Vtech 3-in-1 mijn magisch bureau

Voor het eerst naar school; dat betekent een hoop leren. Onze vierjarige kreeg het 3-in-1 magisch bureau van Vtech voor zijn verjaardag. Een mooie voorbereiding voor de basisschool met alle wijze lessen, maar ook gewoon heerlijk spelen.

Het drie in één magische bureau bestaat uit een interactief bureau, een tekenbord en een krijtbord. Je kunt het eenvoudig transformeren naar waar je op dat moment mee wilt spelen.

Vtech magisch bureau

Interactief bureau

Het interactief bureau is heel herkenbaar voor Vtech, met alle elektronisch snufjes die je van ze kent in het speelgoed. Er zijn veel verschillende melodietjes te beluisteren en er valt een hoop te leren. Als je het bureautje ziet staan dan valt je meteen de klok op. Je kunt de wijzers van de klok draaien naar een bepaald tijdstip, de interactieve tafel deelt je dan mee welke activiteiten uit het dagelijks leven rond het gekozen tijdstip plaatsvinden. Mijn dochtertje van twee jaar vraagt nu de hele tijd “hoe laat is het mama?” en als je haar zegt hoe laat het is “zeven uur” zegt ze heel geïnteresseerd “oh, oke zeven uur”. Vervolgens gaat ze weer verder met waar ze mee bezig is.

Ook zie je een muziekspeler daarmee kun je luisteren naar vrolijke melodietjes, ook kun je het geluidsvolume regelen (zacht en hard). Altijd fijn om het geluid wat te kunnen dimmen, wanneer je met anderen probeert te praten, maar ook fijn voor de kinderen om het soms wat harder te kunnen zetten zodat ze ook op een rumoerig moment hun opdrachten goed kunnen verstaan.

De interactieve tafel geeft de mogelijkheid om verschillende activiteitenkaarten in te voeren. Er zijn er in het totaal 9. 1 kaart zit standaard op de tafel, de andere 4 losse kaarten zijn omkeerbaar te gebruiken, dus nu 8 activiteitenkaarten. Je kunt er van alles van leren en op ontdekken. Van het menselijke lichaam tot een variëteit van muziekinstrumenten. De favoriet bij onze 4 jarige kleuter is de weg. Je hebt een weg waarop een aantal voertuigen en bestemming zijn afgebeeld. Via het sterretje (een opdracht) krijg je via de radio een opdracht te horen. Je moet bijvoorbeeld de bus richting de school rijden. Met je vinger ga je over de activiteiten kaart en luister je naar de opdracht (rechtsaf, rechtdoor, linksaf) tot je bij de plaats van bestemming bent aangekomen. Hoeraaa! Je hebt de bestemming bereikt.

Uitgespeeld? Het bureau is eenvoudig te transformeren naar het krijt- en tekenbord en het is inclusief krukje. Er moeten drie batterijen in om de tafel aan de gang te krijgen. Hij schakelt zichzelf uit als hij even niet gebruikt wordt. Dat is altijd erg handig.Krijt- en tekenbord.

Krijtjes zijn niet inbegrepen, maar wanneer je het activiteitenbureaublad openklapt is er een zwart bord zichtbaar. Dit is een krijtbord, hieraan kun je zelf invulling geven middels een mooie krijttekening natuurlijk. Onder een clip kun je een stuk papier bevestigen, hoppa je hebt een tekenbord. Onder in het bureau kun je dan je krijtjes en potloden kwijt. Tot nu toe wordt het bij ons echt voor de activiteiten gebruikt. Er is zoveel te beleven, leuke zoekspelletjes, muziek en lekker meezingen.

Wat vinden we van het Vtech Mijn Magisch Bureau?

Hoewel ik eigenlijk houtenspeelgoed mooier vind, is het een superleuk bureautje. Kleurrijk (trouwens ook verkrijgbaar in het roze) en ideaal voor onze kinderen van 2 en 4 jaar. Ze passen er qua lichaamslengte goed aan en dat blijft nog wel een tijdje. Daarnaast trekt het enorm hun aandacht. Beiden blijven er ook vrij lang mee spelen. Het is voor kinderen makkelijk te begrijpen wat er van ze wordt verwacht. De tafel is zelfs door mijn zoontje zelf in elkaar gezet (de poten moesten er nog onder bij zowel het bureau als het stoeltje). Een kind kan de was doen, haha.

De spellen zijn leuk voor zowel jongens als meisjes en bieden voor verschillende leeftijden uitdaging. De richtleeftijd is 3 tot 6 jaar, maar mijn dochtertje van 2 jaar (en 2 maanden) heeft er al heel veel plezier aan, ook begrijpt ze de opdrachten al en anders geeft ze er wel haar eigen draai aan. Fantasie genoeg!

De activiteitenplaten zijn mooi, vrolijk en kleurrijk. Ze zijn erg mooi gemaakt en ik denk ook herkenbaar en aantrekkelijk voor de kinderen. De plaat met de visjes vind ik het vrolijkst en het leukst. Mijn zoontje heeft een uitgesproken favoriet en dat is dus de autobaan, verrassend met een jongetje dat gek is op auto’s en voertuigen.

Qua voorbereiding op school is het een mooie bijkomstigheid. Er zitten echt opdrachtjes bij en het biedt een vorm van educatieve uitdaging. Al spelenderwijs leer je. Ik was ook op zoek naar zoiets voor mijn zoontje. Als kleuter hoef je nog niet te kunnen lezen, schrijven en rekenen, maar je krijgt wel interesse voor letters, cijfers en woorden. Leuk als er voor die interesse wat is, zonder dat het verplichting is of ingewikkeld wordt.

We hebben het bureautje tot nu toe in de woonkamer gehad, maar het gaat naar de slaapkamer van mijn zoontje, dan kan hij ook daar af en toe lekker spelen.

Bekijk meer Vtech

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Vtech Mijn Magisch bureau
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Vtech 3-in-1 mijn magisch bureau

    Miranda Van Heck

    (4 februari 2018 - 09:48)

    Waaw daar zou mijn dochtertje nogal kunnen spelen… tekenen knutselen… me wrrken als het maar met de vingers is.. ze is 2j en5 maand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *