Twee kinderen en een fulltime baan

What's on mama's mind - foto kantoor
Een foto van ons kantoor

Nog een weekje werken, dan begint mijn zwangerschapsverlof. Naast deze blog, werk ik nog 36 uur op kantoor, in een hele leuke marketing- en salesfunctie, met erg leuke collega’s. Voor de komende maanden houdt dat alleen even op, want ik mag met zwangerschapsverlof.

Dat is wel tijd geworden, want de hele dag aan de computer zitten houd ik simpelweg ook niet meer vol en dat is wel wat ik veel doe in de zomer. Mijn rug is erg pijnlijk. Daarvoor bezoek ik nu elke week een fysiotherapeut, die mij middels een massage op de been houdt. We moeten ook nog verhuizen, dus ik krijg het nog druk de komende weken.

Fulltime

Na mijn verlof ben ik wel weer van plan om 36 uur te gaan werken. Ik ben één dag vrij en werk verder vier keer 9 uur. Waarvan één dag thuis. Mijn vriend werkt ook vier dagen en is één dag thuis met de kids. Ons zoontje gaat nu twee dagen naar het kinderdagverblijf en is één dag bij oma. De andere twee dagen en het weekend zijn wij bij hem. Dat vind ik een prima oplossing.

Dat is vanaf eind januari ook weer de bedoeling. Ik ben heel benieuwd of ik dat ook ga redden en volhouden. Dat is wel iets wat we dan wel weer zien natuurlijk. Ik vind het heerlijk om te werken, dus zou het ook graag zo blijven doen. Ik woon niet ver van het werk af, dus kan er lekker op de fiets naar toe. Echt reistijd heb ik dus ook niet, dat scheelt.

What's on mama's mind aan het werk
Op een event in 2009

Op kantoor zit ik veel aan de computer, maar ik bezoek ook klanten. Daarnaast organiseer en bezoek ik beurzen en conferenties. De zomerperiode is hier vrij rustig, maar als ik straks eind januari, begin februari weer aan de slag ga, dan zijn we heerlijk druk. Het werk is gevarieerd en vaak chaotisch, daar houd ik wel van.

Hoe zien jouw dagen eruit? Werk jij gewoon door en hoeveel uur? Ben benieuwd!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

9 reacties op “Twee kinderen en een fulltime baan

  Karlien

  (16 september 2015 - 21:12)

  Wat goed dat je fulltime werkt, nu ook met de tweede op komst.
  Ik heb twee slecht slapende baby’s gehad (allebei meerdere keren wakker per nacht in het hele eerste jaar). Werk nu 3×8 en dat is in de balans met thuis beter te doen.

   mamasmind

   (16 september 2015 - 21:33)

   oh wat zwaar! goede keus zo!

  Ellen

  (4 september 2015 - 16:44)

  Genieten van je verlof is nu het belangrijkste en in februari zie je wel weer hoe het gaat lopen. Jij kunt dat gewoon met je fijne partner naast je. Verder heb je een full-time oma voor 1 dag per week en een af en toe oppas oma en opa.
  Het gaat je gewoon lukken in 2016.

  Jennifer

  (1 september 2015 - 20:14)

  Lekker bijna verlof! Heerlijk!
  Wij werken alletwee 40 uur, de kids gaan 3 dagen naar de gastouder en 2 dagen naar opa en oma.

  In het weekend lekker met z’n viertjes! Iedereen voelt zich hier fijn bij! Al merk ik dat er best veel mensen zijn die vinden dat wij teveel werken.

   mamasmind

   (1 september 2015 - 20:28)

   40 uur werken is ook zonder kinderen best veel, toch? 😉 Maar als het voor jullie goed werkt dan is het helemaal prima! Wat andere vinden is niet zo belangrijk ;). Leuk dat ze 2 dagen naar opa en oma gaan en wat zullen opa en oma dat heerlijk vinden. Fijn dat jullie het zo goed geregeld hebben en leuk om te lezen. Het is niet meer zo dat alle mama’s thuis zitten! Good job mama’s! Althans als je werken tenminste leuk vind. Dat is bij mij wel het geval 🙂

    Jennifer

    (1 september 2015 - 20:34)

    Haha thnx! 40 uur werken is veel, maar als je je werk leuk vind valt dat wel mee! En inderdaad opa en oma genieten met volle teugen! En de kids ook!

     mamasmind

     (1 september 2015 - 20:53)

     Super!! Klinkt alsof jullie het voor elkaar hebben. p.s. fulltime thuis lijkt mij eigenlijk ook behoorlijk zwaar, hihi 😉

      Liesbeth

      (1 september 2015 - 23:05)

      Lekker genieten van je verlof! En in 2016 weer lekker aan de bak.

      Hier ben ik 40 uur thuis, naja niet helemaal ik werk 2 ochtenden per maan op de markt. En natuurlijk nog zo’n 24+ uren aan mijn eigen webshop, dit doe ik in combinatie met het huishouden en de kids. Hoewel deze combinatie nou niet echt super is, maar het kinderdagverblijf is momenteel nog wat te duur.

  Kelly - Pluiskonijn.nl

  (31 augustus 2015 - 17:49)

  Wat fijn dat je één van de vier dagen thuis kunt werken! Nog heel even en je kunt lekker rustig aan doen snap best dat je daar aan toe bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *