Vliegvakantie met kids [5 tips]

Vliegen met kids, een do of een don’t? Petra geeft je, in deze gastblog, vijf tips voor een vliegvakantie met kids. Lees hier welke tips ze voor ons in gedachten heeft. Speciaal voor Mama’s Mind schreef ze onderstaande blog met tips voor een succesvolle vliegvakantie met kinderen. Met kleine kinderen op vakantie kan best ingewikkeld zijn. Geen wonder dat veel jonge ouders het houden bij een weekje op een bungalowpark in de buurt. Maar op een gegeven moment begint het vaak toch weer te kriebelen: waarom niet eens weer wat verder weg? Met deze vijf tips over vliegen met kids durf jij die verre zonvakantie vast ook weer aan!

1. Zorg voor afleiding

De tablet is echt een geweldige uitvinding: klein, handzaam en daardoor makkelijk mee te nemen. Voor kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar oud kan zo’n ding geweldige afleiding zijn. Nee, natuurlijk wil je niet dat jouw kids de hele dag naar beeldschermen staren, maar je mag best even valsspelen tijdens zo’n vliegreis!

2. Snoepen mag deze keer!

Vliegen kan voor kinderoortjes heel vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Zorg daarom voor wat snoep voor onderweg. Maak jonge kinderen blij met een lolly en oudere met kauwgom. Lijkt je baby last te hebben van pijnlijke oren? Geef je kleine dan de fles, de slikbewegingen zullen de druk op de oortjes laten afnemen.

Op vliegvakantie met kinderen
Bron: Pixabay

3. Maak een planning van activiteiten

Stel voor vertrek vast een schema op van activiteiten die je kunt doen tijdens de vlucht. Plan activiteiten in die ieder zo’n 15 minuten kunnen duren. Denk bijvoorbeeld aan 15 minuten tekenen, 15 minuten op de iPad, 15 minuten kwartetten enzovoort. Het is niet erg wanneer je uiteindelijk niet alle activiteiten uitvoert of wanneer je kind uiteindelijk uren zoet blijkt te zijn met z’n autootjes. Het belangrijkste is dat je je goed hebt voorbereid. Leuke activiteiten verzinnen is namelijk een stuk lastiger wanneer je kids al vervelend worden of beginnen te jengelen.

4. Vergeet het kussen niet

Vliegen kan erg vermoeiend zijn. Grote kans dat je kind halverwege de vlucht in slaap valt. Helaas is het best lastig om een comfortabele houding te vinden in zo’n krappe vliegtuigstoel. Neem daarom een kussentje mee. Zo voorkom je een stijve nek en weet je zeker dat je kind lekker kan slapen. Ook voor jezelf kan een kussentje erg prettig zijn, zeker wanneer je zwanger bent. Hoewel kussens veel ruimte innemen in de handbagage, is het dus wel de moeite waard om er een (of meerdere) mee te nemen op vakantie.

5. Creatief met stickers plakken

Is jouw kind creatief? Dan kan tekenen een leuke activiteit zijn. Helaas is het erg krap in het vliegtuig en kunnen de potloden en stiften alle kanten oprollen bij wat turbulentie. Koop in plaats van potloden daarom een stapel stickervellen of een stickerboek. Stickers rollen niet zo snel door het vliegtuig en je kids kunnen er uren zoet mee zijn. Alleen even in de gaten houden dat ze niet het hele vliegtuig vol plakken…;)


Dit gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl. Als gastblogger stelt ze zich graag nog even verder voor. Hoi! Ik ben Petra, moeder van drie jonge kinderen en enthousiast blogger op www.ikenmama.nl. Ook via Facebook kun je me volgen: Ikenmama. Ik schrijf over (bijna) alles wat te maken heeft met zwangerschap, baby’s en opgroeiende kinderen.

Bron afbeelding: Pixabay: https://pixabay.com/nl/de-doop-van-de-lucht-vliegtuigen-2251128/

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Vliegvakantie met kids [5 tips]

    reisblogger

    (3 september 2019 - 14:18)

    Geweldig artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *