Verkleedfeestje als kinderfeestje

Op zoek naar een leuk idee voor een kinderfeestje? Een verkleedfeestje als kinderfeestje is een garantie voor succes met kinderen jong en oud. De meeste kinderen willen een thema kiezen voor hun kinderfeestje. Het is dan leuk om in dat thema verkleedkleding uit te zoeken.

Breng ik jou zo op ideeën?

funmais ses

Verkleedfeestje als kinderfeestje

Verkleedkist kinderfeestje

Een leuk idee voor een verkleedfeestje als kinderfeestje is het maken van een grote verkleedkist. Vul de verkleedkist met allerlei verkleedkleding, van politieoutfit tot feetje. Je hoeft er zelf weinig voor te doen, want de kinderen zijn een hele tijd zoet met verkleden.

Wij hebben grote manden vol met allerlei carnavalsoutfits en verkleedkleding.

Photoboot maken voor kinderfeestje

Hebben ze een leuke outfit uitgezocht? Waarschijnlijk wisselen ze nog wel 10 keer, maar maak er leuke foto’s van. Vooral meiden vinden dat vaak erg leuk. Je kunt heel eenvoudig een photoboot maken. Een huisje waar ze op de foto kunnen. Tape een groot vierkant op een witte muur, met washitape (dit kan je namelijk makkelijk verwijderen en je hebt het met leuke patronen) en laat de kinderen binnen dat kader staan. Zo heb je meteen een fotolijstje.

Feeën feestje

feeen vleugel

Mijn dochtertje is gek op verkleden en dol op prinsessenjurken en vleugeltjes. Ze wil dan ook een feestje waarbij ze allemaal feeën- of vlindervleugels op hun rug hebben. Een verkleedfeestje met een thema dus. Omdat er ook jongetjes komen, die vaak ook gek zijn op verkleden, maar vaak wat minder op roze verkleedkleding (dat is mijn ervaring) hebben we voor hen blauwe vleugeltjes.

Toverstaf knutselen

Op het feeën feestje kan je allemaal een toverstafje gaan knutselen. Heb je meiden en jongens op het feestje die gek zijn op het bos? Dan is het leuk om in het bos op zoek te gaan naar een mooie toverstok, die ze thuis kunnen versieren. Met crêpepapier en lint maak je sprankelende toverstaffen van de stokken die je in het bos hebt gezocht. Na een wandeling in het bos, een toverstaf knutselen en dan op de foto gaan met je mooie outfit, ben je toe om af te sluiten met een maaltijd. Een thuisfeestje was nog nooit zo makkelijk.

Tips voor feeën feestje:

Schminken, huur iemand in die de kinderen komt schminken of ga zelf aan de slag met schmink.

Laat de kinderen een toverspreuk verzinnen. Hocus pocus pilatus pas, ik wou dat ik een prinsesje was. Als ze een leuke spreuk hebben kunnen bedenken samen, krijgen ze allemaal als cadeautje een echte toverstaf.

Dino feestje

dinos in dierenpark Amersfoort

Kinderen zijn gek op dino’s, jongens en meisjes. Dinosaurussen zijn nou eenmaal stoer en cool. Op Sparkles Inside lees je tips van Seloua voor een gaaf dino feestje met diy. Ze heeft er voor gekozen om tijdens het kinderfeestje veel dingen zelf te maken, zoals o.a. dino feesthoedjes, goud, fossielen, feestkleding, surprise eieren, dino decoratie eierschalen. Heel gaaf.

Politiefeestje

politiehelm

Mijn zoontje had toen hij 5 jaar werd een politiekinderfeestje. Alle kindjes kregen een politiehelm op en een geel hesje aan. Ze knutselden een bonnenboekje en gingen op zoek naar de boef middels een speurtocht die we zelf hadden uitgezet.

Eerst gingen ze thuis opdrachten doen om hun politiediploma te halen. Zoals de geurtest. Ruik in een potje, terwijl je blinddoek om hebt en raadt wat er in het potje zit. Tip: vul net zoveel potjes als dat er kinderen zijn, zodat iedereen een potje kan ruiken. Doe er bijvoorbeeld pindakaas in en een potje met mandarijn of sinaasappel, tandpasta en andere geuren die zeer sterk zijn.

Ook hadden we twee zwarte ballonnen opgeblazen en aan de uiteinden van een stok vastgemaakt. Zo leek het net een gewicht om mee te gewicht heffen. Op de ballonnen hadden we 100KG geschreven. Kunnen de kinderen het gewicht tillen? Laat je spierballen zien voor een toffe foto. Weer geslaagd voor de volgende politietest.

Een aantal opdrachtjes nog, zoals zaklopen en geluiden raden. Daarna was het tijd voor de speurtocht.

Tijdens de speurtocht moesten ze allerlei opdracht uitvoeren, om een nieuwe hint te krijgen welke kant ze op moesten. Uiteraard hadden we pijlen gemaakt met stoepkrijt op de grond.

Lees ook:
Eropuit tijdens Corona
Dino’s in dierenpark Amersfoort

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

42 gedachten over “Verkleedfeestje als kinderfeestje

 • 8 augustus 2020 om 21:30
  Permalink

  We moeten geloven aan Frozen en dat zonder ooit de film gezien te hebben! 😉

  Beantwoorden
 • 7 augustus 2020 om 10:13
  Permalink

  Mijn zoontje is bijna jarig. Heb al wat spulletjes gekocht via Ali zodat het hopelijk op tijd binnen is, alles in thema: Ninjago. Dus dit geweldige tegoed zou uiteraard besteed worden aan een Ninja pak. Maar met 2 zussen boven zich en mooie prinsessenjurken waar hij zich ook graag in laat hijsen is een Ninjapak ook wel erg gaaf!

  Beantwoorden
 • 5 augustus 2020 om 08:49
  Permalink

  Onze tweeling is momenteel helemaal in de ban van Harry Potter dus dat zal het vast gaan worden hihi.

  Beantwoorden
 • 3 augustus 2020 om 23:30
  Permalink

  wij zijn hier ook al aan het nadenken voor het 1e feestje van onze kleine man, hij wordt toch echt wel enthousiast van politie en dino’s dus denk dat het een combi wordt van politie agenten die dino’s gaan vangen🤣

  Beantwoorden
 • 3 augustus 2020 om 15:36
  Permalink

  Mijn zoontje is helemaal fan van alles wat met apen te maken heeft, dus het wordt een apenfeestje!

  Beantwoorden
 • 1 augustus 2020 om 19:39
  Permalink

  Mijn jongste dochter wordt 6 eind september en toevallig van de week erove gehad wat ze graag zou willen en dat was een verkleedfeestje!
  Prinsessen natuurlijk 😊👸

  Beantwoorden
 • 27 juli 2020 om 21:04
  Permalink

  Mijn dochter wordt eind augustus 8 jaar. We gaan naar de Efteling, het thema is bij ons Sprookjes dit jaar.

  Beantwoorden
 • 26 juli 2020 om 15:50
  Permalink

  Een politie feestje voor mijn tweelingszoons, echt super, doe erg graag mee 🤗🤗.
  Groetjes Anneliese 💛💙💜🧡💚❤🤩🤩

  Beantwoorden
 • 26 juli 2020 om 10:34
  Permalink

  Mijn zoon zou als thema gewoon ‘ verkleden’ doen. Zodat iedereen kan komen zoals hij of zij wil. Maar hij zou zelf het liefste als Draak of leeuw komen. Want dat is gevaarlijk. haha

  Beantwoorden
 • 26 juli 2020 om 09:11
  Permalink

  Mijn zoon is helemaal weg van dinosaurussen, dat zal het thema van zijn feest worden.

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 21:28
  Permalink

  Als mijn dochter mag kiezen, gaat het zeker weten een zeemeermin feestje worden! Alleen jammer dat ze midden in de winter jarig is… 😉

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 20:22
  Permalink

  Mijn dochter is dol op alles wat met unicorns te maken heeft. Zeker weten dat haar feestje als thema dan ook unicorns krijgt!

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 18:59
  Permalink

  Het formule 1 pak zou favoriet zijn voor een autoracefeestje, waarbij we van dozen auto’s maken een een drive in bioscoopje houden.

  Beantwoorden
  • 25 juli 2020 om 19:11
   Permalink

   Super leuk. We houden een discofeestje. Dus we kunnen wel wat leuke feest props gebruiken

   Beantwoorden
   • 26 juli 2020 om 01:00
    Permalink

    Jaaa, ik wil .. trouwaccesoires vd feestwinkel of een leuke kerstoutfit, toppp

    Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 16:56
  Permalink

  Een leuk voorafje voordat het grote feest weer kan los barsten . Een toverfee kunnen wij hierbij goed gebruiken.

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 15:47
  Permalink

  Onze dochter heeft al aangegeven dat ze graag een Magic Unicorn feestje zou willen hebben. Leuk!

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 15:02
  Permalink

  Een tropisch feestje met allerlei spelletjes buiten die met water te maken hebben.

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 13:43
  Permalink

  Echt leuk voor mijn zoontjes die zich zo graag verkleden.

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 11:08
  Permalink

  Dat zou geweldig zijn om de verkleedkist mee aan te vullen. Voor mijn prinsesjes kan ik niet anders dan een groot prinsessenfeest te geven met veel roze.

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 10:58
  Permalink

  Een dino feest voor onze kleinzoon die nu al voor de tweede keer jarig is geweest zonder feestje. De eerste keer lag hij erg ziek in het ziekenhuis en de tweede keer was de lockdown. Wat gun ik hem een geweldig feestje volgend jaar!

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 10:38
  Permalink

  Een tovenaarsfeestje met een speurtocht door de wijk, die eindigt bij de toverpot (met rook!)

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 10:23
  Permalink

  Leuke pakjes hebben ze. Mijn dochter is dol op verkleden en feestjes. Een prinsessen- unicorn- zeemeermin- of dierenfeestje zal het zeker goed doen! Welke het wordt dat laat ik haar graag zelf uitkiezen.

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 07:52
  Permalink

  Mijn zoon was in juni jarig maar heeft nog geen kinderfeesten gehad. Na de zomervakantie gaan zouden die gaan vieren. Een Pokemon feestje zou voor hem een leuk thema zijn (ik zag op de site al dat ze leuke Pikachu staart en oren set verkopen) . We hebben twee jaar geleden een piraten feestje gegeven. Dat was ook erg leuk.

  Beantwoorden
  • 25 juli 2020 om 19:00
   Permalink

   Mijn zoontje is een heuse (achtertuin)avonturier, altijd nieuwsgierig en op ontdekking uit. Uren kan hij zich amuseren met het zoeken naar insecten, vogels bekijken of egeltjes observeren. Hij wilt dan ook onzettend graag een jungle feestje, zodat hij zich als ranger kan verkleden 😊

   Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 06:40
  Permalink

  Hier word het een unicorn feest voor onze dochter

  Beantwoorden
 • 25 juli 2020 om 06:33
  Permalink

  mijn kleinzoon is dol op dino’s dus daar gaan we voor

  Beantwoorden
 • 24 juli 2020 om 21:46
  Permalink

  Wij zijn er nog niet helemaal uit maar ik denk thema wilde dieren of onderwaterwereld. Ik doe graag mee voor de kleine.

  Beantwoorden
 • 24 juli 2020 om 20:49
  Permalink

  Mijn zoon heeft nog een feestje te goed, hij was jarig tijdens de lockdown. Hij wil heel graag een astronauten feestje. Dat wordt een tripje naar de maan 🙂

  Beantwoorden
 • 24 juli 2020 om 20:26
  Permalink

  Zeker weten een politie feest. Hoe we daar gaan invullen….geen idee nog.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *