Vtech – KidiCom Max

Wanneer je ouders altijd op hun mobiel bezig zijn (What’s app of bellen of spelletjes), wil je er zelf ook wel één, maar ik ken weinig ouders die hun vijfjarige al een smartphone geven. Nee, speelgoed met enige functionaliteit dat overeenkomst toont met een smartphone, is tof genoeg.

Vtech KidiCom Max

Met de KidiCom kun je mooie foto’s maken, maar ook filmpjes kijken, spelletjes spelen, muziek luisteren en berichtjes sturen, wanneer je op wifi bent. De berichtjes verstuurd je met KidConnect, net als bij de Kindertablet die we afgelopen jaar van Vtech hebben uitgeprobeerd; de Storio Max.

Over de KidiCom MAX van Vtech

Met de KidiCom MAX verstuur en deel je (via wifi) spraak- en tekstberichten, foto’s, stickers en tekeningen met familie en vrienden. De KidiCom MAX is een uniek leerplatform waarmee uw kind op ontdekking kan gaan; foto’s nemen, video’s maken, luisteren naar muziek en via Explor@ Park heeft uw kind toegang tot o.a. talloze educatieve, leuke spellen en te gekke video’s!

Wat vinden we van de KidiCom MAX van Vtech?

Deze smartphone voor kinderen gaven wij aan ons 5-jarige zoontje toen we op vakantie gingen naar Kroatië. We hadden een lange autoreis voor de boeg en dan wil je wel wat vermaak voor onderweg. We waren al bekend met de Vtech Storio Max XL. Lees die blog voor uitleg over Installatie van de Kidicom Max, dit is namelijk vergelijkbaar.

Vtech Storio Max XL 2.0

Daardoor was de bediening redelijk bekend bij ons. Hoewel mijn zoontje de KidiCom in de auto, op vakantie, cadeau kreeg. Had ik de kindersmartphone wel al thuis geïnstalleerd. Je moet hem opladen en de instellingen goed zetten. Ook had ik alvast spellen gedownload. Je kan in de shop spelletjes aanschaffen en bij aankoop krijg je meestal 2 downloads gratis.

Doordat ik de KidiCom Max al had voorbereid voor vertrek, kon er meteen mee gespeeld worden. We hadden nooit verwacht dat het zo’n succes zou zijn. Hoewel we wisten dat hij spelletje leuk vindt, dat deed hij namelijk ook al veel op de Vtech Kidizoom (camera), maar het was echt een groot succes. Hij vond alle spelletjes leuk en had de bediening ook meteen door. Superfijn, dat we vervolgens uren onderweg waren, dat bleek geen enkel probleem te zijn.

Vtech Kidi com max blauw

Behalve spelletjes, zit er ook een goede camera op. Je kan er leuke foto’s mee maken en filmpjes. De camera is een soort rolletje aan de bovenkant van de telefoon (in het midden) en die kun je door te draaien naar verschillende standen brengen, zoals Selfie of een normale foto. Maar je kunt er ook een foto mee omhoog maken. Ook maak je er video’s mee.

De camera heeft heel veen functies, zoals het bewerken van foto’s. Daar kun je uiteraard heel grappige dingen mee doen. Zoals het vervormen van de foto en filters toevoegen. Ook plaats je er eenvoudig leuke kaders omheen. Garantie voor veel lachsalvo’s.

Ouderinstellingen

Er zit een functie ouderinstellingen waar je bepaalde dingen kunt instellen zoals tijdslimieten (wat handig is als je kind te gauw te veel erop gaat zitten spelen). Bijvoorbeeld dat hij alleen tussen bepaalde tijden gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld dat je hem ‘s avonds niet meer kan gebruiken, handig als je kind ander in bed gaat zitten gamen. Maar daar hebben onze kleintjes nog niet echt behoefte aan.

Onder het kopje ouderinstellingen kun je een aantal belangrijke dingen instellen. Zo kun je tijdslimieten instellen voor hoe lang je kind de tablet mag gebruiken per dag en op welke tijdstippen. Je kunt dus bijvoorbeeld instellen dat je kind voor 07.00u ‘s ochtends en na 18.00u ‘s avonds de tablet niet meer kan gebruiken. Zo kun je de smartphone van Vtech dus met een gerust hart op de slaapkamer van je kind achterlaten.

Ook een belangrijke: je kunt instellen welke websites je goedkeurt. Deze websites kan je kind bezoeken. VTech heeft al een voorselectie gemaakt van leuke en kindvriendelijke websites. Zelf kun je daarbij iedere andere website toevoegen.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Vtech KidiCom Max
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *