Vogelroute voor kinderen met Birdroute

Op zoek naar een leuk uitje? De dierentuin, de pretparken, ze zijn allemaal nog steeds dicht. De speeltuin in de buurt is altijd leuk, mar weet je…in de natuur is nog genoeg te ontdekken en beleven. Vooral wanneer er leuke routes worden uitgezet, waar kinderen op zoek kunnen naar elfjes, kabouters of vogels. In Noord-Holland maak je kennis met een leuke vogelroute voor kinderen, genaamd de Birdroute, ga met een knapzak op pad en vind alle 10 de vogels in het Diemerbos. Het is een initiatief van o.a. Staatsbosbeheer, Vogelbescherming en House of Bird om kinderen vanaf 3 jaar op leuke, leerzame en coronaproof wat meer te leren over vogels en natuur.

vogel route met birdroute diemerbos

Hoe werkt de vogelroute van Birdhouse?

De Birdroute is een wandeling van iets meer dan een kilometer, die je zelf kan lopen, maar ook met een knapzak en een kaartje. In het Diemerbos is een wandeling uitgezet voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Je start bij het proeflokaal House of Bird (elke dag tussen 10:00 uur en 17:00 uur). Hier kan je tegen betaling van € 5 een een knapzak ophalen. In de knapzak zit een zoekkaart, waarop de informatie voor de vogelroute staat en een gezonde snack. Want, van wandelen in de buitenlucht krijg je natuurlijk trek!

Op de route van 1.200 meter zijn vervolgens 10 vogels te vinden. Alle vogels gespot? Dan ontvang je een officieel vogeldiploma én medaille van Boswachter Anne.

vogel route met birdroute diemerbos

In het eerste weekend (begin maart 2021) hebben al ruim 100 kinderen hun vogeldiploma gehaald en de reacties zijn ontzettend positief. Het lijkt mij dan ook hartstikke leuk om nara het Diemerbos te gaan en een vogeldiploma te halen met mijn kinderen.

Route naar House of Bird Diemerbos

Diemerbospad 1a
1111 PZ Diemen

House of Bird is een proeflokaal (brewpub) met aandacht voor natuur en leuke activiteiten

Wanneer kan ik de Birdroute lopen?

Reserveren is niet nodig. Wil je een knapzak en route mee, deze kan je dagelijks tussen 10 uur ’s morgens en vijf uur ’s middags ophalen.

Openingstijden House of Bird Diemerbos: 10.00 en 17.00 uur (elke dag)
Meer informatie over de Birdroute

Kinderfeestje met natuurgids

Via Local Nature Guide is het ook mogelijk om samen met enthousiaste natuurgids Milou Peperkamp de route te lopen. Zij vertelt dan meer over het Diemerbos, vogels en natuur. Je kunt direct bij haar een aanvraag doen voor deze excursie (bjivoorbeeld als kinderfeestje) een tijdstip naar wens.

De leukste vogelboeken voor kinderen

Coco kan het werd prentenboek van het jaar 2020 en gaat over een vogeltje dat wil leren vliegen.

Wie zit er in het ei is een prachtig boek over allerlei verschillende eieren. Welke vogel komt uit welk ei?

Moppereend
Snip

Meer te doen in de natuur

Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn

De leukste kabouterbossen in Nederland en Belgie.
Stenen versieren
Kabouterbos Beek Ubbergen bij Nijmegen
Haaientanden zoeken in Zeeland

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *