Van kleine spruit tot toffe peer, met recept!

Vind jij het een uitdaging om jouw kinderen genoeg groente en fruit te geven op een dag? Fruit gaat er sowieso altijd wel goed in, bij mijn kinderen. Groenten zijn een grotere uitdaging. Ze zijn gek op boontjes, broccoli, komkommer, paprika en tomaat. Dat is al heel wat, maar daar houdt het wel een beetje bij op. Ik kreeg het leuke kookboek Van kleine spruit tot toffe peer, met recepten met groente en fruit om van te groeien.

Hieronder ook een van de recepten uit het boek.

Van kleine spruit tot toffe peer

Van kleine spruit tot toffe peer

Hoe eet mijn kind elke dag voldoende groente en fruit? Dé vraag die elke (aanstaande) ouder zich stelt. In het familieboek Van kleine spruit tot toffe peer wordt op deze vraag antwoord gegeven.

Dit vrolijke kook-, kijk-, leer- en doeboek voor papa’s en mama’s (in spe) leert je kinderen samen met jou hoe leuk, gezond én lekker groente en fruit zijn. Van kleine spruit tot toffe peer is ideaal voor drukke ouders want elk recept is gemaakt voor het hele gezin, inclusief baby.

slakjes

Recept SLAKJES BEREIDINGSTIJD CA. 20 MINUTEN

Voor 12 slakjes
• 1 volkorenbrood (laat de bakker het brood over
de lengte snijden)
• 2 eetrijpe avocado’s
• 120 g verse roomkaas
• 2 bakjes tuinkers (of broccocress)
• 12 snackkomkommers
materiaal: plasticfolie

1. Begin met de slakkenhuisjes. Snijd de korstjes van vier lange sneden brood.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak of
pureer het avocadovruchtvlees. Beleg elke snee brood met 30 g roomkaas,
een kwart van het avocadomengsel en een half bakje tuinkers. Zorg er voor
dat je aan het einde van de snee een stukje o verhoudt dat alleen belegd is met
roomkaas. Rol het brood strak op en plak het rolletje aan het einde vast met
de roomkaas. Wikkel het brood stevig in plasticfolie en leg tot gebruik in de
koelkast. Doe hetzelfde met de andere drie sneetjes brood.

2. Snijd voor de slakjes een dun stukje v an de onderkant van de snackkomkommer,
zodat hij stevig blijft liggen. Snijd het steeltje voorzichtig doormidden, zodat
je de voelsprietjes krijgt. Snijd een klein stukje uit de ‘rug’ van de slak , zodat
zijn ‘huisje’ er goed op blijft liggen. Haal de broodrolletjes uit de koelkast
en verwijder de plasticfolie. Snijd de zijkanten weg en snijd de rest van de
broodrol in drieën. Zet op elk ‘slakje ’ een ‘huisje’ en serveer met wat losse
blaadjes tuinkers.

VARIATIE Met vier belegde rolletjes rondom een snackpaprika (hartig) of grote
aardbei (zoet) heb je in een handomdraai een prachtige vlinder op je bord. Rol
voor een extra mooi effect bij de hartige variant een reepje bleekselderij of bij de
zoete variant een rijtje frambozen mee.

NO WASTE Maak van de overgebleven broodkorstjes paneermeel of croutons.
Snijd ze in dobbelsteentjes en leg ze in een oven van ca. 100 °C te drogen. Als
je croutons wilt maken, besprenkel ze dan nog met een klein beetje olijfolie of
knoflookolie (zie recept op blz. 85). Zijn ze helemaal har d geworden dan zijn
de croutons klaar. Voor paneermeel maal je ze me t behulp van een vijzel of
hakmolentje fijn. Bewaar in een luchtdichte doos. Deze variant bevat veel minder
zout dan kant-en-klaar paneermeel.
babyhapje

Avocado voor baby

Geef je baby eerst een apart hapje van gepureerde of geprakte avocado. Laat je baby in een
later stadium sabbelen op een overgebleven broodkorstje of geef, als hij al gewend is aan wat stukjes brood met beleg, een in vieren gesneden broodrolletje.

aardbeien en frambozen
Het boek tussen de aardbeien

Gees van Asperen

Gees van Asperen is receptontwikkelaar, foodstylist, kookboekauteur en mede oprichter van GoodBabyFood waarmee ze zich richt op gezonde voeding voor aanstaande en kersverse ouders en hun spruitjes. Ze geeft ouders tips hoe je het eten van groente en fruit leuk, lekker en vanzelfsprekend maakt binnen het gezin. Niet alleen voor de fysieke maar ook voor de geestelijke groei van de toekomstige generatie.

Het boek is erg leuk en volledig. Veel mooie foto’s erbij en duidelijke recepten. Het is niet heel complex en je kan er makkelijk mee aan de slag. Ik vind er heel goede ideeën bij zitten en ga er zeker een hoop uitproberen. Ik houd jullie op de hoogte via instagram/mamasmind.

Klik hier voor wat pagina’s uit het binnenwerk!

van kleine spruit tot toffe peer

Van kleine spruit tot toffe peer
Auteur: Gees van Asperen
ISBN: 9789021569550
Prijs: €20
Verschijningsdatum: 29-05-2018
Kosmos Uitgevers

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Van kleine spruit tot toffe peer, kookboek
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *