Baby uitzetlijst

What's on mama's mind - baby uitzetlijstDoordat wij 20 maanden geleden ons zoontje kregen, zijn we nog wel redelijk thuis in wat je wel of niet nodig hebt met een baby’tje. Bij ons zoontje moesten we toen heel erg afgaan op tips van anderen en haalden we een uitzetlijst voor baby’s.

Naast de babykamermeubeltjes (ledikant / wieg, commode en kast), de setjes kleding (rompertjes, broekjes, shirtjes, sokjes en mutsjes), een Maxi-Cosi, een babyfoon en alle handige hydrofiele luiers. Zijn hier een aantal dingen die heel praktisch zijn om in huis te hebben. Ik zocht ze low budget voor je op op babyplein:

What's on mama's mind thermometer BabypleinDe thermometer
Een goede thermometer, die bij voorkeur snel meet. Niets is zo onhandig als je thermometer er een minuut over doet om een goede meting te kunnen doen. Een kleintje vindt het al niet zo prettig, maar ligt ook niet graag stil. Vooral als ze ouder worden is stilliggen niet meer vanzelfsprekend. In het begin houd je continu de temperatuur van je kleintje bij. Smeer er een beetje vaseline op, dat is prettiger voor ze.
Bij ons hebben beide kleintjes hun eigen thermometer. Wel zo hygienisch. Maar een flesje alcohol is wel zeer goed om in huis te halen. Na het gebruik ga je even met een watje met alcohol over de thermometer.
Deze thermometer is van Alecto en kost € 5,99 bij babyplein.

De badthermometerWhat's on mama's mind - badthermometer Babyplein
Wanneer je je baby in bad doet dan moet je zorgen voor een goede temperatuur. Niet te warm niet te koud. Je kunt goed met je elleboog voelen of het niet te koud of te heet is. Met de badthermometer meet je de precieze temperatuur. Het beste is het badje tussen de 36 en 38 graden. Laat je hierover vooral ook adviseren door je kraamhulp.
Dit is een leuke badthermometer van Bargje Big en kost € 3,49 bij Babyplein.

What's on mama's mind manicure setje BabypleinHet manicuresetje
In het begin gebruik je voor je kleintje alleen het nagelvijltje. De nageltjes van je kleintje zijn in het begin net vliesjes, ze zijn niet zo stevig als jouw nagels. Ook zijn ze erg broos. Er zijn meerdere redenen waarom je de nagels van je kleintje niet knipt of scheurt, maar vijlt. Onder andere doordat ze snel scheuren en zo kan het nagelriempje gaan ontsteken. Daarnaast krijgen de nageltjes door knippen gauw scherpe randjes en daarmee doet het kleintje zich alleen maar zeer. Vijl het nageltje voorzichtig en altijd één richting op (is ook het beste voor je eigen nagels, trouwens). Vanaf ongeveer 3 maanden (overleg met je kraamhulp of het consultatiebureau) mag je de nageltjes gaan knippen met een speciaal babynagelschaartje. Wel heel voorzichtig zijn, want je knipt zo in die kleine vingertjes.
Dit is een handig manicure setje van Bargje Big en kost € 4,99 bij Babyplein.What's on mama's mind -neuspeertje Babyplein

Neuszuigertje of neuspeertje.
Het neuszuigertje vind ik zelf ook erg handig. Meningen zijn daar wel verdeeld over. Sommigen vinden het juist een onding, dat gevoel deel ik niet. Let op dat je geen lucht in het neusje van je kleintje knijpt. Dat is niet zo prettig. Dus eerst in knijpen en dan pas in het neusje van je kleintje stoppen en loslaten. Het neuspeertje zuigt dan de snotjes eruit. Soms gaat het heel makkelijk, soms zijn de snotjes wat hardnekkiger, dan moet je vaker proberen. De neuszuiger kost € 1,99 bij Babyplein.

Vergeet je ook de luiers niet.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *