnteresseerde) kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Daarnaast draaien er een tekenfilms over ons zonnestelsel, de maan en Mars en kun je met de Space Shuttle op excursie naar ESA ESTEC.

Programma herfstvakantie (12 t/m 27 oktober):

Astronautendiploma

Kinderen die het speurspel doen bij Space Expo leren alles over sterren, planeten en reizen in space. Na afloop krijgen zij een astronautendiploma, compleet met de handtekening van André Kuipers. Er zijn speurspellen in de categorie 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar. Ze zijn te koop voor 50 cent per stuk bij de kassa van Space Expo.

Leuke en leerzame presentatie: welkom bij reisbureau Space Expo Onze eigen maan is erg bijzonder.

We zien hem elke dag en hebben er zelfs op gelopen. Toch is het niet de enige maan. In ons zonnestelsel zijn er 194 manen, allemaal met hun unieke kenmerken en eigenschappen. Er zijn manen met vulkanen en manen die water de ruimte inschieten. Tijdens deze presentatie reis je vanuit reisbureau Space Expo langs een aantal manen en wordt er gekeken of we daar ook ooit op kunnen lopen. De presentatie is prima toegankelijk voor (geïnteresseerde) kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Deze lezing wordt drie keer per dag gegeven in de Arianezaal.

Tekenfilm: Paxi in de ruimte

Paxi is een grappig ruimtewezentje. Hij verwondert zich over alle zaken die hij tegenkomt in de ruimte. In drie korte tekenfilms leert hij je alles over ons zonnestelsel, de maan en Mars.

Op excursie naar ESA ESTEC met de Space Shuttle

Kinderen die ouder zijn dan 9 jaar mogen mee met de Space Shuttle op excursie naar de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ESTEC. Hier breng je een bezoek aan diverse interessante gedeeltes van de organisatie. Een geldig ID-kaart, paspoort of rijbewijs is verplicht. Kosten: € 6,50. De kaartjes koop je op de dag zelf aan de balie.

Voor de kleinsten: space kleurplaat!

Er zijn weer nieuwe mooie space-kleurplaten om te kleuren. In de vakantie kan er de hele dag gekleurd worden in de astronautenzaal.

Space Expo

Space Expo is een museum over ruimtevaart. Je kunt er dingen zien, doen en leren. Bewonder de Soyuz, het ruimteschip waarmee André Kuipers reisde. Loop door een model van het ISS ruimtestation en krijg antwoord op vragen als hoe slaapt, eet en leeft een astronaut. Het museum is in de herfstvakantie dagelijks geopend van 10:00 t/m 17:00 uur. Meer info: www.space-expo.nl

Cupola ISS space expo

Tip 6. Museum Het Valkhof Nijmegen

Middeleeuws vernuft interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen

Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en smerige steden kom je tegen in films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden? Wat weten de wetenschappers ervan? En wat vertellen de originele voorwerpen uit de middeleeuwen ons?

Middeleeuws vernuft – een interactieve familietentoonstelling

In de tentoonstelling Middeleeuws vernuft ontdek je dat wij de ontwikkelingen uit de middeleeuwen vandaag de dag nog steeds gebruiken. Ga op zoek naar vernuftige oplossingen en vernieuwingen. Leer hoe je een stad verdedigt. Bouw grote kastelen zoals wij die vandaag de dag nog kennen. Smeed een zwaard, schiet met buskruit, dans de blaren op je voeten en kleed je volgens middeleeuwse mode.

Middeleeuws vernuft – een interactieve familietentoonstelling is te zien vanaf vrijdag 11 oktober 2019 in Museum Het Valkhof Nijmegen.

Geen donkere eeuwen van stilstand

Stoere ridders, mooie jonkvrouwen, indrukwekkende kastelen, de pest en kronkelige steegjes in vuile steden domineren doorgaans het beeld van de middeleeuwen. Dat doet deze periode van 1000 jaar geschiedenis te kort. In de tentoonstelling merk je dat in de middeleeuwen mensen leefden zoals wij. Mensen die net als jij en ik zoeken naar nieuwe en betere manieren om te leven. Hierdoor waren de middeleeuwen in Europa geen donkere eeuwen van stilstand. Het waren tijden vol oplossingen en vernieuwingen.

Ontmoet zeven mensen uit de middeleeuwen

Maak in de tentoonstelling kennis met zeven mensen uit de middeleeuwen: natuurlijk de ridder en de kasteelheer, maar ook de handelaar, de minstreel, de vakman, de monnik en de boeren. Op 35 hands-on stations kun je zelf uitproberen hoe het leven was in de middeleeuwen: op het paard met een lans je tegenstander van het paard duwen, een zwaard smeden, je verkleden als een edelvrouw, een middeleeuwse stad ontdekken, dansen, middeleeuwse muziek componeren, leren hoe moeilijk het is om een ​​succesvolle boer te zijn of de geheimen van de kruidengeneeskunde ontdekken.

Naast de hands-on stations zijn ook talloze originele voorwerpen te zien, die veel verhalen over mensen die in de middeleeuwen leefden onthullen.

Lukt het jou het zwaard van Koning Arthur uit de steen te trekken?

Denk je aan het eind van de tentoonstelling alles te weten over de middeleeuwen? Kraak dan de code en probeer het zwaard van Koning Arthur uit de steen te trekken. Is het gelukt? Dan weet jij vanaf nu alles over de middeleeuwen! Jouw overwinningsmoment delen: ga op de foto met het zwaard en deel jouw foto op een van onze social media kanalen met #museumhetvalkhof.

Activiteiten

Bij de interactieve familietentoonstelling Middeleeuws vernuft worden leuke extra activiteiten georganiseerd waaronder: een theatervoorstelling gemaakt door Theatergroep Fien en een lezingenreeks in samenwerking met de Radboud Universiteit.

Samenwerkingsproject

De tentoonstelling is een internationaal samenwerkingsproject van Museum Het Valkhof uit Nijmegen met het LVR-LandesMuseum uit Bonn, het Museon uit Den Haag en Bruns BV Bergeijk.

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 11 oktober 2019 tot en met zondag 10 mei 2020 in Museum Het Valkhof Nijmegen.

Tip 7. Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

Sinds zaterdag 5 oktober is Avonturenpark Hellendoorn omgetoverd tot Heksendoorn, hét Halloween evenement voor jong en oud. Het park is prachtig versierd en er vinden tal van extra activiteiten plaats. Bemachtig een heus heksendiploma, bezoek de grappige show van Kareltje, Jasmijn en Odelia, laat je verrassen door de magische goocheltrucs in de Magical Discovery Show en betreed de spannende spookhuizen.

De Heksendoornavonden zijn te bezoeken met een Avonturenpark Hellendoorn dagticket. Met dit dagticket heb je toegang van 10.00 uur tot 22.00 uur en bepaal jezelf hoe lang je blijft. Abonnementhouders hebben gratis entree.

Bezoek www.heksendoorn.nl voor meer informatie

Avonturenpark Hellendoorn

Op 19 en 26 oktober vinden bovendien unieke Halloween avonden plaats, die vanaf 19.30 uur extra eng worden tijdens het Screams evenement.

Heksendoornavonden – 19 en 26 oktober tot 19.00 uur

Wie geen genoeg kan krijgen van Heksendoorn kan op zaterdag 19 en 26 oktober tot 19.00 uur in het park blijven. Tussen 17.00 en 19.00 uur lopen er griezels rond, waardoor het iets spannender wordt. Wordt de spanning voor de kinderen toch iets te veel, dan kan Odelia’s Toverstafje ingezet worden. Met dit toverstafje, verkrijgbaar op diverse plekken in het park, houden kinderen de griezels op afstand en bepalen zij zelf hoe spannend het wordt. Tijdens de Heksendoornavonden zijn alle spookhuizen geopend en wordt de avond spectaculair afgesloten met een vuurwerkshow om 19.00 uur (o.v.v. weersomstandigheden).

Tip 8. Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum

In de herfstvakantie van 18 t/m 22 oktober kunnen kinderen van 2 tot en met 6 jaar hun hart ophalen tijdens de Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum. De museumhal is omgetoverd in één groot Chuggington speelparadijs en er zijn allerlei leuke activiteiten rondom de treinen van de tv-serie Chuggington. Kom spelen op het speelkleed, meezingen met de liedjes uit de musical en ga op de foto met hoofdrolspeler Wilson. Win een medaille met de speurtocht en timmer je eigen trein in het timmerdorp. Een feest voor het hele gezin! Kaarten zijn te koop via chuggingtondoedagen.spoorwegmuseum.nl.

Het spoorwegmuseum Utrecht

Wat is er tijdens de Chuggington doe-dagen allemaal te doen:

 • Speel met Chuggington speelgoed op het speelkleed en de speciale speeltafels;
 • Ga op de foto met hoofdrolspeler Wilson;
 • De Telekids Musicalschool verzorgt musicallessen voor kinderen in heel Nederland en heeft speciaal voor de Chuggington doe-dagen een gezellig programma samengesteld met liedjes uit het tv-programma. Zing en dans mee met met Eddie en Lorry op het podium bij Chugger Wilson;
 • Doe de speurtocht met opdrachten en verdien een speciale medaille;
 • In het timmerdorp kun je onder begeleiding, en tegen een kleine vergoeding, je eigen trein timmeren;
 • Draai eindeloos rondjes op de treinendraaimolen;
 • Op de draaischijf van het museum kunnen treinen worden omgedraaid. Doe mee met het draaischijfspel: draai het rad en zorg dat de juiste trein op de juiste plek uitkomt;
 • Maak de reuzenpuzzel op de puzzeltafel;
 • Neem een rustmomentje in de Chuggington bioscoop;

Voor de ouders zijn er verschillende plekken waar lekker gegeten en gedronken kan worden. Naast alle Chuggington activiteiten zijn alle museum-attracties normaal geopend. Bezoek ook de Grote Ontdekking, Stalen Monsters, de Vuurproef of het Techlab. In het Stoomtheater wordt het nieuwe toneelstuk ‘Dominique en het verzoek van de Sultan’ gespeeld.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop via chuggingtondoedagen.spoorwegmuseum.nl. Voor kinderen van 1 t/m 3 jaar is een speciaal peuterticket te koop:
Reguliere tickets: €17,50 euro (>4 jaar)
Peuterticket: €5,00 (1-3 jaar)

Over Chuggington

Vooral bij peuters en kleuters zijn ze razend populair, de treinen uit de tv-serie Chuggington. De tv-serie speelt zich af in het fictieve stadje Chuggington waar een groot spoorcomplex is gevestigd. De hoofdfiguren zijn drie leerling-treinen genaamd Wilson, Brewster en Koko. Chuggington heeft een educatief karakter; iedere aflevering beleven de drie locomotieven avonturen, waarbij het leren van belangrijke waarden als vriendschap, eerlijkheid en goed luisteren centraal staan. Chuggington is iedere dag te zien bij RTL Telekids op RTL8, de serie wordt in maar liefst 175 landen uitgezonden.

Tip 9. Taartrovers Film Festival

taart rovers festival

Op maandag 14 oktober, tijdens de herfstvakantie, opent het Taartrovers Film Festival haar deuren in het Natlab in Eindhoven. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar is dit jaar al in Groningen en Amsterdam neergestreken en komt van 14 t/m 18 oktober naar Eindhoven. Veel films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien; lange en korte, spannende en zoete, ontroerende en grappige films (en hier en daar een experimentele film). Bij Taartrovers Film Festival kijk je niet alleen film, je kan er ook veel ontdekken, maken en spelen met al je zintuigen.

Tip 10. Scheepvaartmuseum

Tijdens de herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober gaan we op expeditie naar de Noordpool in het Scheepvaartmuseum. Ga mee op ontdekkingsreis naar het hoge Noorden, maar kijk uit dat je niet vast komt te zitten in het ijs!

Op zijn ontdekkingsreis naar een nieuwe zeeweg richting het Verre Oosten, raakte Willem Barentsz ruim 400 jaar geleden met zijn schip vast in het ijs…Van 19 t/m 27 oktober zijn er elke dag extra familieactiviteiten, Zoals een avontuurlijke rondleiding waarbij je op expeditie gaat naar de Noordpool, een nieuwe kijktocht op rrrrrrr-IJS teken mee aan het grote PoolPanorama op de binnenplaats of neem een kijkje aan boord van een echte ijsbreker!

Tip 11. Openluchtmuseum Arnhem

Rotte smaken en geuren in het Nederlands Openluchtmuseum

openluchtmuseum

De herfst is begonnen en daarmee opent het Nederlands Openluchtmuseum zijn deuren voor rottige luchtjes, gruwelijke smaken en fermenteren.

Fermenteren, ook wel gisten genoemd, was vroeger noodzaak maar wordt nu weer regelmatig gebruikt in de keuken. Het museum biedt de bezoeker de komende weken weer een reeks van Gruwelijk Lekkere activiteiten aan die helemaal passen bij dit seizoen.

Smakelijk Bewaren

Het weekend van 12 en 13 oktober staat volledig in het teken van Smakelijk bewaren. Hoe hield je vroeger voedsel goed en wat kun je er nu nog mee? Verschillende workshops zijn te volgen die inspireren; een mini-masterclass citrus pekelen leer wecken. Wecken is een eeuwenoude bewaartechniek die nog steeds volop wordt toegepast. De inhoud kan jarenlang bewaard worden. Bietjes die vier jaar geleden geweckt zijn? Je kunt ze gerust nog eten!

Fermentatie maakt je slim

Fermenteren, ook wel gisten genoemd, klinkt misschien gruwelijk. Maar zuurkool en bier zijn twee voorbeelden die gemaakt worden met behulp van fermentatie. Er wordt zelfs onderzoek gedaan naar het effect van fermentatie op onze gezondheid en onze hersenen. Smaakcolleges zijn er tijdens dit weekend te volgen en je komt er vast en zeker slimmer vandaan!

Mislukte messeklever?

Kaas bestaat voor een groot deel uit bacteriën. Dat klinkt misschien gruwelijk maar het is vooral heel nuttig. In zuivelfabriek Freia wordt dit weekend kaas gemaakt en de nieuwe herfstkazen kunnen worden geproefd: de ”mislukte’ messeklever of de mimolette met kaasmijt.

Gruwelijk Lekkere Herfst

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft de tentoonstelling Gruwelijk Lekker. De tentoonstelling laat smaken door de eeuwen heen zien, proeven en ruiken. Elk seizoen kent specifieke geuren, smaken; soms lekker, soms gruwelijk. Oordeel zelf!

Het herfst evenement vindt plaatst in het weekend van 12 en 13 oktober, maar ook buiten dit weekend staat het museum tot en met 27 oktober in het teken van de herfst.

Bekijk alle activiteiten: Gruwelijk lekker activiteiten Openluchtmuseum

Tip 12. Herfstvakantie met Halloween in Toverland

Voor de kleine kinderenkan Halloween te spannend zijn. Toch kan je met Halloween naar Toverland, zij maken onderscheid tussen Halloween Days en Halloween Nights.

De Halloween Nights vinden plaats op 12, 15, 16, 17, 18, 19, 25 en 26 oktober. De spookhuizen Fear the Woods en The Dollhouse zijn geopend vanaf 17.00 uur, de overige activiteiten starten om 18.30 uur. Toverland is tijdens de Halloween Nights geopend tot 23.00 uur. Voor angsthazen is er de Halloween Toverstaf: zodra het licht van deze staf ontstoken wordt, druipen de griezels vanzelf af.

Tijdens de herfstvakantie van 12 oktober tot en met 27 oktober vinden tevens de Halloween Days plaats, met extra Happy Halloween-activiteiten voor de hele familie.

Halloween Days

Halloween Days is gericht op de jongere kinderen en daar staat griezelen met een glimlach centraal. Zo kunnen bezoekers een show van de broers Bertus en Jaapie aanschouwen: “Het mysterie het spookhuis”. Daarnaast kun je ook zaken verwachten als de gekke professor, dr.Fool, die angsten meet en bekijkt hoe stoer de kinderen wel niet zijn of een spannend doolhof dat geschikt is voor kinderen tot 12 jaar.

Halloween Nights

Voor grotere kinderen: Vanaf 18.30 uur begint Halloween Nights, waarbij de ‘echte engerds’ tevoorschijn komen. Zij komen het park in middels een parade. Vooral oudere kinderen vinden dit fantastisch. Mijn contactpersoon bij Toverland vertelt “We zien vaak dat ook nog de wat jongere kinderen dan staan kijken met eventueel de ouders erbij, zodat zij toch een beeld krijgen wat zich gaat afspelen in de avond. Bovendien is het dan natuurlijk nog licht buiten, dus ook dat scheelt voor hen. Daarna kunnen zij een goede beslissing maken of zij het nog een beetje te eng vinden of toch een poging willen wagen om een deel van Halloween Nights te bezoeken. Als ze het toch aandurven om de Halloween Nights te bezoeken, maar het toch een beetje eng vinden is er ook nog de toverstaf. Met de staf kunnen de kinderen (of volwassenen natuurlijk ook ;)) ervoor zorgen dat de griezels afdruipen. Dat staat hier evt. nog toegelicht: Toverland toverstaf.”

Toverland Magische Winterweken

Online tickets kopen voor Toverland kan met korting. Bekijk hier ons bezoek aan Toverland in de winter met jonge kinderen.

Tip 13: Griezelen in Tivoli tijdens de Halloween-herfstvakantie

Kom tijdens Happy Halloween van 12 t/m 17 oktober 2019 gezellig griezelen in Amusementspark Tivoli. Het pretpark is tijdens deze dagen omgetoverd in Halloweensfeer en dagelijks kun je genieten van de show Tiffi in het park en pompoen snijden (tegen betaling). Daarnaast wordt er tijdens Tivoli’s Halloween Party van 18 t/m 20 oktober, extra uitgepakt met superleuke Halloween activiteiten.

Happy Halloween

Tijdens Halloween mogen pompoenen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt dan ook dagelijks pompoenen komen snijden in het park (tegen betaling). Natuurlijk kun je tijdens ‘Tivoli’s Happy Halloween’ ook genieten van Tiffi’s Show. Daarnaast kun je samen met Tiffi of Toffi op de foto gaan tijdens de Toffi’s Superheld of Tiff’s Heksen Fotobooth.

Tivoli’s Halloween Party

Tijdens Tivoli’s Halloween Party van 18 t/m 20 oktober is het park verdeeld in 4 verschillende ‘pleinen’. Elk plein heeft z’n eigen Halloweensfeer en entertainment (zoals o.a. Mariachi muzikanten, Jim’s Avonturentocht, de Mysterieuze Muzikant en een extra griezelig Griezelbos) en z’n eigen ‘griezelige’ karakters rondlopen.

De opening van het Halloween Party programma is dagelijks om 13.00 uur. Tussen 13.30 en 16.30 uur komen de pleinen tot leven. Om 16.30 uur staan alle karakters klaar voor een Meet & Greet op het entreeplein.

Amusementspark Tivoli is in de herfstvakantie van 12 t/m 20 oktober 2019 dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over het park en het Halloween entertainment is te vinden op www.parktivoli.nl

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Herfstvakantie 2019
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Top 10 uitjes herfstvakantie met jonge kinderen

 • 9 oktober 2019 om 23:34
  Permalink

  Bedankt voor de leuke tips.
  Vooral die met de Dino’s. Daar is mijn kleinzoon gek op.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *