Traphekje

imageAls je een huis hebt, met een trap en je hebt kleine kids, dan heb je vrijwel altijd een traphekje nodig. Wij hebben er in elk geval 1 in huis.

Het traphekje hebben wij op de eerste verdieping naar beneden toe bevestigd. Dus bovenaan de trap. Naar zolder en van zolder naar beneden hebben we er geen. Net als beneden (beganegrond) naar boven, ook daar plaatsten wij er geen. We proberen ons zoontje te leren om niet zelf de trap op te gaan. Tot nu toe gaat het goed. Maar van boven naar beneden is niet een kwestie van aan- of afleren vind ik. Hij kan in z’n enthousiasme of door onoplettendheid struikelen en naar beneden kukelen. Dus het is tevens een soort vangnet.

Hij weet dat hij niet naar beneden mag zonder ons erbij. Als het traphekje open is dan voelt hij ook voorzichtig met z’n voet op de bovenste tree en zegt “oh oh” of heel hard “boven”. Hij past goed op, maar het is een blijft een dreumes van 22 maandjes.

Ook samen de trap af is nog best

What's on mama's mind kiddy gateopletten. Soms wil hij zo hard en hij neemt altijd de binnenbocht. Dus via de smalle treetjes. We moeten oefenen en oefenen.

Wij hebben een oprolbaarhekje als traphekje gekozen. Het mooie van het hekje is dat deze in de houder verdwijnt (oprolt) als je hem niet gebruikt. Dat vind ik mooier dan een hekje dat er altijd zit, het scheelt ook qua ruimte. Als je het hekje even niet nodig hebt zit deze mooi opgerold.

 

What's on mama's mind kiddy gate traphekjeHet hekje maak ik meestal met twee handen open en is kids proof. Je moet namelijk aan de ene kant een knopje indrukken en draaien en dan met je andere hand het hekje dicht trekken of open doen. Dat kan niet met een baby in je hand kan, maar ik kan mijn zoontje ook niet goed de trap af begeleiden met een baby in m’n hand dus ik moet sowieso twee keer lopen eigenlijk. Al word ik er wel handiger in. Maar er is een mogelijkheid om het hekje met een hand open te maken; De dreambaby kan geopend worden met een hand en kind op de andere arm. Dat werkt zo: de knop 1x indrukken en draaien, vervolgens loslaten. De rem is er dan vanaf. Je kan dan daarna met die zelfde hand het canvas losmaken en terug laten rollen.

Stel dat je kleintje nou zo handig is en hem zelf kan openmaken. Ik kan het me niet voorstellen tenzij hij misschien vier is. Dan zit er nog wel een beveiliging op middels geluid. Een ratelsysteem maakt een geluid wanneer het hekje open gemaakt is en je tijdens het opendoen de draaiknop niet ingedrukt houdt. Jij hoort zo dat het hekje open schiet en kan snel actie ondernemen. Als je de knop ingedrukt houdt tijdens het openen dan ratelt hij niet.

Tot nu toe zijn we tevreden met het hekje. Ook de montage was eenvoudig. Nu hopen dat hij jaren goede dienst zal doen.

Heb jij advies nodig voor het meest geschikte traphekje voor bij jou thuis? Kijk eens op de website van Kiddygate.

 

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Traphekje oprolbaar
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *