Toverland met corona maatregelen

Maandag, 2e Pinksterdag gingen wij naar Toverland. Dit was ons eerste bezoek aan het een attractiepark sinds dat de parken weer open mochten. Toverland ligt in Sevenum, Limburg en is voor ons ongeveer 45 minuten rijden met de auto. Vorige keer dat we het park bezochten was in januari 2019. Het was toen heel koud en grauw. Dit keer bezochten we het park dus met heel zomers weer. Het was denk ik wel 28 graden. De blog heb ik geschreven op basis van vragen die jullie mij hebben gesteld. Ik beantwoord de vragen hieronder één voor één, mocht je nog vragen hebben, laat ze dan hieronder in een reactie weten.

Toverland corona

Wat is er veranderd?

Online reserveren

Het belangrijkste wat er is veranderd is dat je altijd een kaartje moet hebben gekocht, online, voordat je naar het park gaat.

Hoe we eerder nog gewoon last-minute konden bedenken wat we gingen doen met onze dag, heeft het Corona virus er voor gezorgd dat we steeds meer moeten plannen. Zo ook bezoeken aan pretparken en dierentuinen. Naar een pretpark gaan deden wij sowieso eigenlijk altijd wel gepland. Maar een dierentuin bezochten wij nog weleens last-minute. Vanaf nu is het zo dat je altijd reserveert, want ze hebben maar een beperkt aantal bezoekers dat per dag naar binnen mag.

Het heeft ook voordelen, want online een kaartje kopen maakt het dat je veel sneller door een rij heen gaat, dan dat er nog allerlei handelingen, zoals betalingen, verricht moeten worden. Je scant het ticket en kan naar binnen.

1,5 meter signalering

Toverland corona

Wat er nog meer veranderd is, zijn de 1,5 meter afstand maatregelen in het park. Je ziet overal zwarte-gele lijnen waarachter je moet staan, ten opzichte van de persoon voor je, in de wachtrij. Ik vind dit een uitkomst, want er zit niemand dicht op je of in je nek te hijgen. Je hebt de ruimte om te staan. Dit mag van mij altijd zo blijven.

Handalcohol op elke hoek

Handgelpunten zie je overal terug. Vooraan de rij van een attractie en nadat je een attractie verlaat. Dit vind ik heel positief, want dat alcohol dat ontsmet goed! Het enige dat ik nog zou doen is een handalcohol punt toevoegen voordat je instapt in een attractie. Aangezien heel veel mensen nog eten in de wachtrij. dus het effect van de handgel aan het begin van de rij is wel weg.

Toiletten

Toverland corona

De toiletten zijn ook ingericht op 1,5 meter afstand. Dit houdt in dat er een wastafel is afgeplakt met lint, tussen twee wastafels in en dat de wc’s niet allemaal gebruikt mogen worden. Bijvoorbeeld bij een rij wc’s is steeds 1 wc tussen 2 wc’s in afgesloten. En er zijn lijnen op de grond gemaakt, zodat je niet te dicht op elkaar gaat staan. Ook is er bij binnenkomst en verlaten mogelijkheid om handalcohol te gebruiken.

Minder mensen per attractie

Toverland corona

De 1,5 meter afstand wordt ook gehouden in de attracties. Waardoor je dus niet meer met een heleboel mensen tegelijk in de attracties gaat. Hierdoor duurt het wachten soms toch wat langer, dan je zou verwachten. Omdat er minder mensen in een attractie kunnen. Dit compenseert dat het minder druk is in het park, waardoor de wachtrijen minder lang zijn. Echter, bij sommige attracties ging het wel heel snel met de rij. Daar konden het gewone aantal mensen in de attracties, maar doordat de rij 1,5 meter afstand per gezin hanteerde leek de rij veel langer dan dat hij duurde.

Waar moet je op letten?

Toverland corona

Eigenlijk vond ik ons bezoek nog steeds heel ongedwongen. Natuurlijk waren er wat meer handhygiëne en afstandsregels, maar die vond ik eigenlijk wel heel prettig.

Waar je op moet letten als je Toverland nu bezoekt, is dat je dus een kaartje koopt vooraf en als je er bent afstand houdt tot andere mensen en gebruik maakt van de handgel. Het is helemaal geen vervelende situatie waar je heel erg gedwongen wordt om voorzichtig te zijn. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en ik heb geen vervelende situaties mee gemaakt. Je kon overal in en gebruik van maken.

Hoe zijn de wachttijden?

Zoals ik hierboven al schetste was het niet per se sneller dan wanneer je meer mensen in een park hebt. Althans, bij de attracties waar minder mensen tegelijk in mochten nu, want de attracties waar hetzelfde aantal mensen in konden daar ging je in een paar minuten door de rij heen. Hoe lang de rij ook leek. Dit was het geval bij de boomstam wildwaterbaan, daar was de rij heel lang, maar daar zat je zo in de attractie. Want in elk bootje ging gewoon een gezin, dat zal voorheen niet anders geweest zijn.

De boot varen bij Merlins quest duurde daarentegen echt heel erg lang. Daar kon alleen voorin en achterin een stel of gezin zitten. En waren de 2 tussenrijen leeg. Daarnaast maakte een medewerker de meeste bootjes ook tussendoor nog schoon met de hand. Daar hebben we denk ik wel een uur staan wachten, terwijl het leek alsof je er zo in kon.

We vonden de wachttijden daardoor eigenlijk niet veel anders dan dan anders. Het was helemaal goed zo. Maar echt een verademing dat je zoveel ruimte hebt in een rij en niemand die bovenop je staat.

Kan je gewoon eten in Toverland?

Toverland corona eten

Eten in Toverland is zeker mogelijk. Behalve dat je natuurlijk zelf je broodtrommel mee kan nemen, hebben ze genoeg cateringplekken op het park. Ook is er veel ruimte om te zitten. Ze hebben een geweldig terras. Het was maandag echter ontzettend warm en dan is er weinig plek in de schaduw om te zitten, maar de meeste dagen van het jaar zal het geen 28 graden en volle zon zijn en dan is het terras heerlijk. Binnen kan je ook eten. Ik heb geen specifieke maatregels gemerkt rondom de restaurants en snackcorners. Behalve dat ook daar weer handpompjes voor alcohol staan om je handen te desinfecteren en dat er duidelijke 1,5 meter afstand signalering op de grond is.

Toverland corona

Kan je naar de wc’s?

Zoals hierboven al aangegeven kan je gewoon gebruik maken van het openbare toilet op het park. Er zijn wel maatregelen genomen om de 1,5 meter afstand te kunnen handhaven. Zo zijn alleen wc’s open die niet direct naast elkaar zitten en kan je ook geen twee wasbakken naast elkaar gebruiken. De strepen op de grond geven aan wat 1,5 meter is. Ook is er voldoende handalcohol om je handen te desinfecteren.

Toverland corona

De wc’s waren verder rustig en je zag af en toe een rij, omdat je alleen naar binnen kon zodra er een toilet vrij was. Dus dan lijkt zo’n rij heel groot, maar ook daar ben je dus zo doorheen. En eerlijk gezegd wacht ik sowieso liever buiten dan binnen op een vrijkomende wc.

Houden mensen rekening met de maatregels?

Toverland corona

Kijk, dat is een lastige vragen. Want of alle mensen zich aan de regels houden, dat kan je natuurlijk niet garanderen. Ik vond dat er weinig controleurs rondliepen op het park, maar ik heb ook niet echt situaties gezien waarbij het nodig was. Dus waarschijnlijk wordt het op moment goed opgepakt door de bezoekers. Sowieso stonden de mensen in de wachtrij behoorlijk netjes op hun plekken te wachten. Ik geloof niet dat ze altijd op 1,5 meter afstand stonden, maar het was eigenlijk wel heel prettig. Er kan natuurlijk altijd iemand bij zitten die overal lak aan heeft, maar ik heb geen vervelende momenten mee gemaakt.

Reserveren Attractiepark Toverland

In het kader van het coronavirus werkt Attractiepark Toverland met een beperkte maximumcapaciteit. Het aanschaffen of reserveren van een entreeticket voor de datum van je bezoek is om deze reden voor iedere bezoeker verplicht. Tickets online reserveren voor Toverland kan hier.

Corona Regels Toverland

  • 1,5 meter afstand: Bewaar 1,5 meter afstand tot andere gasten en medewerkers
  • Eigen huishouden: Bezoek Toverland alleen of met je eigen huishouden
  • Verkoudheidsklachten: Blijf thuis als jij of iemand in jouw huishouden verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging) of koorts heeft
  • Extra hygiëne: Was je handen regelmatig en maak gebruik van de aanwezige desinfectiepunten
  • Pinbetalingen: Betaal zoveel mogelijk met pin
  • Instructies: Volg aanwijzingen van medewerkers op

Nog vragen hierover? Toverland heeft een FAQ pagina voor meer informatie.

Toverland 2020

Toverland corona

Veel plezier als jullie ook naar Toverland gaan. Ik vind het een fantastisch mooi park. Het is heel groen, er is heel veel water en genoeg vermaak voor kleine kinderen, maar ook oudere kinderen.

Lees ook

Ik schreef ook een blog over mijn eerdere bezoek aan Toverland in de winter. En Avonturenpark Hellendoorn met Corona maatregelen.
Lees ook de blog “Erop uit tijdens Corona” over bezoek aan attractieparken, dierentuinen en musea tijdens Corona.

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *