Verhuizen wat moet je regelen?

Een verhuizing is meestal heel erg leuk, je hebt een nieuwe plek gevonden waar je de komende jaren wilt doorbrengen. Misschien heb je al wel maanden Funda zitten afstruinen totdat je je droomhuis tegenkwam. Na het administratieve stukje rondom de hypotheek en financiering regelen komt de werkelijke verhuizing in zicht. Leuk maar ook heel erg intensief, er komt vaak meer bij kijken dat je in eerste instantie denkt. Ook lopen de kosten vaak veel hoger op dan gepland. Maar, als het eenmaal zo ver is en je kan over, dan is dat ook wel ontzettend leuk en voelt het in je woning, in elk geval in het begin, alsof je op vakantie bent. En nu we toch massaal deze zomer in Nederland op vakantie gaan, dan net zo goed in eigen huis. Verhuizen wat moet je allemaal regelen?

Doorgeven nieuwe adres

Greetz verhuiskaart

Natuurlijk zijn er een heleboel dingen waaraan je moet denken rondom je verhuizing. Maar als het om het doorgeven van je nieuwe adres gaat, denk dan ook even aan de volgende instanties en bedrijven: de bank, de sportclubs waar je lid bent, school, opvang, energieleverancier, waterbedrijf, internet et cetera. Het meeste kan je allemaal online regelen. Belangrijk is dat je je tijdig inschrijft bij de gemeente, ook als je binnen de gemeente verhuisd, dan dien je ze hierover te informeren.

Verhuiskaarten versturen

Dan komt het leuke, het informeren van iedereen om je heen. Mogelijk hebben er al een aantal geholpen bij het klussen en weten ze je adres wel, maar toch eventjes hinten om hun adressenboek bij te werken kan geen kwaad.

Je vrienden en familie kun je natuurlijk een Whatsapp berichtje sturen met je nieuwe adres, maar het is nog veel leuker om ze een verhuiskaart te sturen per post. Ik verstuur heel veel via Greetz, meestal omdat ik past last-minute bedenk dat ik een kaartje wil sturen en via Greetz kan je vaak nog tot ’s avonds bestellen en een kaart de volgende dag laten bezorgen. Wat voor mij echt een uitkomst is. Ook kan je bij Greetz leuke gepersonaliseerde uitnodigingen maken en ook verhuiskaarten.

Verhuisdozen

verhuisdozen

Verhuisdozen zullen rondom de verhuizing eerst je oude huis en dan spoedig je nieuwe huis vullen. Ik geloof dat wij iets van 90 dozen hebben gekocht om te vullen. Omdat wij ongeveer 6 weken de tijd hadden voor onze verbouwing en verhuizing hebben we bijna elk ritje naar het nieuwe huis al wel wat spullen meegenomen. De dozen die we dan al konden uitpakken namen we weer mee terug om nieuwe spullen in te stoppen. Zo konden we de dozen ook recyclen. De verhuisdozen bestelde ik makkelijk via bol.com en ook nam ik er een aantal mee van de Gamma.

Het trucje van de verhuisdoos vouwen moet je even onder de knie krijgen, maar daarna lukt het je razendsnel. De uitleg staat overigens op de doos. Eerst de grote flap naar binnen, dan de 2 zijflappen, je duwt de zijflappen omlaag en daarna de grote flap erop, klaar is kees.

Ook de kinderen hadden de truc van het vouwen snel onder de knie. Dat is overigens nog wel een uitdaging, ze willen zelf meehelpen, maar vaak ben je dan nog verder van huis. Bij mijn dochtertje ging het inpakken als volgt: Ik gaf haar een doos en de vraag of ze daar haar knuffels en speelgoed in wilde doen uit de la onder haar bed. “Ja!!”. Daar ging ze met de doos, een uur later, 1 speelgoedje in de doos, de rest over haar kamer verspreid, want ze had het speelgoed zo gemist. Stiekem vind ik dat eigenlijk wel fijn. Zo kan ik inpakken is zij blij aan het spelen.

Verhuizen met verhuiswagen

waterpas behang loodlijn

Hoewel je een heel hoop spullen mogelijk al zelf mee krijgt in de auto, in de keren dat je naar het huis gaat om te klussen of te kijken, toch zijn er een aantal spullen in je huis die je meestal liever niet zelf tilt. Denk aan grote kasten, de parasol uit de tuin, de bedden en de wasmachine en wasdroger. Daarvoor is het ideaal om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Wat kost een verhuiswagen?

De meeste verhuisbedrijven werken per kuub. Ze bekijken van te voren welke spullen ze moeten verhuizen (tegenwoordig doen ze dit ook wel via beeldbellen) en schatten het aantal kuub. Hiervoor krijg je een offerteprijs en daarmee ben je voorbereid op wat je moet gaan betalen. Daarnaast zijn er ook een aantal verhuisbedrijven die met een uurloon werken. Je kan dan bijvoorbeeld de beschikking krijgen over een (middel)grote verhuiswagen, met 2 verhuizers voor rond de € 100 per uur. Daar komen dan of km kosten of uurloon voor de km’s die ze moeten maken bovenop.

Lees ook:

Eropuit tijdens Corona, bezoek een pretpark of dierentuin

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *