Een vloerkleed op de kinderkamer, wat als je kind allergisch is?

Het is inmiddels ruim anderhalf jaar geleden dat wij naar ons nieuwbouwhuis verhuisden. We kunnen het goed onthouden aan de leeftijd van onze jongste. Zij werd immers 1 dag na de verhuizing geboren. Als je het over timing hebt, haha.

Whats on mamas mind kinderkamer jollein

Hoewel ik weinig tijd heb gehad om mijn dochterskamertje destijds helemaal in te richten zoals ik zou willen, is het een prachtig slaapkamertje geworden. Althans, dat vinden we zelf natuurlijk. Zij lijkt er ook gelukkig in, maar een echte mening over de inrichting heeft ze nog niet. De meubels van de kinderkamer zijn precies hetzelfde als de meubels in mijn zoontjes kamer. We vonden de stijl erg mooi en hebben voor haar dezelfde kinderkamer gekocht, alleen de kledingkast was anders. Voor een meisje wilden we immers een kast met meer hangruimte. Ze draagt namelijk zoveel jurkjes. De meubels in het kamertje zijn wit. Een van de muren is oudroze, de overige muren zijn wit, met op enkele plekken muurstickers. Ook de gordijnen zijn oudroze. Best wel behoorlijk een meisjeskamertje dus, maar sfeervol en knus.

Op de grond ligt laminaat en een vloerkleedje. Wij wilden graag laminaat omdat we een houtenvloer mooi vinden, laminaat is makkelijk schoon te houden en heeft die houtlook die wij mooi vinden. Het vloerkleed maakt de kinderkamer completer en geeft door de roze kleur een extra sfeereffect.

Whats on mamas mind kinderkamer 5

Ik reageer zelf best wel sterk op stof. Dan bedoel ik dat mijn neus gaat kriebelen of dat ik mij “verkouden” voel. Om die reden ben ik zelf ook extra getriggerd om te zorgen dat de kinderkamers stof vrij zijn.

Voor mijn gevoel blijft er in zo’n kleedje altijd wat extra stof hangen. De kinderen spelen er op en slapen er naast in hun bedje. Vooral een ledikantje is heel erg laag bij de grond. Er zijn volgens mij best veel mensen die op huisstofmijt reageren en een vloerkleed kan veel stof bevatten. Als je er allergisch op reageert is dat dus vervelend.  Een voordeel is wel dat de stof dus niet rond zweeft in de kamer, maar verzamelt in vloerkleden. Je kunt dus eenvoudig van de stof afkomen, door het kleedje regelmatig te stofzuigen en heel goed uit te kloppen.

Helemaal stofvrij wordt het nooit in huis, denk ik, maar ik denk dat we de huisstofmijt bij ons thuis behoorlijk onder controle hebben.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *