Twickto cunstruction brandweer

Ik maakte op de Verkiezing Speelgoed van het jaar kennis met Twickto. Twickto is vooral voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar erg leuk, maar mijn zoontje mocht de brandweerauto “emergency” uitproberen en met zijn (bijna) 5 jaar lukte hem dat al aardig, met hulp van ons. En nu het af is vindt hij spelen ermee geweldig.

twickto brandweer

Twickto constructiespeelgoed

Het speelgoed van Twickto is prachtig. Twickto is constructiespeelgoed, met Bricks als bouwstenen. Die koppel je aan elkaar met koppelstukken, die we Twicks noemen. Je koppelt de Bricks met de Twicks door ze te twisten en te klikken. Voor bepaalde constructies heb je een sleutel nodig om door te kunnen bouwen. Dat is de TwickTool. Twicks, Bricks en de TwickTool: dat is alles wat je nodig hebt. En het mooie is: met Twickto bouw je alles wat je kunt bedenken.

twickto brandweer

Twickto Emergency

twickto emergency brandweerauto

De Twickto Emergency is geschikt om een brandweerauto van te maken, maar ook een helikopter en een brandweerauto met ladder. Het bestaat uit 89 onderdelen die je in elkaar klikt. Het klikken is niet heel ingewikkeld, maar voor een (bijna) vijfjarige nog wat zwaar. Daardoor is het vooral voor kinderen vanaf 6 jaar erg leuk. Wel vond hij het al heel leuk om te doen en samen met je vader of moeder wat bouwen is natuurlijk ook ontzettend leuk en gezellig.

Twickto Aviation

Twickto Aviation was genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2018 in de categorie 8 en 9 jaar oud.

Twickto aviation

De magie zit ‘m in de symmetrie.

Technisch uitdagend speelgoed waarmee je snel een grote Helikopter bouwt. Je bouwt de Helikopter door de Bricks met de Twicks te koppelen. Specifieke onderdelen zoals rotorbladen, plaatdelen en hoekstukken maken het eindresultaat groot, sterk en stoer. De luchtvaartkleuren van een blauw/ grijze combinatie verfraaien het bouwmodel. De afmeting van het bouwwerk is maar liefst 119 cm.

De mening van de jury:

Met Twickto kun je heel snel indrukwekkend grote bouwwerken maken, die je vervolgens weer makkelijk uit elkaar kunt halen. Leuk dat er vier modellen met de bouwstenen uit de doos kunnen worden gemaakt.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Twickto Aviation is een bouwpakket om een grote helikopter of ander vliegtuig te bouwen. Het materiaal bestaat uit een flink aantal bouwstenen (balken van verschillende lengte met gaten; de bricks), verbindingselementen (twicks), twee rotorbladen en nog enkele hulpstukken. De bouwstenen kunnen vrij gemakkelijk met de twicks aan elkaar bevestigd worden. Het leuke van dit speelgoed is het bouwen zelf en het uiteindelijke omvangrijke eindresultaat, waar elk kind trots op zal zijn. Behalve de helikopter kunnen er ook nog een vliegtuig en een ruimtevaartuig gemaakt worden met dezelfde materialen. Kinderen kunnen de handleiding volgen of hun eigen creativiteit gebruiken om zelf een bouwwerk te maken. Het speelgoed bevordert constructievaardigheden (ruimtelijk inzicht, fijne motoriek) en technisch inzicht.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Twickto
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *