Gastblog: voorjaarsschoonmaak!

What's on mama's mind seepjeDeze keer een gastblog geschreven door Tamara Peers van BabyBeGood.

Het is tijd voor de Voorjaarsschoonmaak!
Wij poetsen graag, en dat doen wij graag ecologisch. Nou, nee hoor. Ik poets niet graag maar als het dan écht zover is, dan verzamel ik moed maar gebruik dan wel ecologische schoonmaakmiddelen. Ik kan niet tegen de geur van de chemische schoonmaakmiddelen plus ik weet dat ze niet goed zijn voor mijn huid, luchtwegen en het milieu.

Totaal niet groen
Ik was nog maar een paar jaar geleden totaal niet groen. Ik ben opgegroeid met een moeder die vooral veel boent en vaak wasjes draait, het liefst met chloor en andere ‘agressieve’ schoonmaakmiddelen. Schoon is schoon! Inmiddels weet ik door wat eigen ‘research’ dat juist deze schoonmaakmiddelen niet alleen de slechte bacteriën maar ook de goede bacteriën doodt waardoor resistente bacteriën nog meer kunnen groeien. Het is helemaal niet zo goed als men denkt. En met kinderen, die over de grond kruipen, stoeien en waarvan de huid (huid = een orgaan) in ontwikkeling is en in het geheel meer kwetsbaar is dan een volwassene, wil je liever niet dat zij blootgesteld worden aan schadelijke stoffen, en bijvoorbeeld allergieën ontwikkelen.

Allergieën
Allergieën? Die krijg je toch juist als je NIET schoonmaakt? Mee eens. Stof hoort niet in het huis, dus je zult wel schoon moeten maken. Stof houdt namelijk chemische schadelijke stoffen vast dus veel stofzuigen is belangrijk. Je moet ook rekening houden waarmee je boent. En niet om alternatief te doen, maar wist je dat citroen, azijn en groene zeep super goed schoonmaken en veel veiliger is voor de gezondheid? Voor wie liever werkt met schoonmaakmiddelen uit flessen, kies dan voor merken waar zo min mogelijk stoffen in zitten die onnodig schadelijk zouden kunnen zijn. Better safe than sorry! Oh, en vooral veel luchten. Dat helpt ook enorm tegen huisstofmijt.

What's on mama's mind sapindus notenZeep groeit aan de boom
Wist je dat er een heel leuk Nederlands bedrijf genaamd Seepje bestaat dat de schillen van de Sapindus boom verkoopt? De noten van deze boom bevatten natuurlijke zeep waarmee je de was kunt doen. Dat doen ze in Nepal waar deze noten vandaan komen ook. Puur natuur dus bijvoorbeeld zonder optische witmakers (optisch = ze lijken schoon door de textiel wit te maken).

BabyBeGood doos
Voor wie de wasnoten uit wil proberen, ze zitten in de limited edition BabyBeGood doos. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven.

What's on mama's mind babybegood

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *