Trends voor je vloer

We kunnen al een paar jaar niet om een aantal vloerentrends heen. Zo zien we heel veel houtenvloeren en veel als visgraat vloer gelegd. Het is ook logisch dat je een trend op gebied van vloeren een langere tijd ziet. Je verandert namelijk niet elk jaar je huis in je vloer. Regelmatig je vloer aanpassen is natuurlijk ook totaal niet duurzaam, en dat is juist een van de andere trends van dit moment. Duurzaamheid krijgt een steeds belangrijkere rol in interieur. Het gebruik van milieuvriendelijke en natuurlijke materialen draagt hier aan bij, maar het is ook belangrijk dat we minder snel spullen vervangen die nog niet aan vervanging toe zijn. Wanneer de kwaliteit van de materiaal goed genoeg is om een lange tijd mee te gaan, draagt dit bij aan minder verspilling en is daarmee meer duurzaam.

Vloer van hout of houtlook

houten jaloezieën in trendy huis

Een vloer van echt hout of een hout look laminaat of pvc vloer is razend populair en dat is ook geen trend die zo maar verdwijnt. Wel zul je verschillende kleurnuances zien voor een houten vloer. De afgelopen jaren zag je veel licht vloeren met een grijstint of zelfs wit.
Het liefst in een visgraat structuur. Dit was vroeger al het geval,alleen toen werden de vloeren nog van het massieve hout gemaakt dat heel erg duur was in aanschaf, maar ook heel bewerkelijk was om te leggen. De moderne visgraat vloeren hebben veel minder die klassieke uitstraling, maar meer speelskarakter. De lichte houtkleurige vloeren kleuren heel erg goed bij het razendpopulaire zwarte staal, dat men nu veel voor kozijnen en deuren gebruikt.

Je kunt kiezen voor een pvc-vloer of laminaatvloer met visgraatmotief. Dit is een veel goedkoper alternatief dan hout, maar makkelijker om te leggen en te onderhouden.

Duurzame keuzes en natuurlijke materialen

opgeknapte keuken

Net als dat je niet om visgraatvloeren en zwarte kozijnen heen kan op moment, komt je ook in alles duurzaamheid tegen. En dat vind ik een goede ontwikkeling. Je kan zeker bewuste keuzes maken als het gaat om je interieur, een duurzame en milieuvriendelijke vloer uitzoeken wordt dan ook makkelijker dan voorheen. Er bestaan voor bijvoorbeeld pvc-vloeren specifieke keurmerken, waarbij duidelijk wordt dat er geen giftige stoffen worden gebruikt. Een duurzaammateriaal dat je vaker in huishoudens terug ziet komen zijn kurk en wol. Kurk is geluidsdempend en daardoor heel fijn voor akoestiek in je huis, het is echter kwetsbaarmateriaal, dus je moet goed afwegen op welke plek deze vloer in je huishouden past.
Een kleed van wol of jute zijn ook steeds populairder, maar worden met name gebruikt in slaapkamers. Een vloerkleed is een natuurlijk maeriaal wat zacht aanvoelt aan je voeten en lekker warm. Daarnaast geeft het een luxe uitstraling.

Zullen we de komende jaren nog bewuster worden van het milieu en onze gezondheid en daarbij ook in het interieur meer duurzame keuzes maken? Dat zou een fijne positieve ontwikkeling zijn. Daarnaast verwacht ik dat we de visgraatvloeren ook nog een lange tijd zullen zien, al kan het best zo zijn dat we binnenkort meer warme kleuren zullen zien, in plaats van de wat hardere lichtbruine en lichtgrijze vloeren gecombineerd met zwarte kozijnen. We houden de trends in de gaten!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *