Voorkom schimmel in huis

Als ouder ben je altijd bezig met het veilig houden van je kinderen. Belangrijk daarbij is ook dat het huis waarin je woont veilig is, daarmee bedoel ik niet alleen het plaatsen van een traphekje, afschermen van je stopcontacten of bevestigen van een bedrand, maar ook de lucht in huis wil je schoon hebben. Je wilt geen vochtproblemen waardoor schimmels kunnen ontstaan. Het goed schoonhouden en ventileren van je woning is heel belangrijk.

Tristar Air purifier AP-4787 luchtreiniger

Je maakt je huis goed schoon, maar toch heb je schimmel in huis. Een plek waar je het vaak als eerste tegenkomt is de badkamer. Een klein beetje schimmel levert niet meteen gezondheidsproblemen op, maar het is wel een teken dat er een vochtprobleem is in huis. Het is verstandig om uit te zoeken waar de schimmelvorming vandaan komt. Voor jezelf en voor je kinderen wil je schimmel natuurlijk voorkomenin huis. Je kan er namelijk ziek van worden. Vooral kleine kinderen of astmapatienen kunnen veel last krijgen van hun luchtwegen. Ook als je geen luchtwegproblemen hebt kan het zeker vervelend zijn. Daarom is het belangrijk dat je je huis goed ventileert en vochtproblemen voorkomt.

Hoe ontstaat schimmel?

Schimmel in huis komt meestal voort uit problemen emt vocht. Lekkende ramen of kozijnen, het plafond. Vooral bij oudere slecht geisolleerde huizen ligt schimmel op de loer. Maar ook in je nieuwbouw huis kan het ontstaan, bijvoorbeeld wanneer je regelmatig water vanuit de badkamer op de vloer krijgt. Vooral wanneer huizen vloerbedekking hebben, kan er schimmel ontstaan als er geen goede dorpel in de badkamer ligt. Je herkent schimmels door de zwarte vlekken of de muffe lucht, een typische en opvallende schimmelgeur.

Hoe zorg je dat je geen schimmel in huis hebt?

Ventileren is heel belangrijk. Na het douchen, maar ook in de slaapkamers. Ventileer overdag de slaapkamers door de ramen open te doen, slapen met het raam open is ook echt een aanrader. Voorkom ook vocht in huis. Bijvoorbeeld het drogen van natte was kan ook vocht in huis veroorzaken, maar ook bij koken of douchen kan vocht in huis achterblijven. Vooral in de badkamer valt veel winst te behalen, door je badkamer goed af te zuigen met een mechanische ventilatie en droog te houden. Houd de badkamer droog, gebruik een trekker om de douche cabine en muren droog te maken en als je muren erg vochtig zijn, droog deze dan ook af.
Voorkom lekkage en wees er snel bij wanneer je lekkage hebt. Na een storm kan je ineens een plas water onder het raam ontdekken of op de vloer. Er is een probleem bij je deur of raam, die je snel moet laten oplossen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *