Waarom mijn kind een zwemvest draagt op het supboard

Een supboard is ontzettend populair buitenspeelgoed voor jong en oud. Toen mijn zoontje zijn c-diploma had gehaald mocht hij een mooi cadeau uitzoeken. Dat werd een sup board. Ook mijn dochtertje is inmiddels voorzien van drie zwemdiploma’s en ze zijn echte waterratjes die lekker veel in het water doorbrengen. Ook het suppen hebben ze aardig onder de knie. Sturen, remmen en tegen de wind in roeien, het gaat ze eigenlijk goed af. Toch moeten ze van mij een zwemvest om als ze alleen gaan suppen, ik zal je vertellen waarom wij daarvoor kiezen.

zwemvest decathlon

Wat is een sup board?

SUP staat voor Stand Up Paddling, staand peddelen dus. Ideaal om lekker bezig te zijn op het water, zonder dat je überhaupt hoeft te zwemmen. Je hebt verschillende supboards, voor diverse gewichten en doeleinden, zoals touren, snel suppen of gezellig met je familie op de sup. Bijna allemaal zijn ze opblaasbaar en dat maakt het zo’n makkelijk product. Wij wonen vlak aan het water, dus wij pompen hem op en laten hem opgepompt in de tuin staan. Je kunt het echter juist ook heel makkelijk vervoeren in de bijgeleverde rugzak. Met de hogedruk pomp, pomp je hem namelijk in een paar minuutjes op en na het suppen vouw je hem probleemloos terug in de suptas. Zo kan je hem meenemen op de fiets of met de auto. Doordat het supboard gevuld is met lucht, is het ook heel licht en daardoor makkelijk te tillen of op een karretje vooruit te duwen. Ik gooi de sup vaak even op de bakfiets, we moeten maar 100 meter naar het water, maar dat scheelt mij wel een loopje.

suppen

Waarom een zwemvest aan op de sup

Kinderen die niet kunnen zwemmen of nog niet in het bezit zijn van alle zwemdiploma’s doe je uiteraard een zwemvest aan. Wij kiezen er echter voor om de kinderen als ze alleen op de plas gaan suppen, ook een zwemvest aan te doen. Dit natuurwater is namelijk zo’n 300 meter breed en 300 meter lang, plus rond de 15 meter diep. Het water kan daardoor nog best weleens koud zijn. Je wilt niet dat je kindje kramp krijgt bij het zwemmen en dat is wat mijn kinderen doen tijdens het suppen: heel veel zwemmen. Er af duiken en weer erop klimmen. Als je aan de kant zit en je kind is midden op de plas, dan ben je er te ver van af om iets te kunnen doen. Gelukkig vinden zij het zelf ook geen probleem, want de meeste kinderen tussen de 6 en 10 jaar die hier op de plas suppen, suppen met een zwemvest aan of een boei. Ik ga zelf ook regelmatig een rondje zwemmen om de plas, dat doe ik dan ’s avonds en dan zwem ik met een boei. Om dezelfde reden. De plas is te donker en te diep en daardoor onveilig.

Wanneer ik zelf mee ben op de sup dan hoeven ze het van mij niet, ook niet als ze vlakbij de kant blijven suppen. Dan krijgen ze hun handige uv-shirtjes aan. Wij hebben een opblaasbaar touring supboard van Decathlon, waar we met zijn drieën oppassen.

Hoe doe jij dat met je kinderen, krijgen zij een zwemvest aan of vertrouw je op de zwemdiploma’s en hoop je dat ze geen kramp krijgen.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *