Trends geboortekaartjes Vintage en Duurzaam

Ook geboortekaartjes volgen trends. Vintage voor kleding en meubels is een van de trends van afgelopen jaar. En ook duurzaam, recycling, upcycling hoort heel erg bij wat we op moment belangrijk vinden en waar we mee bezig zijn. We gaan bewuster om met de natuur, willen minder verspillen en kiezen graag plasticvrije producten. Ga je geboortekaartjes maken dan kun je hier ook kiezen voor een vintage trend en duurzame keuzes maken

Made for moments geboortekaartjes trends

Vintage geboortekaartjes

Vintage betekent authentiek of tweedehands, nou is de vintage mode trend vaak retro kleding, nieuwe kleding met een knipoog naar vroeger. Maar er wordt ook wel echt nog oude kleding verkocht, die vroeger gedragen werd. De vintage trend is ook zichtbaar bij geboortekaartjes. Prachtige vintage designs in matte kleurtinten. Veel blauw, groen en grijs, maar ook wel zachte pasteltinten. Vintage is tijdloos, denk aan een geboortekaartje met een kraftlook, ruw en gepoetst. Het effect van een stempel op een geboortekaartje of sierlijke letters.

Zelfs babynamen zijn tegenwoordig vintage. Heel veel babynamen die we misschien eerder ouderwets zouden noemen zijn weer helemaal hip. Denk aan namen als Toon, Corneel, Abel maar ook Saar, Marie en Sophia.

Duurzame geboortekaartjes

Duurzaam is een begrip dat vrij breed geïnterpreteerd kan worden en op veel kan worden toegepast van je woning verduurzamen tot bewuste keuzes maken als het gaat om de aanschaf van (wegwerp)producten. Duurzaamheid is het zuinig omgaan met energie en grondstoffen, producten maken die niet slecht zijn voor de natuur en mens en daarbij willen we zo min mogelijk gebruik maken van plastic en wegwerpproducten.

Duurzaam afval opruimen

Voor duurzame geboortekaartjes wordt recycled papier gebruikt, bijvoorbeeld Recycled Fedrigoni (papiersoort Woodstock) wat Made for moments een geboortekaartjes webshop gebruikt voor duurzame geboortekaartjes. Zij bedrukken kaarten die bestaan uit 20% katoen en 80% gerecyclede vezels. In die lijn bieden ze dan ook enveloppen aan gemaakt van landbouwafval (denk aan bladeren en stengels) met 100% groene energie. Er worden dan ook geen proefdrukken van verstuurd, waardoor er geen extra post bezorgd hoeft te worden. Ze verpakken de kaartjes in een verpakking voor 70% bestaand uit gerecyclede materialen. Een prachtige manier om zo bewust mogelijk je geboortekaartje te versturen en een prachtige mogelijkheid geboden door deze kaartenwebshop.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Trends geboortekaartjes Vintage en Duurzaam

  • 31 oktober 2021 om 18:12
    Permalink

    Wat goed dat je een bewuste keuze kan maken voor het mooiste kaartje ooit.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *