Vloerkleed op de kinderkamer

Zo na de zomervakantie, wanneer de kinderen weer naar school zijn, krijg ik altijd zin om de kinderkamers weer een beetje op te ruimen. Ze lijken ook altijd ineens zoveel groter als ze dan naar een hogere groep op school zijn gegaan. Misschien is zin overigens niet de beste verwoording van de opruimdrang, het is meer een behoefte om alles weer een beetje georganiseerd, overzichtelijk en fris te krijgen. De kledingkasten zoek ik zo nu en dan even uit; wat past er nog van alle kleding en wat kan er weg of door naar een ander kind.

Het is ook een mooi moment om de kinderkamers helemaal onder handen te nemen. Een beetje schuiven met de inrichting, wellicht een bureau erbij of een commode eruit. Ook heel leuk is een (nieuw) vloerkleed op de kinderkamer. Ik zag bij OTTO een heleboel superleuke kindervloerkleden. Dat geeft de kinderkamer meteen een heel andere uitstraling en kinderen vinden het vaak heerlijk om op een kleedje te spelen. Als de vloer pvc, laminaat, hout of steen is, dan is een kleedje ook lekker zacht en warm aan de voeten in de winter. Vooral als ze ’s nachts naar de wc moeten.

meidenkamer

Waar op letten vloerkleed voor de kinderkamer?

Een vloerkleed uitzoeken voor de kinderkamer hoeft eigenlijk niet heel ingewikkeld te zijn. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat jij en je kind het een mooi vloerkleed vinden. Als je de kinderkamer rustig wilt houden en bang bent dat als je jouw kind een kleed laat uitzoeken de kamer te druk wordt. Dan kan je ook een voorselectie doen voor je zoon of dochter. Dat je drie opties geeft waaruit hij of zij kan kiezen. Een kleinere keuze dan een hele webpagina (of zelfs meerdere pagina’s) vol met mogelijkheden is voor kinderen sowieso vaak onoverzichtelijk en maakt het kiezen lastig. De opties verkleinen naar bijvoorbeeld drie, zorgt dat jij vloerkleden hebt geselecteerd die jij sowieso mooi vindt en dat jouw kind wel het gevoel heeft dat dit een eigen keuze is geweest, Wat voor kinderen ook weer een fijn gevoel kan opleveren. Zo voelen ze dat ze zelf mogen beslissen, zonder dat ze daarin teleurgesteld worden omdat het hen niet lukt of jij het er niet mee eens bent.

Daarnaast moet je natuurlijk ook even goed op het formaat van het vloerkleed leggen. Heb je er genoeg ruimte voor of is het niet te klein? Veel vloerkleden met een leuke opdruk kan je in verschillende formaten krijgen. Als je twijfelt over de maat dan kan je met schilder tape op de grond het formaat tapen. Dan krijg je een indruk hoe groot het is. Soms is het zo lastig vanaf een foto in te schatten of het op de kamer zal passen. Plak bijvoorbeeld alleen de hoekjes op en kijk of het mooi staat.

Als laatste is het belangrijk om een onderkleed te plaatsen als het vloerkleed makkelijk schuift. Kinderen staan er niet altijd bekend om om rustig te spelen en te lopen. Vaak rennen ze of springen ze, althans die van mij doen dat veel, dan wil je niet dat het vloerkleed makkelijk wegschuift en je kind uitglijdt. Een onderkleed zorgt dat het vloerkleed op zijn plek blijft liggen.

Een vloerkleed schoonhouden

tuinkleed met gardena tuinstofzuiger

In een vloerkleed kan vuil en stof achterblijven, daarom is het belangrijk dat je minimaal één keer per week het vloerkleed goed uitstofzuigd of uitklopt. Vlekken krijg je er vaak makkelijk uit met een spons of doekje met een sopje, ze verkopen ook tapijtreiniger als schoonmaakmiddel. Dat kan je ook gebruiken in plaats van een sopje.

Mijn ouders legden vroeger het vloerkleed weleens in de sneeuw buiten. Als het dan heel flink had gesneeuwd, dan legden ze het kleed met de bovenkant van het kleed op de witte sneeuwlaag. Kennelijk maakt de sneeuw het kleed goed schoon. Je kan ook kiezen voor een stoomreiniger of schoonmaakapparaat, of naar de stomerij.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *