Trommel voor je kleintje

What's on mama's mind trommel kids with flairVoor Sinterklaas kreeg mijn zoontje (23 maanden) een trommel, van Kids with Flair. Hij vond het uiteraard prachtig. Met oma trommelt hij altijd op de blokkendoos, met twee grote blokken. Hij weet dus hoe het moet.

imageIk deed hem voor hoe je met de stokjes rustig kunt trommelen (lees het woord ‘rustig’ in deze zin goed). “Roffel, roffel, roffel” klinkt de trommel. Onze dreumes begint te stralen. “Wauw!!”, roept hij uit. Ook hij wil het proberen en slaat rustig met de stokjes op de drum. “Doosje” roept hij.

Dat valt mij alles mee. Rustig doet hij mij na en wijst ook weer naar mij, dat ik weer moeten trommelen. Even gaan we zo gezellig door. Dan besluit hij dat het toch harder kan. Alles wat ik in gedachten had met rustig is nu verdrongen.Gelukkig kan de trommel niet heel erg veel herrie maken en klinken de klappen dof en best muzikaal. A little drummer is born.

Eigenlijk is mijn zoontje nog een imagebeetje aan de kleine kant voor muziekinstrumenten, daarnaast is mijn zoontje het type dat wel van wat herrie maken houdt. Hij produceert met zijn stem al voldoende decibel om je trommelvlies ‘s nachts in bed nog te voelen kloppen. Laat staan wat hij veroorzaakt met muziekinstrumenten ter ondersteuning van zijn muzikale uitingen. Maar hij vindt dit soort dingen wel prachtig. Als je er bij blijft kun je gezellig muziek maken. Daarnaast staat het reuze leuk op zijn kamertje, zo’n trommel van Kid’s Concept.

De trommel is best wel kwetsbaar, maar je hoeft hem ook weer niet al museumstuk te behandelen. Ik What's on mama's mind gitaar kids with flairvind altijd dat het ‘speelgoed’ wel een beetje mag leven en dus gebruikssporen mag krijgen. Dat houd je toch met een kleintje. Van Kid’s concept heb je naast de trommel ook een gitaar en de blokfluit, de mondharmonica en de maraccas.  Je kleintje kan dus een hele band oprichten.

Ik vind ze ontzettend leuk en ook mooi als decoratie op het kamertje van je kleintje. De muziekinstrumenten zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Toch denk ik dat je kleintje er wel al eerder lol mee kan hebben, wel moet je er dan gewoon bij in de buurt blijven.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *