Trends van het moment voor mannen

Heb jij een man in huis die de huidige trends volgt en zelf zijn kledingkast vult? Of shop jij voor jouw partner? Misschien houden jullie allebei wel helemaal niet van trends, dat is natuurlijk ook oké. Ik houd zelf wel van fashion en ik kijk graag naar trends. Ik ben echter geen trendsetter, ik vind het leuk om de trends deels te volgen en daar mijn eigen draai aan te geven. Ik houd mij overigens alleen maar bezig met mijn eigen garderobe en die van de kinderen. Mijn man kan zich zelf veel beter stylen, dan dat ik dat voor hem zou kunnen dus die shopt zijn eigen kleding. Het idee dat mannen niet hun eigen kleding kopen is volgens mij niet meer helemaal van deze tijd, ik vermoed zelfs dat online shoppen er voor heeft gezorgd dat steeds meer mannen hun eigen kleding uitzoeken. Ze zullen vast wel advies vragen, net als dat vrouwen het vaak ook fijn vinden om de mening van hun partner of een vriend of vriendin te horen over hun outfit.

Kledinginspiratie op doen

truien in de kast

Waar doe je eigenlijk inspiratie op? Ik ga niet zo heel graag de stad in om te shoppen, vaak heb ik er weinig tijd voor of vind ik het te druk, omdat ik alleen op zaterdag tijd heb. Ik ben het na een paar winkels al zat, liever kijk ik online en vul ik mijn digitale winkelmandje. Online shoppen heeft veel deuren geopend wat dat betreft, maar goed dat is niet anders, bijna iedereen leest tegenwoordig de krant via nu.nl of een andere krantenwebsite. Ik zit zelf veel op Instagram en daar volg ik een aantal kledingmerken. Voor mijn kinderen heb ik een aantal favoriete webshops en ook die houd ik dan weer via social media in de gaten. Zo zie je het gauw genoeg als er weer leuke nieuwe items zijn. Echt op zoek naar trends ga ik niet, maar je ziet de lijn vanzelf wel terug in de instagramposts die voorbij komen. Zalando deelt de trends ook op hun website en app. Nieuwe sneaker trends voor mannen of de kleuren van de najaarscollectie kom je online zeker tegen.

Sneakers shoppen; steeds duurzamer

Ik vind het heerlijk om op sneakers te lopen. Ze zitten comfortabel en daarnaast vind ik veel sneakers mooi. In de winter draag ik graag hoge sneakers of het moet echt koud zijn, dan gaan de dikke (sneeuw)laarzen aan.

Winter sneeuw en schaatsen

Hoge sneakers vind ik overigens ook leuk voor mannen. Vooral de kleurrijke en de retro of vintage look zie je nu wel veel voorbij komen. Ik vind dat zelf ook erg mooi staan onder een jeans. Sneakers kan je ook nooit genoeg van hebben toch, al is het niet helemaal duurzaam om onbeperkt te shoppen. Mocht je toch graag nieuwe schoenen kopen, terwijl het eigenlijk niet nodig was. Dan is de meest duurzame oplossing om je oude door te verkopen (of door te geven) op marktplaats of een vintage shop. Zo krijgen ze nog een tweede (of volgend) leven.

Duurzame schoenen zijn ook trendy en dat vind ik een mooie ontwikkeling. Kijk niet alleen naar welke schoenen je mooi vindt of hoe lekker ze zitten. Kijk waar de schoenen geproduceerd zijn en welke materialen gebruikt worden, voordat je lukraak wat shopt. Er zijn steeds meer sneakers die in Europa worden geproduceerd en gemaakt zijn van vegan of recyclede materialen. Sommige schoenen worden plantaardig geproduceerd, vaak kan je veel informatie over een schoenenmerk terugvinden als je er op gaat googlen. Duurzaam is niet alleen het materiaal waarvan het product is gemaakt, maar ook hoe lang het meegaat. Stevige materialen van goede kwaliteit gaan langer mee dan kwetsbare materialen. Ook kan je opletten als je online shopt dat je meerdere schoenen in een keer bestelt en niet hoeft te retourneren. Laten bezorgen bij een afhaalpunt scheelt ook weer ten opzichte van het thuis laten bezorgen van je pakketje.

Ik ben benieuwd of jullie voor een man shoppen of dat hij dat zelf doet.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *