Waarom kiezen we voor houten speelgoed?

Houten speelgoed, we zijn er allemaal weg van. Waarom kiezen we graag voor houten speelgoed? We vinden het mooi en het geeft ons een goed gevoel, maar waarom is dat eigenlijk? Er zijn best wel redenen of zelfs argumenten waarom we vaker voor houten speelgoed zouden moeten kiezen. Ik zette er drie voor je op een rij, maar wie weet bedenk jij wel meer redenen. En dat iets mooi is, is best een reden, vooral als je daarbij rekening houdt met het milieu en mens.

Tactic Molkky buitenspeelgoed van hout

Houten speelgoed is Duurzaam

Het productproces van plastic speelgoed is compleet anders dan dat van houtenspeelgoed. Dit heeft gevolgen voor het milieu. Er kunnen Ook duurzaamheid is van belang. Veel speelgoed van plastic gaat kapot en beland op de vuilnisbelt. Speelgoed van hout blijft vaak mooi en gaat door naar kinderen en kleinkinderen. Ik heb nog best wel wat houtenspeelgoed van mijzelf van vroeger. Zoals houtenblokken. De kwaliteit van houtenspeelgoed is doorgaans veel beter dan van plastic, onverwoestbaar.

Houten speelgoed is Tijdloos

Ik schreef het hierboven al bij duurzaamheid, want doordat houtenspeelgoed tijdloos is, is het ook duurzamer, je geeft het door aan anderen of zelfs aan je (klein)kinderen. De houten blokken en de houten treinbaan van mij van vroeger zijn amper veranderd. Hoe leuk is het om te zien dat jouw kinderen spelen met speelgoed waar jij mee speelde toen je klein was, maar misschien ook wel jouw ouders of opa en oma meespeelde. Wat dacht je van een sjoelbak of de houten treinbaan.

Houten speelgoed is Veilig

Kinderen stoppen zo vaak dingen in hun mond, er komt een leeftijd waarop dat overgaat, maar de peuters en baby’s stoppen alles in hun mond. Vooral wanneer er tandjes doorkomen hebben ze behoefte om ergens op te kauwen of sabbelen. Kleine stukjes plastic zijn gevaarlijk voor kleine kinderen, houten speelgoed is vaak wat grover of compacter, wat minder kleine dingetjes. Daarnaast zitten er geen giftige stoffen in.

sjoelbak znoet

Spellen van hout

Ik maakte kennis met Znoet. Zij hebben prachtig houten speelgoed en brachten de leukste spelletjes weer uit in een nieuw jasje. Wat hebben wij veel plezier van deze spellenset. We sjoelen, we spelen boter, kaas en eieren.

En Znoet doet wat wij willen voor de wereld. “Wij maken gebruik van FSC hout voor al onze producten, maar dat vinden we niet genoeg! Wij geven om onze planeet en we willen wat teruggeven. Daarom werken we samen met OneTreePlanted.org om voor elk verkocht product een boom te planten en zo onze “koolstofvoetafdruk” aan te pakken.” Hoe mooi om een bedrijf als hen te steunen!

Sjoelbak

houten sjoelbak znoet

De mooie houten sjoelbak is leuk voor jong en oud. Het is een tafelmodel, hierdoor kunnen ook peuters al met de sjoelbak spelen. Kan jij de juiste dieren door het goede gat laten glijden? Sjoelen vond ik vroeger al heel leuk en mijn kinderen nu net zo! Ook heel erg leuk voor kinderfeestjes.

Klok kijken

houten klok znoet

Leren klok kijken is een zeer nuttige vaardigheid. Nu we allemaal thuis zitten is het een van de dingen die ik met onze zesjarige heb opgepakt. Hij heeft erg behoefte aan overzicht op een dag. Wanneer gaan we wat doen? Hoewel ik geen superstrakke planning hanteer voor onze kleuters, probeer ik ze wel structuur te bieden. Door aan te geven dat als de grote wijzer op de 6 staat en de kleine op de 12, laat ik hem weten dan het lunchtijd is. We oefenen op de houten klok.

Als je de tijd zo verzet op de houten klok kan hij het checken met onze echte klok. Zo oefenen we. Ook vraag ik hem om zelf de klok op bepaalde tijden te zetten.

Boter, kaas en eieren

boter kaas en eieren znoet

Boter-kaas-en-eieren in een modern jasje met drie op een rij van Znoet is heel uitdagen met twee kleuters in huis. Oefening baart kunst. Ik krijg echt al een uitdaging van mijn tegenstanders. We proberen de kinderen niet de hele dacht achter een scherm te hebben, hoewel YouTube en Netflix graag bekeken worden, wisselen we af met spelen in de tuin en spelletjes.

Lucky Dice

Lucky Dice dobbelspel znoet

Lucky Dice is een leuk dobbelspel wat je alleen of tegen elkaar kan spelen. Gooi om de beurt en probeer het spel te winnen door alle Znoetjes van de dieren te gooien die je op je speelplankje ziet staan. Degene die als eerste zijn/haar plankje vol heeft, heeft gewonnen!

Lees meer op mamas-mind.nl

dolly bakfiets
Doe mee met de kleurwedstrijd!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *