De vijf angstigste minuten van je leven…

What's on mama's mind bandjes4
Vuurwerk zomerfeesten 2016

Als je in de omgeving van Nijmegen woont dan weet je welke week we nu in terecht zijn gekomen; de Vierdaagse! Dit jaar vindt de 100ste editie van de Nijmeegse vierdaagse plaats. Weer tijd voor een feestje. Dat wandelen heb ik zelf niet zoveel mee op, maar de sfeer is fantastisch.

Jaren woonden wij in het centrum van deze stad en waren wij daardoor elke dag in stad te vinden met de zomerfeesten. Dit jaar is het voor het eerst anders. Niet alleen wonen wij niet meer midden in het centrum, maar hebben we ook nog eens twee kids. Dat is dan toch wel andere koek.

Uiteraard gaan wij sowieso de stad wel in, maar toch is het anders wanneer je met je kinderen naar de zomerfeesten gaat. Dat wordt namelijk vooral overdag, rond de slaaptijden van de kleintjes, gepland. Er is ook genoeg te doen voor de kids. Wat ik zelf wel een beetje spannend vind is de drukte. Mijn dochtertje wordt morgen 9 maanden, dus die kan nog niet wegrennen. Die gaat mooi in de draagdoek mee. Mijn zoontje daarentegen is 2,5 jaar en totaal niet bang om ons kwijt te raken. Hij is ontzettend ondernemend en rent overal naartoe.

Hartstikke leuk zo’n ondernemende peuter, maar ook wel erg spannend soms. Auto’s, brommers, What's on mama's mind bandjes4fietsers, alles raast zo hard voorbij en dan nog maar te zwijgen over de drukte. Door de massa’s mensen die zich door de stad verplaatsen tijdens de zomerfeesten (er komen jaarlijks een miljoen mensen op de zomerfeesten af) kun je je kinderen zo kwijt raken. Hij ziet dan alleen nog maar grote benen voorbij komen en wij zien groepen mensen, maar geen klein hummeltje. Ik heb het al regelmatig gehoord dat ouders hun kleintje even kwijt waren. Al is het maar voor vijf minuten, het zijn de vijf angstigste minuten van je leven.

Hoe pakken jullie dat aan? Houd je je kind continu vast? Ga je hem tillen, zelfs als hij dat niet wilt, dan ben ik ook benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt… Gaat de buggy mee, of heb jij een adelaarsoog die hem in de gaten kan houden. Bind je een heliumballon aan z’n spijkerbroek of een gps-chip in z’n jaszak?

What's on mama's mind bandjes1Ik heb in elk geval een handig hulpmiddel gescoord voor het geval dat. Het geval dat je hem kwijt raakt. Het geval dat, dat je niet mee wilt maken, maar waar je wel rekening mee moet houden. Mijn zoontje krijgt een siliconen polsbandje om. Je hebt de Ring-Rings misschien al gezien op mijn blog, omdat ik er ook een paar mag verloten. Mijn zoontje heeft ze echter ook. Die gaan om. Op het armbandje staat mijn telefoonnummer. Dus mocht je een verdwaald jongetje met een grote bos blonde krullen tegenkomen in de stad. Die hoort bij mij, bel je mij?

Hij gaat gewoon met ons mee deze week. We gaan lopen door de stad, zonder kinderwagen of buggy dus ook hij loopt. Met ons adelaarsoog en ons hart vast gaan wij gewoon lekker genieten. Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben en of jullie ook zulke handige polsbandjes of andere trucjes toepassen.

Wil jij ook zo’n mooi armbandje voor jouw kiddo’s? Kijk dan nog gauw op de winactie. Die staat nog tot het einde van de vierdaagse (dat is vrijdag 22 juli) online. Maar je kunt natuurlijk ook meteen bestellen. Ze kosten € 4,99. Kies je favoriete kleur, vul je naam en nummer in en bestel.

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

3 reacties op “De vijf angstigste minuten van je leven…

  Saskia

  (20 juli 2016 - 20:14)

  Kom je me wel aanmoedigen in Nijmegen? ? Ik loop het dit jaar mee. De eerste dagen ondanks de warmte nog best goed gegaan. Ja en het was overal erg druk. Een kindje raak je dan heel snel kwijt. Dat wil je zeker niet. Een polsbandje lijkt me dan ideaal. Ik maak dan ook graag kans voor mijn zoontje.

   mamasmind

   (21 juli 2016 - 08:00)

   O wat goed Saskia! Ik heb al wel een paar keer langs de route gestaan, wellicht heb ik je gezien 😉
   Succes nog!

    Saskia

    (21 juli 2016 - 12:19)

    Wat super dat je me hebt aangemoedigd! Dank je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *