Pas op in de tuin met je baby

What's on mama's mind kruipen in de achtertuinHet is weer een paar dagen heel erg mooi weer. Een hittegolf zal het worden. Ik ben benieuwd. Wij houden wel van lekker warm, maar te warm is soms ook niet fijn met een baby’tje. Gelukkig is ons dametje al niet meer zo heel erg klein. Beter gezegd ze is eigenlijk al best wel groot, over 2 maanden wordt ze 1 jaar. Wat is dat snel gegaan zeg.

Toch is dat ook wel extra oppassen geblazen met deze warmte. Doordat ze kruipt en ook al in een behoorlijk tempo zit ze voor je het weet aan een plantje in de achtertuin of heeft ze iets anders gevonden. Toen zij net een beetje kon kruipen troffen we haar ineens al aan in de zandbak. Daar was ze zelfstandig ingekropen en lekker gaan zitten spelen. Dus daarna kreeg ik een heerlijke zandknuffel.

 

Brandwonden

Waar ik vooral extra alert op ben zij hete tegels en hete plekjes in de tuin. Wij hebben een schuifpui die in de zomer altijd open staat. Dus de kleintjes gaan het huis in en uit. Voor ons kruipende meisje maken we continu een pad van doeken en kleden richting het gras. De rand van de schuifpui (zwart en metaal) wordt namelijk erg heet, maar de tegels buiten ook. We leggen een picknickkleed, strandlakens en boxkleden neer zodat ze zich niet brandt als ze naar buiten kruipt.

Een tijdje terug hoorde ik namelijk van een baby’tje dat buiten zat te huilen op handjes en knietjes. Ze What's on mama's mind kruipend door de achtertuinhadden niet direct geanticipeerd. omdat het baby’tje wel vaker eventjes huilde en mogelijk gewoon trek had in wat lekkers. Bleek het baby’tje brandblaren op handen en knieën te hebben van de hete stenen. Ze hadden zich niet gerealiseerd dat hun zwarte tuintegels zo heet zouden worden. Erg heftig als je dat mee maakt met je kleintje. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen, maar wel erg zielig.

Ik loop zelf als ze buiten kruipt vrijwel altijd op mijn blote voeten, dan voel ik zelf ook wat heet of nat is. Daarnaast gebruiken we nu dus kleden, maar je hebt ook erg mooie tuinvloerkleden, die zouden we ook best kunnen overwegen. Mijn tips zijn, zelf op je blote voeten lopen en overal voelen wat heet is. Zo wordt onze parasolvoet ook gloeiend heet. Die is van zwarte natuursteen.

Verder blijf ik continu bij mijn kleintje als ze buiten is. Ik ben altijd bang dat er een keer een boze kat over de schutting klimt of een grote vogel mijn meisje optilt en meeneemt (bijna 9 kilo, haha). Daarnaast stopt ze nog alles in haar mond, dus ook de plantjes en bloemetjes.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Pas op in de tuin met je baby

  Ellen

  (24 augustus 2016 - 10:36)

  Slim van die kleden. Ook nooit zo bij stil gestaan. Mijn jongste kruipt nog niet en de oudste is wijs genoeg om niet op hete tegels te gaan staan gelukkig. Maar echt goede tips hoor!

   mamasmind

   (24 augustus 2016 - 20:35)

   Dankjewel Ellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *