Voor toekomstige mama’s

What's on mama's mind - buikfotoZo’n gek idee dat mijn jongste al bijna 1 jaar is. Dan heb ik geen baby meer. Het is 3 jaar geleden dat ik voor het eerst zwanger was. Het lijkt zo lang geleden, de tijd voordat ik moeder was.

Toevallig zijn we als ik deze blog schrijf op vakantie, waar ik toen een paar maanden zwanger was van mijn zoontje (2,5 jaar) ook was.

Een hele verantwoordelijkheid; zwanger zijn.
Ik herinner mij nog wel dat we toen extra alert waren met wat ik wel en niet mocht eten. De website van het voedingscentrum was m’n leidraad. Voorzichtig met uiteten gaan, want straks zitten er dingen in het eten die je als zwangere niet mag.
Niet te veel in de zon zitten en natuurlijk geen alcohol drinken. Op het terras heb ik toen een heel vieze alcoholvrije cocktail gedronken.

Eten
Toen ik zwanger was van m’n

What's on mama's mind buik 37 weken zwanger
Een heerlijk onflatteuze foto. 37 weken zwanger.

dochtertje was het op een of andere manier eenvoudiger. Ik mocht hetzelfde wel en niet eten, maar het was relaxter. Zo gaat dat met alles hij de tweede volgens mij. Je hebt het immers al een keer meegemaakt.

Zo gauw je zwanger bent merkte ik ineens dat we niet meer gezien werden als vriend en vriendin op heel veel plekken. Maar als man en vrouw. Telkens werd er tegen mij gesproken met “uw man…” Terwijl wij niet getrouwd zijn. Dat is toch nog een beetje een stereotype beeld, wellicht.

Trouwen?
Doordat wij niet getrouwd zijn en niks anders geregeld hebben rondom mijn achternaam, hebben de kinderen de achternaam van mijn vriend. Dat is soms weleens onhandig. Bijvoorbeeld als je telefonisch iets rondom de kinderen regelt. Ze zoeken zo vaak automatisch op jouw achternaam.

Ook zou ik het soms, behalve makkelijker, ook wel leuker vinden om dezelfde achternaam te hebben als m’n vriend en onze kids. Niet bepaald een reden om voor te trouwen nog. Maar dat zou niet de enige reden zijn.
Ik heb echter nooit echt gedroomd van een prinsessen bruiloft en een witte jurk. Niet zoals sommige van mijn vriendinnen.

Maar als we dan gaan trouwen, wat we weleens zeggen misschien ooit te willen doen. Dan als de kinderen oud genoeg zijn om het mee te maken. Een jaar of 6 en 4? En dan leuk in Frankrijk of Italië. Intiem met een klein select gezelschap. Je ziet zoveel leuke aankledingsideeën voor bruiloften in het buitenland op Pinterest. Je kan ook eens gaan rondneuzen bij weddings.nl.

Toekomstige mama’s geniet ervan, mijn kleintjes zijn al bijna 1 en 3… de tijd vliegt. Ga jij trouwen of ben jij getrouwd vanwege je kleintje?

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *