Tropical Zoo – genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2019

Win: Tropical Zoo knutselspeelgoed: 3D pixelbeads
Wanneer: 31 oktober t/m 10 november 2019
Hoe: Laat in een reactie weten wat jouw kindje het favoriete doet met knutselen. Bijvoorbeeld knippen, plakken, stickers plakken, tekenen, verven, etc..

tropical zoo

Verkiezing Speelgoed van het jaar

Sinds 11 september tot en met 3 november kan er gestemd worden op het Speelgoed van het jaar 2019. Ik maakte een blog met een overzicht van alle genomineerde speelgoed en spelletjes van 2019. Vandaag licht ik Totum tropical zoo – 3D pixel dierentuin dieren maken – knutselset uit Genomineerd in de categorie 4 en 5 jaar. Stem je mee, iedereen kan meedoen? Wat is jouw favoriet kies je voor een bordspel of houd je meer van knutselen?? Heb je al verlanglijstjes voor Sinterklaas? Doe inspiratie op, maar stem vooral ook mee.

Over de leeftijdsgroep 4 en 5 jaar:

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar ligt bij de genomineerden de categorie toe:

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

speelgoed van het jaar 4 en 5 jaar

De mening van de jury over Tropical Zoo:

Een leuke, complete en veilige speelset voor zowel jongens als meisjes. Je bouwt drie dimensionaal. Goed voor de fijne motoriek. Veel speelwaarde voor een lage prijs: een leuk verjaardagscadeautje!

Toelichting ontwikkelingspsycholoog over Tropical Zoo:

Met deze knutselset kunnen kinderen eenvoudige 3D dieren maken door plastic blokjes met water aan elkaar te plakken. Op een plaatje wordt aangegeven waar de kralen (kleine kubussen) geplaatst moeten worden. Door eerst het plaatje met een verstuiver nat te maken, plakken de kralen aan elkaar. Vervolgens kan het dier opgepakt worden en kunnen er nog kralen onder of boven op worden geplakt. De set helpt jonge kinderen op weg om knutselwerkjes te maken en bevordert de creativiteit en het plezier in het zelf maken van dingen. De uitleg is eenvoudig en spreekt voor zich. Het vervaardigen van de dieren bevordert de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie en tevens de volgehouden aandacht. De inspanningen worden beloond met een leuk eindproduct dat je kunt weg geven en waar je trots op kunt zijn (positieve competentiebeleving).

Tropical Zoo

Totum tropical zoo – 3D pixel dierentuin dieren maken – knutselset

Maak op een eenvoudige manier 3D-dieren, met deze speelset. Volg de bijgeleverde handleiding, want daar is goed te zien, hoe de vierkante kralen neergelegd moeten worden. Met het waterspuitje maak je het patroon dat je met de pixelbeads hebt gelegd nat, zo hechten ze aan elkaar. Een set leuke 3D-figuren is het resultaat. Pixelen is populair onder kinderen uit de doelgroep. De pixelbeads zijn veilig in gebruik.

tropical zoo

Wij zijn gek op knutselen. Dus dit speelgoed werd zeer goed ontvangen bij ons thuis. Wij hebben heerlijk geknutseld deze herfstvakantie. Het is heel simpel om te doen, maar wel heel leuk. Je bouwt echt een kunstwerkje. Ik kende dit al wel voor 2D varianten, dus gewoon plat op de tafel een vorm namaken. Maar een 3D versie van pixelbeads was nieuw voor mij en ik vond het erg leuk. De kinderen vonden het ook leuk om het te maken en hun kunstwerkje ook echt neer te kunnen zetten.

Verpakkingsinhoud:

 • 304 vierkante kralen
 • 4 kartonnen patroonbordjes,
 • 1 décor,
 • 1 verstuiver voor water, kralen
 • plakken met water

Winacties in de feestmaand oktober

Deze hele maand is het feest op www.mamas-mind.nl. Om die reden worden er superleuke spelletjes, speelgoed en meer mooie items weggegeven. Meedoen kan door een reactie achter te laten op de blog, maar vaak ook op Facebook en Instagram. Volg @mamasmind op beide kanalen en je zult de winacties voorbij zien komen. Doe je mee op meerdere kanalen, dan vergroot je je kansen! Voor winacties gelden altijd de voorwaarden zoals omschreven in de disclaimer op deze blog.
Doordat er een spamfilter op de blog zit, kan het zijn dat je je reactie niet direct hieronder ziet verschijnen, die wordt dan later verwerkt en goed gekeurd! Veel plezier en bekijk de huidige winacties op www.mamas-mind.nl/winacties.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Tropical Zoo Totum
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

28 gedachten over “Tropical Zoo – genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2019

 • 9 november 2019 om 18:34
  Permalink

  Mijn jongste dochter is dol op aquabeads, dat is het enige waar ze echt een tijdje mee stil kan zitten en knutselen. Verder is het echt een doerak namelijk en klimt ze het liefst in bomen en gaat ze basketballen.

  Beantwoorden
 • 8 november 2019 om 12:01
  Permalink

  bij ons knutselen ze echt vanaf het begin: dus lege wc rol of tissue doos; die knippen; plakken met papier; verven; glitters erop etc. na halloween is nu sinterklaas aan de beurt. erg leuk om ze hiermee te verrassen.

  Beantwoorden
 • 8 november 2019 om 12:00
  Permalink

  Mijn zoontje tekent heel graag, maar hij is ook graag bezig met verf of met vouwblaadjes. En als mama is het ook leuk om mee te helpen.

  Beantwoorden
 • 7 november 2019 om 16:55
  Permalink

  Onze dochter is gek op tekenen, maar ook op knutselen. Ze knipt en plakt graag de gekste dingen. Maakt bloemen, boten en bomen van papier en karton. Daarna verven natuurlijk:)

  Beantwoorden
 • 7 november 2019 om 15:36
  Permalink

  Onze dochter vind eigenlijk alles op het gebied van knutselen leuk. De voorkeur gaat uit naar knippen, (stickers) plakken en verven. Tropical zoo lijkt mij ook erg leuk. Ik doe dan ook graag mee.

  Beantwoorden
 • 7 november 2019 om 14:05
  Permalink

  Ze vindt eigenlijk alles wel leuk qua knutselen, maar vooral kleien is favoriet!

  Beantwoorden
 • 7 november 2019 om 13:26
  Permalink

  Verven is het aller leukste zegt mijn dochter.

  Beantwoorden
 • 7 november 2019 om 12:47
  Permalink

  Lucas verft het liefst en rolt er dan met “oudere auto’s” door om sporen te maken en Eva plakt het liefst en maakt er glitters op 🙂

  Beantwoorden
 • 7 november 2019 om 11:00
  Permalink

  Mijn zoontje begint de laatste tijd ook steeds meer van knutselen te houden! Hij is nu veel bezig met knippen en plakken en tropical zoo lijkt me echt iets voor hem om uit te proberen. Hij houd namelijk ook heel veel van dieren! En heeft het al op zijn verlanglijstje gezet. Zou een leuk Sinterklaas cadeautje zijn ?

  Beantwoorden
 • 6 november 2019 om 23:24
  Permalink

  Mijn zoon is 4 jaar en dol op knutselen! Het vaakst gaan we bladeren zoeken en monstertjes maken met gebruik van verf en kraaltjes. De laatste tijd vind hij strijkkralen leuk, dus dat doen we samen. Dan rijgen we er een touwtje doorheen en gaat hij kralen rijgen! Ondertussen dus al heel veel kettingtjes. Ik hoop deze dus voor hem te winnen. 🙂

  Beantwoorden
 • 6 november 2019 om 22:59
  Permalink

  Mijn dochtertje vind knippen helemaal het einde! Ze kon haar lol niet op nu met de herfst, want poten van spinnen en stekels van egels zijn in mega productie hier gestart!?️?

  Beantwoorden
 • 6 november 2019 om 14:17
  Permalink

  Oh yes super leuk, strijkkralen maar dan net iets anders.

  Beantwoorden
 • 6 november 2019 om 11:20
  Permalink

  Mijn zoontje is helemaal van de strijkkralen op het moment en knippen en plakken met kosteloos materiaal wat knutselen betreft. Dit pakket zal hij ook zeker leuk vinden, en het thema dieren doet het altijd goed!

  Beantwoorden
 • 5 november 2019 om 22:03
  Permalink

  Strijkkralen en waterkralen zijn hier erg in trek. De hele tafel en vloer liggen er bezaaid mee…

  Beantwoorden
 • 5 november 2019 om 19:50
  Permalink

  Tyler is dol op knutselen met plakband, dus ik vind overal plakband

  Beantwoorden
 • 5 november 2019 om 19:46
  Permalink

  Tekenen, de hele dag tekenen. Ik vind het zo knap van haar, op haar leeftijd leken mijn tekeningen echt nergens op. 😀

  Beantwoorden
 • 5 november 2019 om 13:32
  Permalink

  Mijn dochter is erg creatief: ze maakt “hoedjes” voor de katten, ze knutselt dingen uit haar knutselboek. Tekenen met stiften en glitterpennen is ze ook dol op. Stickers plakken, lijmen met glitterlijm en plakken met dat speciale mooie plakband (weet niet hoe dat heet), noem maar op. Ze doet het allemaal. Haar creaties zijn een samenhang van diverse onderdelen. En soms mag ze van mij ook glitters op haar tekeningen strooien en dat vindt ze helemaal te gek! Ik minder want die glitters vind ik nog weken terug door het hele huis.

  Beantwoorden
 • 5 november 2019 om 11:57
  Permalink

  Hartstikke leuk, nu in 3D ook, mijn kleindochter kan ik hier heel blij mee maken.

  Beantwoorden
 • 5 november 2019 om 01:20
  Permalink

  leuk en goed voor de ontwikkeling van de creativiteit. Ik ga duimen!

  Beantwoorden
 • 4 november 2019 om 23:16
  Permalink

  Mijn zoontje is graag creatief bezig. Op dit moment is dat vooral de mooiste tekeningen maken!

  Beantwoorden
 • 3 november 2019 om 22:33
  Permalink

  Mijn dochter maakt graag “kunst” zoals ze het zelf noemt. Daar komt tekenen, kleuren, verven, knippen, plakken, etc aan te pas.

  Beantwoorden
 • 2 november 2019 om 19:21
  Permalink

  Strijkkralen vinden ze hier super leuk, maar ik een stuk minder.,,,soms staat het een paar dagen op het aanrecht voordat ik het kan strijken……Dit klinkt echt geweldig, beetje water en ze plakken meteen aan elkaar. Wij maken graag kans op deze leuke prijs

  Beantwoorden
 • 2 november 2019 om 08:38
  Permalink

  Mijn zoontje van 3 is dol op knutselen steeds een andere fase, van kleuren naar kleien en stempelen en nu we goed overweg kunnen knippen en plakken.
  Vooral Stickers gaan hier hard doorheen.

  Dit is wel leuk voor de volgende fase tropical zoo om te ontdekken.

  Beantwoorden
 • 1 november 2019 om 15:56
  Permalink

  Ons dochtertje Ylva vind knutselen het leukst om te doen! Ze vind het leuk om unicorns te tekenen en ze vervolgens uit te knippen en op glitter papier te plakken! Ze word maandag 5.. ze vraagt voor haar verjaardag ook alleen maar knutsel spulletjes haha? een echte knutsel fan dus!

  Beantwoorden
 • 1 november 2019 om 15:43
  Permalink

  mijn kleindochter is een echte creabea, ze is dol op knutselen
  dit is wel een heel leuk exemplaar, verras haar maar voor haar 6e jaar #duimenmaar

  Beantwoorden
  • 14 november 2019 om 11:10
   Permalink

   Ow dit is echt heel erg leuk! Mijn kinderen gaan hier echt van houden. Ze zijn gek op plakken en vooral mooie en bijzondere dingen maken!!! Heel leuk SPEELgoed dit!

   Beantwoorden
 • 1 november 2019 om 12:29
  Permalink

  Strijkralen (soms helaas), 🙂 overal liggen de losse kraaltjes ze door het huis verspreidt. Mama heeft wel door mijn dochter haar knusel enthousiasme al meerdere mooie creaties als onderzetters op haar werkbureau staan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *