Vitaminen voor het hele gezin

Als je een baby’tje krijgt dan zijn er twee vitamines die je aan je baby moet geven. De eerste 12 weken Vitamine K en gedurende 4 jaar Vitamine D. Vanaf dag 8 geef je je baby voor het eerst vitamine K en vitamine D.

Vitamine K en D voor je baby

Op het flesje vitamine D dat je hebt staat hoeveel druppels je mag geven. Kijk even goed naar de gebruiksaanwijzing. Van vitamine K geef je elke dag 150 microgram.

Vitamine K geef je de eerste 12 weken van het leven van je kindje.
Vitamine D totdat je kindje 4 jaar is.

What's on mama's mind - 35 weken zwanger4

De vitamine koop je bij de apotheek, drogist of supermarkt met drogistafdeling. Online bijvoorbeeld bij Flinndal. Het was een van de dingen die wij inderdaad in huis hadden gehaald voordat de kinderen geboren waren. Van de Vitamine K en D heb je verschillende varianten; op oliebasis en op waterbasis. De druppels op waterbasis bevatten vaak ook suiker, zodat er een lekker smaakje voor je kindje. De druppels op oliebasis hebben dit niet.

Ik heb ze allebei weleens gehaald en geproefd. Voor mijn kinderen maakte het niet uit welke ze kregen. Het is zo’n klein beetje Vitamine D dat je binnenkrijgt, dat je het nauwelijks proeft of het wel of geen suiker heeft.

Vitamine D niet vergeten?

Mijn tip is dat je altijd op een vast tijdstip je kinderen Vitamine D geeft. Mijn zoontje van vier geef ik het overigens ook nog steeds. Zijn zusje krijgt het toch, wat die is pas twee, dus het lijkt mij geen kwaad te kunnen dat hij ze ook nog dagelijks krijgt. Als je het op een vast tijdstip geeft, dan vergeet je het minder snel. Bij ons staan de druppeltjes in de keuken naast de kraan. Dus ‘s morgens valt al gauw je oog er op. Mocht je toch wat chaotischer zijn gedurende de dag. Zet dan een melding in je telefoon, zodat je alarm af gaat als het weer tijd is om vitamines te geven aan je baby of peuter.

Mama vitaminen

Rond de zwangerschap en bevalling ben ik zelf ook vitaminen gaan slikken. Een combinatie van vitamines en mineralen met foliumzuur en vitamine D3. Sowieso moet je als je zwanger bent en eigenlijk al een aantal weken voordat je verwacht zwanger te worden extra foliumzuur slikken. Dit is Vitamine B11, belangrijk voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen, vermoeidheid en ondersteunt de ontwikkeling van de baby.

Vitamine  B12 voor ouderen en vegans

Als je ouder wordt is het soms ook belangrijk om vitamines te slikken. Zoals vitamine B12. Vanaf ongeveer 60 jaar wordt de opname van vitamine door het spijsverteringskanaal vaak minder goed. Dan kan het goed zijn om vitamine B12 bij te slikken. Vitamine B12 zit in dierlijke producten (melk, yoghurt, ei, vlees etc.) dus als je veganist bent is het belangrijk om deze vitamine ergens anders vandaan te halen.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *