Recept: Verjaardagstaart baby

Ja, na al die verjaardagsblogjes hoort de taart er natuurlijk ook bij. Ik had een plan, een missie; ik zou zelf een taart bakken die verantwoord was voor mijn kleine vent. Iets zonder allerlei toegevoegde suikers, geen slagroom en dat soort zaken. Maar het hoefde van mij ook weer niet extreem vrij-van-alles. Dus ik begon te Googlen. Ik kwam her en der wel wat kwarktaarten en monchou-taarten tegen die redelijk in de buurt kwamen van wat ik wilde. Maar overal zat toch wel een flinke schep suiker in.

Nu ben ik niet echt het type keukenprinses, maar ik besloot van alle recepten die ik had gevonden mijn eigen creatie te maken. Een yoghurttaart met vers fruit. Nu moet ik zeggen dat ik best tevreden was met het resultaat. Behalve dat hij niet stevig genoeg was, de zijkant zakte een beetje in, dus ik vermoed dat ik te weinig gelatine blaadjes heb toegevoegd. Voor wie het nog een keer (beter) wilt proberen. Hierbij mijn recept. Eet smakelijk!

What's on mama's mind - taart kim

Benodigdheden:
Voor de vulling:
2,5 dl sinaasappelsap (vers geperst sap van perssinaasappels)
4 bananen (rijp)
1 liter (Griekse) yoghurt (Griekse of Franse yoghurt is wat steviger dan gewone yoghurt)
Vers fruit of zomerfruit uit de diepvries (voor de versiering)
8 gelatine blaadjes (ik had er maar 6 gebruikt) of 2 zakjes agar-agar poeder

Voor de bodem:
Biscuitjes (bv. volkoren voor de bodem) een stuk of 5
50 gram boter

Verder:
Deegroller om de koekjes te verkruimelen
Springvorm
Sinaasappelpers / staafmixer

We starten met de bodem. Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de biscuitjes (bijvoorbeeld met een deegroller). Meng het door de boter in het pannetje. Schenk het mengsel op de bodem van een ingevette (of met bakpapier bekleedde) springvorm en druk het aan. Je bodem is klaar.

Leg ondertussen de velletjes gelatine 5 minuten in een schaal met koud water.
Voor de vulling: pureer de bananen met de staafmixer en voeg de yoghurt toe. Breng de sinaasappelsap en de gelatine in een pannetje al roerend aan de kook en laat het 2 minuten koken (blijf roeren).
Voeg een paar eetlepels van yoghurt-banaanmengsel toe en roer het door. Voeg vervolgens ook de rest van het yoghurt-banaanmengsel toe, roer goed door. Schenk het mengsel snel in de springvorm en laat het enkele uren (zeker 4 tot 5 uur) opstijven in de koelkast.
De taart versier je voor het opdienen met vers fruit.

Eet smakelijk!

p.s. als je tips hebt voor het recept, laat gerust een reactie achter!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Recept: Verjaardagstaart baby

    Bo

    (3 augustus 2015 - 14:04)

    Hi Kim!

    Leuk recept, toevallig: ik had het precies hetzelfde met de gelatineblaadjes toen ik een kwarktaart probeerde te maken laatst!
    Ik zet de taart op mijn “to cooklist” lekker met veel fruit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *