Van onderen! Cursusje opvoeden van een dreumes.

Ja, die kleine dreumes van ons is best een deugniet. Net 1,5 jaar oud en nu al kattenkwaad uithalen. Je ziet aan je kleintje dat hij een plannetje zit te smeden. Stiekem wat eten op de grond gooien of je pasjes uit je portemonnee halen. Doekjes uit de pakjes billendoekjes trekken is ook favoriet.

What's on mama's mind balkon buxusVan de week heeft hij echter iets nieuws ontdekt. Iets wat we wat minder blij mee zijn. Hij speelt wel vaker even alleen op het balkon, maar alleen als wij hem goed kunnen zien. Ik ben toch altijd bang dat hij ergens op kan klimmen en over de rand heen kukelt.

Vanuit zijn kamertje had hij een kammetje meegenomen. “Let op”, zeg ik tegen papa. “Die gooit hij straks nog van het balkon af”.  Wij hebben een smalle open rand van ongeveer 15 cm onderaan het balkon. Terwijl we het er over hebben, ja hoor, gaat het kammetje naar beneden. Hij lacht. “Nee, kleintje dat mag niet, straks komt het bij iemand op zijn hoofd”.  Gauw halen we het andere speelgoed van het balkon.

Op het moment dat ik vijf hoog naar beneden kijk, zie ik naast het kammetje een aantal roze stukken plastic liggen. Ik kijk nog eens beter. “Is dat?”… “Ja, he dat is?..” In de roze brokstukken herken ik onze eierwekker. In vier grote stukken en een heleboel roze splinters.

Met de eierwekker mocht hij weleens spelen, zo ook die avond. Kennelijk had hij die dus ook al mee naar het balkon genomen. Gauw ga ik naar beneden om de spulletje op te ruimen. Terwijl ik onder ons balkon doorloop zie ik ook nog een puzzelstukje van een haan liggen. Ja hoor, ook uit onze collectie.

Die boef was van plan om onze hele inboedel van het balkon te werpen denk ik. Dat wordt weer een What's on mama's mind balkon 15mnieuwe les opvoeden dus. We willen natuurlijk niet meemaken dat iemand iets op zijn hoofd krijgt. Het kammetje of een puzzelstukje tot daaraantoe, maar een eierwekker van 15 meter hoog, dat kan best weleens vervelend zijn.

Gelukkig is het sindsdien niet meer gebeurd. Maar we zijn ook extra alert met wat hij meeneemt op het balkon. Nog een reden dat we toe zijn aan de verhuizing. Een werpende dreumes op het balkon.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

3 reacties op “Van onderen! Cursusje opvoeden van een dreumes.

  Marije Magito

  (18 augustus 2015 - 22:15)

  Hihihi voor je het weet liggen je autosleutels ook beneden :). Het hoort er allemaal bij 😉 Mocht je toevallig in (de buurt) van Almere wonen ben je van harte welkom om een samen met jouw ondernemende dreumes mee te komen doen met Dreumesfun, een programma speciaal ontworpen voor onderzoekende dreumesen. 🙂 groeten, Marije

   mamasmind

   (18 augustus 2015 - 22:37)

   Vandaag ging z’n konijn van t balkon (knuffel, geen zorgen). Helaas, ver uit de richting… Zit in Nijmegen. Maar wie weet een van de bloglezers! Klinkt leuk in elk geval!

  Ellen PelserFroon

  (10 augustus 2015 - 10:49)

  Ja dat gebeurt met ondernemende dreumesen. Het onderzoek is begonnen en het uitproberen. In stilte heb ik hard moeten lachen want ik zie hoe hij dat doet met zijn ondeugende snoet. Het opvoeden begint nu echt en daar heb je je handen vol aan. Leuk voor nu en voor later, om veel verhalen op te schrijven. Succes ermee en ik hoop dat er niets meer van het balkon wordt gegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *