Op vakantie met een tweeling baby

Denise werd zeven maanden geleden moeder van een tweeling, twee meisjes, Mila & Jade. Vandaag schrijft ze op What’s on mama’s mind over op vakantie gaan met een tweeling. Eerder schreef ze een blog over de tweeling en huilen.

Tweeling baby op vakantieVakantie met een tweeling

De zomervakantie zit er weer aan te komen en ondanks dat het nog best ver weg is, heb ik hier al uren over nagedacht. Onze bedoeling was om ergens in juni op vakantie te gaan, buiten het hoogseizoen om. Niet alleen in verband met de kosten, maar ook in verband met de drukte en de temperaturen. Avond na avond heb ik zitten zoeken naar hotels, appartementen, bungalows, huisjes, caravans, tenten en alle mogelijke accommodaties in alle landen die je je kunt bedenken.

Na wikken en wegen hadden wij eindelijk een accommodatie gevonden waar wij graag wilden verblijven. Tien dagen naar de zon in een all inclusive resort ergens in Spanje. Helaas, waren wij te laat met vrij vragen en bleek dat het voor ons alleen mogelijk zou zijn om in de bouwvak op vakantie te gaan. Ik kan je vertellen, dat is een pittig dure hobby.

Tweeling baby op vakantie Jade

Vliegreis met baby’s

Diverse soorten verblijven zijn de revue gepasseerd. In eerste instantie was ik er zeker van dat ik met het vliegtuig naar een all inclusive resort wilde, lekker zon, zee en alles geregeld. Na iets langer nadenken bedacht ik mij. Kinderen van negen maanden gaan best vroeg naar bed, zit je dan met zijn tweeën verplicht op een balkon van twee bij twee meter (als je geluk hebt).

Het moest dus een bungalow worden, maar dan wel volpension. Het was niet te doen om iets te vinden dat aan onze eisen voldeed. Te lang vliegen, te lang in de bus vanaf het vliegveld, geen volpension, geen zwembad bij het complex. Ik was nog niet klaar om een compromis te sluiten en uiteindelijk vond ik een appartement voor tien dagen in juni op de begane grond in Spanje all inclusive. Ja, in juni, dat ging dus niet lukken en in augustus was alles al vol geboekt.

Autoreis met de tweeling

Een andere optie was met de auto op vakantie. Het lijkt me heerlijk om je halve huis mee te kunnen nemen, inclusief eten voor de meisjes, gewoon van thuis, in potjes mee op reis. Maar wat kan je eigenlijk meenemen als er twee autostoelen zijn die de achterbank vullen en er in de achterbak al een kinderwagen ligt. Met twee zwembroeken en per kind een shirtje kom ik er ook niet, dus dat zou best krap worden.

Misschien een auto huren? Een aanhanger mee? Wat een gedoe allemaal. We hebben het overwogen en vervolgens afgewezen, wij gaan niet met twee kinderen van nog geen jaar 10 uur of langer in de auto zitten.

Tweeling baby op vakantie Mila

Op vakantie dichterbij huis

De laatste optie was om een vakantie dichterbij huis te boeken, dus of in Nederland, of in België/Duitsland. Lijkt een goed alternatief om alles dichtbij te hebben, gewoon het eten te kunnen kopen dat de meiden gewend zijn en gewoon de Albert Heijn binnen te lopen voor eventuele flesvoeding.

Het enige nadeel van een vakantie in eigen land? Het weer. En dat is voor ons best een belangrijke factor. Met zijn vieren twee weken op twintig vierkante meter voor een klap geld in de stromende regen? Nee, dank je. Noem mij een zeurpiet, een zuurpruim of misschien een controlfreak, ach misschien ook wel.

Conclusie;, waar gaat onze reis heen?

Uiteindelijk hebben wij na heel veel nachtjes slapen besloten niet op vakantie te gaan. De kinderen zijn nog te jong om het bewust mee te maken, het kost een hoop geld, de accommodatie die naar wens was is niet beschikbaar en het weer in de omgeving van Nederland is te wisselvallig. Voor ons genoeg reden om thuis te blijven.

Natuurlijk gaan wij heus wel dagjes weg en als het mooi weer is of er komt een geschikte reis op ons pad dat wij alsnog besluiten te gaan. Maar nee, zoals het er nu naar uit ziet zitten wij op het Nederlandse strand met mooi weer en kunnen wij ons met regen vermaken in het plaatselijke binnenzwembad.

Op de blog Twee Tegelijk schrijft Denise over haar ervaringen als moeder van een tweeling.

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *