Vierdaagse- en Zomerfeesten Nijmegen

Nog een paar weekjes en dan is het weer zover, de Vierdaagse in Nijmegen; 17 tot en met 20 juli gaan de wandelaars weer aan de bak. Ik ben geen wandelaar, maar de zomerfeesten heb ik altijd leuk gevonden. Toen ik studeerde in Nijmegen was ik natuurlijk de hele week in de stad te vinden. Muziek luisteren en sfeer proeven. Dit jaar is de 102e keer dat de Vierdaagse plaatsvindt, dit jaar met 51.130 inschrijvingen. Ook dit jaar ga ik weer genieten, ook met de kinderen samen.

Vierdaagsefeesten

De Vierdaagsefeesten worden hier ook wel de zomerfeesten genoemd. Die beginnen al op zaterdag 14 juli en op vrijdag 20 juli is het over. Altijd erg mooi om dan op zaterdagochtend door de stad te lopen. De stad is dan uitgestorven, bergen met plastic bekertjes zijn op de hoeken van de straten geveegd en er wordt hard gewerkt om de stad weer glanzend op te leveren voor het winkelende publiek die ochtend.

What's on mama's mind bandjes4
Vuurwerk zomerfeesten 2016

Er is ook een kinderprogrammering. Op het Eiland in Lent (net over de brug bij Nijmegen), komt bijvoorbeeld Dirk Scheele optreden. Je kent hem waarschijnlijk wel als je jonge kinderen hebt. Mijn dochtertje is vooral gek op “Voetje, voetje”. Er is de hele week van alles te doen voor de kinderen, van circus, theater tot muziek.

Zomerfeesten

Er is voor iedereen genoeg te doen. Voor elke muziek smaak is er wat. En of je nou fris, wijn drinkt, bier, alcoholvrij of de populaire roomlikeur Baileys drinkt. Je kan je lol op. Zelf vind ik de Kaaij altijd een leuke plek om naar toe te gaan. Daar hebben ze foodtrucks en eettentjes, muziek en een strandje. Buiten de Vierdaagse om is de Kaaij ook in de zomer in Nijmegen, behalve dit jaar. Doordat de Waalbrug onderhanden genomen wordt is het deze zomer slechts 2 weken Kaaij.

Op zondag 15 juli 2018 wordt traditiegetrouw om 22:30 uur de Vierdaagseweek officieel geopend met het afsteken van het vuurwerkspektakel “de Waal in Vlammen”. Vanaf de Waalkade is het heel gaaf om de vuurwerkshow te zien. Al heb je op de Waalbrug ook een fantastisch uitzicht. Een aantal mensen hebben het helemaal goed voor elkaar, die bekijken het vuurwerk vanaf een boot. Zo vaart Pannenkoekenboot af om 20:00 uur en kun je tot 23:00 uur genieten van het uitzicht vanaf het water. Je eet een pannenkoekje, geniet van het dessert en sluit af met de vuurwerkshow.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *