UV-kleding Decathlon

Persbericht – Decathlon biedt deze zomer een speciale uv-kledinglijn aan. De collectie is zowel in de fysieke winkels van Decathlon beschikbaar, als in de online webshop. Met deze ontwikkeling wil het sportmerk klanten beschermen tegen uv-straling. 

Wat zijn de voordelen van Decathlon uv-werende kleding?

decathlon uv kleding

Decathlon heeft diverse soorten uv-kleding ontwikkeld om kinderen en volwassenen te beschermen tegen de zon in en rond het water. Uv-kleding blokkeert uv-straling dankzij de hoge Ultraviolet Protection Factor (UPF) van 50+. Dit betekent dat slechts één vijftigste deel van de uv-straling door de stof komt. 95% van de uv-straling wordt dus geblokkeerd. Ter vergelijking: een standaard katoenen T-shirt heeft een UPF-waarde van 16 en biedt de huid dus niet genoeg bescherming tegen de schadelijke stralingen. Daar komt nog bij dat als normale kleding nat wordt, het nog minder straling tegenhoudt. Ook ten opzichte van zonnebrand, biedt een uv-shirt veel voordelen. Het effect van zonnebrand kan namelijk verminderen zodra het in aanraking komt met water of je begint met zweten. Bij een uv-shirt is dat niet het geval. Daarnaast kan het ook gebeuren dat sommige lichaamsdelen minder goed worden ingesmeerd dan andere lichaamsdelen. Een uv-shirt daarentegen, zit de hele dag zoals het moet zitten, waardoor de door het uv-shirt bedekte lichaamsdelen continu beschermd worden. Wat wel belangrijk is, is dat een uv-shirt geen bescherming biedt voor onder andere de armen en het gezicht. Deze lichaamsdelen dienen alsnog te worden ingesmeerd met zonnebrand. 

De ideale bescherming voor de kleintjes

Omdat uv-straling huidkanker kan veroorzaken, is het voor iedereen belangrijk om zich hier goed tegen te beschermen. Voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen: kinderen spelen graag in en rond het water, waardoor ze onbedoeld sneller kunnen verbranden. Cijfers van KWF Kankerbestrijding laten zien dat in 2019 ruim een kwart van de kinderen tussen de vier en twaalf jaar is verbrand door de zon

Wanneer een kind verbrandt op jonge leeftijd, hebben zij een hogere kans op het krijgen van huidkanker op latere leeftijd. Bescherming tegen uv-stralen is dus extra belangrijk bij kinderen. 

Wat biedt Decathlon’s uv-shirt nog meer?

Decathlon heeft bij de uv-shirts ook op details gelet voor tijdens het beoefenen van watersporten: zo voorkomt het schuren tegen het board en is de stof zo geweven dat zandkorrels er niet in blijven hangen. Ook hebben veel uv-shirts een lusje onderaan om hem vast te maken aan het zwemshort, zodat het shirt op zijn plaats blijft tijdens het sporten. Een uv-shirt met talloze voordelen dus, voor een voordelige prijs. Een uv-shirt voor kinderen kost €4,99 en voor volwassenen €7,99. De uv-werende producten liggen vanaf nu in de schappen in de 21 Decathlon-winkels en zijn online verkrijgbaar via www.decathlon.nl

Decathlons uv-werende producten reiken verder dan enkel kleding

Decathlon biedt de uv-collectie aan onder haar merk Olaian en bestaat uit kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Het merk biedt naast uv-kleding zoals shirts, broeken en zwemkleding ook andere uv-werende producten aan. Ook uv-strandparasols en uv-accessoires, waaronder petten en zonnekleppen, zijn te vinden in de collectie. 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *