De top 10 leukste spellen voor volwassenen

Ik ben gek op spelletjes, jij ook? Misschien jijzelf niet, maar degene voor wie jij een Sinterklaascadeautje of Kerstcadeau mag kopen wellicht? Vind je het ook altijd zo lastig om in december inspiratie te vinden voor een origineel cadeau? Ik maakte een top 10 van de leukste spellen voor volwassenen.

Een groot aantal spellen vind je ook terug in het overzicht nominatie verkiezing speelgoed van het jaar en zelfs ook een paar winnaars, die nu een sticker Winnaar Speelgoed van het jaar 2019 mogen dragen.

Risk verjaardagseditie 60 jaar

Risk 60 jaar verjaardagseditie

Dit jaar kwam Risk met een vernieuwde editie, want Risk is jarig! 60 jaar Risk wordt gevierd met deze speciale verjaardagseditie met super deluxe verpakking en spelonderdelen. Voor de echte fan onthult deze editie ook de geschiedenis van het spel en 4 extra manieren om het spel te spelen, inclusief de originele spelregels van La Conquête du Monde, de inmiddels zeer zeldzame voorloper van Risk.

Wat een prachtige uitvoering van het o zo leuke en spel, waar fanatisme naar boven komt.

Monopoly

Monopoly Valsspelers editie
Monopoly Valsspelers editie

Monopoly is altijd leuk, maar er zijn ook nog eens een paar leuke verschillende edities te verkijken. Ik schreef er al eens eerder over. Namelijk de Valsspelerseditie die vorig jaar werd gelanceerd en de Milennials editie en Mevrouw Monopoly die dit seizoen op de markt verschenen.

Jumanji Escape Room

Packshot Jumanji

Escape Rooms zijn heel populair, maar je kan het dankzij de spellen van Identity Games ook als bordsspel spelen. Zo heb je de escape room twee spelers editie, maar ook dit familiespel.

De Escape Room The Game spellen zijn normaal gesproken bedoeld voor 16+, maar deze Jumanji Family Edition kan gespeeld worden vanaf 10 jaar. Verder is het principe hetzelfde, elk avontuur duurt een uur en hierin moet je codes zien te vinden om te ‘ontsnappen’. Deze codes voer je in op de Chrono Decoder door middel van sleutels. De drie mysteries lopen qua verhaallijn in elkaar over en vormen samen dus een compleet Jumanji avontuur.

Bekijk hier meer over Jumanji escape room.

What do you meme

Dit vind ik dus echt een geweldig spel. Het spel is van Megableu. Het is de bedoeling dat je een grappige tekst bij een kaartje bedenkt. Ik garandeer je dat je gaat lachen bij dit spel. Gebruik je verbeelding en je gevoel voor humor en combineer de fotokaart van de ronde met je grappigste tekstkaart om de grappigste memes te maken. De spelers zijn om beurten jury en oordelen welke speler de beste combinatie heeft gemaakt. De speler met de grappigste combinatie van de ronde scoort een punt en wint de kaart. Het spel eindigt wanneer iemand 20 punten heeft verdiend.

Exploding Kittens

Dit spel heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen. Ik had de Engelstalige versie al een aantal keer gespeeld, maar sindskort kun je dus ook de Nederlandstalige editie verkrijgen.

Het klinkt heel heftig, maar het is heel grappig. Je moet vooral geluk hebben. uiteraard komt er wel een stukje tactiek bij ijken, maar als je pech hebt, dan heb je pech en ben je af.

Exploding Kittens is een kaartspel dat een combinatie is van Russisch Roulette en schaken. Doel is te overleven tot je de laatste speler bent. Als je aan de beurt bent, speel je je actiekaarten om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen: kaboem.

Het is een spel dat je snel kan spelen. Leuk om met vrienden te doen.

30 seconds

Net als Exploding Kittensvroeg ik dit spel vorig jaar voor mijn verjaardag. Het leek mij namelijk wel leuk om onze spelletje kast weer eens te updaten. 30 seconds is een spel dat ik heel veel met mijn hockeyteam heb gespeeld op feestavondjes en hockeyweekenden. Absoluut een aanrader. Garantie voor veel lol. Omschrijf binnen 30 seconden zoveel mogelijk personen/dingen/gebeurtenissen die op jouw kaartje staan. Je speelt in een team en samen probeer je dankzij hints binnen 30 seconden zoveel mogelijk punten te scoren. 30 seconden vliegen voorbij, dus wees helder en snel!

Pandemic Rapid Response – Asmodee

Dit spel was genomineerd voor het speelgoed van het jaar 2019. In Pandemic Rapid Response dien je zsm levensreddende middelen te leveren aan noodlijdende steden. Nieuwe rampen blijven zich voordoen terwijl de timer loopt, dus jij en je team moeten snel samenwerken om je missie te volbrengen. Spelers vormen een team van dokters en specialisten die in een vliegtuig voedsel, water en andere hulpmiddelen voorbereiden. Als jij en je team deze hulpmiddelen op tijd weten te leveren, dan is je missie geslaagd!

Escape Room 2 spelers editie

Escape room 2 spelers

De trend van het moment; escape rooms spelen. Dat kan nu ook als bordspelen. Hierboven noemde ik Jumanji al, het familiespel. Dit is de twee spelers editie van de escape room spellen van Identity Games.Bij de 2 spelers editie van Escape Room The Game werk je samen met 1 teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het spel bevat 1 introductieavontuur van 15 minuten en 2 complete avonturen van 1 uur. Hierbij heb je dus een uur de tijd om te ‘ontsnappen’. Samen ga je op zoek naar codes, die kunnen bestaan uit getallen, vormen of andere tekens. een terechte winnaar van de Verkiezing Speelgoed van het jaar 2019.

Clever – 999 games

Dit spel ken ik zelf niet, maar ik heb hem wel in de lijst staan aangezien ik er goede dingen over heb gehoord. Het is genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2019.
Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren.

Wingspan – 999 games

Ook voor Wingspand geldt, net als Clever, dat ik dit spel zelf nog niet heb geprobeerd, maar dat ik er veel goeds over heb gehoord. Ook dit spel had een nominatie verkiezing speelgoed van het jaar op zak.
Probeer de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel breidt in één van zijn leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit. Deze leefgebieden richten zich op verschillende groeifactoren: voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. Elke beurt speel je een vogel, waarna je alle acties die zich in het betreffende leefgebied bevinden, mag uitvoeren.
Meer informatie over deze escape room game voor 2 spelers.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Top 10 leukste spellen voor Volwassenen

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *