Waarom een vloerkleed op de slaapkamer zo fijn is

Een sfeervolle slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust, dat kan niet anders. Als jij je fijn voelt in je slaapkamer kan je ook beter de rust vinden en een nacht goed doorslapen (mits je niet gestoord wordt door kleine kinderen). Juist wanneer je kleine kinderen hebt die je nog (weleens) ’s nachts wakker houden is het belangrijk om daarna weer fijn te slaap te kunnen hervatten. Hoe zorg je dat jouw slaapkamer rust en sfeer uitstraalt en dat je ontspannen wakker wordt?

slaapkamer inrichten

Een sfeervolle slaapkamer

Een sfeervolle slaapkamer houdt voor de één in vaasjes, kleedjes, mandjes en kussentjes, voor de ander is het pas klaar als er ook geurkaarsjes op het nachtkastje staan en je voeten ’s morgens op een zacht vloerkleed terechtkomen als je uit bed stapt. Wat over het algemeen de verbindende factor is voor een slaapkamer: rust. Rustige, serene kleuren, weinig afleiding en natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen en neutrale tinten

slaapkamer inrichten natuurlijk materialen

Het is belangrijk dat de slaapkamer een bepaalde kalmte uitstraalt, in je slaapkamer moet je kunnen ontspannen. Na een lange dag werken, voor de kinderen zorgen of wat jouw leven die dag ook heeft bepaald, het mag uit je hoofd.

Een ontspannen sfeer creëer je door neutrale kleuren en natuurlijke producten te gebruiken. Lichte kleuren, rotan of riet, wol, hout en zachte stoffen. Wil je liever kleur op de muur? De kleur groen en blauw wordt ook veel gebruikt in slaapkamers. Groen staat voor natuur. De kleur blauw associëren we met zee en lucht en dat geeft een sereen gevoel. Een blauwe muur op de slaapkamer is daarom geen slecht idee. Als je weinig daglicht krijgt in je slaapkamer kan je beter de muren niet te donker maken, maar heeft je slaapkamer veel ramen, dan kan een donkerblauwe muur heel goed.

Sfeerverlichting

slaapkamer inrichten

Maak ook gebruik van licht; geen felle lampen, maar sfeerverlichting. Ben je soms afhankelijk van de lamp op de slaapkamer, dan zou je een lamp met een dimmer kunnen plaatsen. Dan kan je zelf bepalen hoeveel licht je op dat moment in de slaapkamer wilt. Voldoende licht om bij te werken of lezen, maar ook een dimstand voor een kalme overgang naar het donker ’s nachts. Of je kiest voor nachtlampjes en gebruikt de grote lamp alleen op momenten dat je veel licht nodig hebt.

Vermijd een tv of gebruik van andere schermen op je slaapkamer, het is je vast bekend dat je er alleen maar wakkerder van wordt.

Een vloerkleed op de slaapkamer maakt het af

slaapkamer inrichten

Behalve dat je niet je bed uit wilt stappen met je voeten op een koude vloer, is een vloerkleed ook belangrijk voor de sfeer en uitstraling van de slaapkamer. Je hebt gekozen voor kleuren waar jij je goed bij voelt, een fijn bed en mooie meubels. Vervolgens staan deze items nog niet in verbinding met elkaar. Het zijn losse items in een ruimte. Een vloerkleed maakt een geheel van je interieurinrichting. Of dat nou in je woonkamer is of in je slaapkamer. Het vloerkleed verbindt alle items met elkaar, soms letterlijk doordat het vloerkleed bijvoorbeeld met je bed of wellicht nog andere meubels in contact staat, maar ook figuurlijk, omdat de kleuren, de uitstraling terugkomt in het kleed. Daarom is het ook belangrijk om goed na te denken over je vloerkleed, past het goed bij de items in je kamer en houdt het de sfeer vast die je wilt? In onze blauwe slaapkamer vonden we dit vloerkleed wat je op de foto ziet prachtig passen. Ik vind het ook superfijn om een warme landing te hebben als ik uit bed stap. Wij slapen altijd met het raam open, dus de vloer kan behoorlijk koud worden ’s nachts.

Hier vind je een link naar vloerkleed Lana dat wij hebben uitgezocht voor onze slaapkamer.

Een vloerkleed op de slaapkamer is een ander omdat het sfeer toevoegt aan de kamer, het verbindt alle meubels en het zorgt dat je warme voeten hebt.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *