De leukste tuinsets en spelen in de tuin

Dit voorjaar gaat waarschijnlijk wel de boeken in als een van de warmste en zonnigste voorjaren sinds lange tijd. Het is echt al sinds begin april mooi weer en daar genieten we van. Ik vind het heerlijk om in de tuin te werken en de kinderen spelen graag mee, wanneer ik in de tuin bezig ben. Ze hebben ook hun eigen schepjes en harkjes, tuinhandschoenen en emmertjes. Mijn zoontje heeft zelfs zijn eigen aardbeien in een grote bak staan. De aardbeien hebben het allemaal overleefd afgelopen winter en zijn dus al met een tweede ronde bezig dit jaar. In het begin werd er nog weleens een net-niet-rode aardbei van zijn steel getrokken, maar inmiddels weten allebei de kinderen wel dat je hem dan niet kan eten en ook later niet meer kan eten. Dus ze wachten tot ze rood genoeg zijn en dan maar hopen dat de vogels hen niet voor zijn geweest.

Tuinmeubelen

We wonen in een nieuwbouwhuis en hebben 2,5 jaar geleden de tuin zelf uitgetekend en vanuit een kale bouwgrond opgebouwd. Ik moet zeggen dat het al echt een tuintje is, waar heel veel bloeit en waar we heel blij mee zijn. We hebben een terras met een tafel en stoelen, waar we inmiddels al weken vrijwel elke dag aan eten. De tuin ligt op het zuiden dus een grote parasol is noodzakelijk en vaak niet genoeg. Verder hebben we een lekkere loungebank, waar we ‘s avonds nog een kopje thee drinken of ‘s morgens met een kopje koffie in de zon kunnen zitten. We waren nog wel een beetje aan het oriënteren of we nog een loungeset achterin wilden doen, met een overkapping. Daarvoor veel uitgezocht, er is online veel te vinden op tuinmeubelen.nl, maar ik kijk ook graag op Pinterest voor leuke ideeën. Uiteindelijk hebben we onlangs gekozen om in plaats van een tuinset in de hoek een trampoline te plaatsen voor de kinderen en dat was geen verkeerde keuze. We hebben sowieso eigenlijk wel genoeg plekjes om lekker te zitten voor ons zelf en trampoline bleek echt een succes.

tuinmeubels en trampoline

Tuin voor kinderen

Wij hebben uiteraard ook een aantal speeltoestellen in de tuin en een hoop kinderspeelgoed, maar we hebben toch ook echt een tuin waar we zelf lekker in kunnen zitten en heel bloemrijk. Ik ben gek op roze en paarse bloemen, een beetje blauw en soms wat oranje erbij en natuurlijk hartstikke groen.

De kinderen springen graag op de trampoline, maar tegenwoordig hebben we ook een nestschommel. We hadden een gewone schommel en een babyschommel, maar het was altijd vechten om wie er in de schommel mocht. Nu kruipen ze lekker naast elkaar in de nestschommel. Enige nadeel is dat je wel echt zelf moet duwen, maar dat vinden ze eigenlijk ook het leukst. Als ze zelf moeten schommelen op de gewone schommel haken ze vaak ook al gauw af. Lieve lui dan moe toch ;). Haha, nee dat kan je van deze kinderen niet zeggen, dat gaat alleen op voor het schommelen.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *