Vitamines goed voor het hele gezin

In de winter word je er altijd extra aan herinnerd dat je lichaam wel wat vitamines kan gebruiken. De griepepidemie houdt alweer een paar weken aan en het wordt weer kouder. Loop je momenteel ook te snotteren?

Mogelijk heb je de vitamines voor je kinderen goed op orde, maar vergeet je zelf soms wel dat tweede stuk fruit op een dag.
Wat heb je nodig aan vitamines?

Wat je nodig hebt aan vitamines hangt, natuurlijk, helemaal af van de persoon. Hieronder advies voor zwangere vrouwen en baby’s.

Zwangere vrouwen

  • Vitamine B11 (Foliumzuur)
  • Vitamine D
Zwangere vrouw 35 weken zwanger

Als je zwanger bent wordt geadviseerd foliumzuur te slikken, met name t/m 3 maanden van de zwangerschap. Ook is een multivitamine voor zwangeren een aanrader . Het liefst zelfs al wanneer je een kinderwens hebt en concrete plannen om proberen zwanger te worden. Foliumzuur (vitamine B11) en extra vitamine D zijn de zwangerschapsvitamines. Je kunt hiervoor ook potjes met zwangerschapsvitamines kopen. Flinndal Multi Zwanger, bijvoorbeeld. Hier zit onder andere foliumzuur, vitamine D en ijzer in. IJzer is ook belangrijk en het omega 3 vetzuur DHA ook.

Vitamines voor baby’s

  • Vitamine K – eerste 12 weken (150 microgram)
  • Vitamine D – week 1 tot en met 4 jaar (10 microgram)

Vitamine K heeft een baby tot drie maanden nodig. De eerste 12 weken geef je een baby 150 microgram vitamine K. Dit is belangrijk voor de bloedstolling, ter verkoming van bloedingen.

Baby’s hebben vanaf week 1 tot hun vierde levensjaar extra vitamine D nodig. Dit heb jij in verschillende vormen; druppels of tabletjes, maar ook met een smaakje of zonder smaakje. Vitamine D is nodig voor een goede botontwikkeling. Het advies is 10 microgram extra vitamine D.
Je kunt bij peuters ook kiezen voor multivitaminen, maar kijk dan goed of je kindje voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Vrouw en vitamines

Wat kun je zelf nog slikken om je fitter te voelen of goed de winter door te komen? Uiteraard zijn vitamines niet het wondermiddel die je beter kunnen maken als je griep hebt. Maar het is wel bekend dat vitamines belangrijk zijn voor mensen. Als je goed en gezond eet, dan haal je genoeg vitamines uit eten.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *