Waarom Shoesme schoenen voor je kinderen?

Wie al wat langer deze site bezoekt weet dat ik met regelmaat over Shoesme schoenen schrijf. Waarom Shoesme en geen ander merk?

Ik heb al kort na de geboorte van mijn eerste kind (2014) kennis gemaakt met Shoesme. Volgens mij was het mijn schoonzusje die mij vertelde over hoe goed de schoenen zijn voor babyvoetjes en hoe belangrijk het is om goed schoeisel te hebben voor de kindervoetjes. Vooral wanneer je kinderen net gaan lopen is het heel erg belangrijk dat ze dit op goede schoenen doen.

shoesme schoenen met skateboard

Welke schoen kies je voor je baby-, dreumes, peuter, kleuter of ouder kind?

Shoesme ontwikkelt baby- en kinderschoenen die aansluiten bij iedere ontwikkelingsfase van jouw kindje. De schoenen van Shoesme zijn onder te verdelen in twee groepen;

  • Groep 1: baby’s van 0 tot 2 jaar die zich ontwikkelen van liggende baby naar dreumes die de eerste wankele stapjes zet en leert lopen.
  • Groep 2: kinderen van 2 tot 10 jaar die de babyfase zijn ontgroeid en lopen, rennen en spelend de wereld ontdekken.

De leeftijd is uiteraard “om en nabij deze jaren” het kan zijn dat jouw kindje pas later toe is aan een stevigere schoen. Je kunt altijd advies vragen bij de schoenwinkel bij jou in de buurt.

De juiste schoen kiezen voor baby’s van 0 tot 2 jaar

Liggen en zitten – maat 17 t/m 22

Als je baby nog heel klein is heeft hij geen schoenen nodig. Schoenen zijn pas nodig als je kindje gaat lopen. Er is wel een “schoen” als je de voetjes wilt beschermen tijdens het tijgeren of kruipen. Je kan beginnen met de zachte Shoesme babyslofjes. De slofjes houden de voetjes warm en zijn er in maat 17 t/m 22.

Shoesme babyslofje

Staan en stappen – maat 18 t/m 22

Als je kleintje gaat staan en stappen dan kun je beginnen met de eerste loopschoentjes. Langzaam begint je kindje te wandelen aan een loopwagentjes of houdt je hand vast. Voor deze voeten zijn er stapschoenen of ook wel de eerste stapschoenen in maat 18 t/m 22.

What's on mama's mind shoesme

Leren lopen – maat 19 t/m 24

Gaat je kleintje lopen, dan komen de eerste loopschoenen in zicht. Je kindje wandelt voor het eerst kleine stukjes zelfstandig. Wat is het verschil tussen stappen en lopen? Dat zit hem in de afwikkeling van de voet. Daarom is het belangrijk dat je goede zolen hebt die zorgen dat jouw kindje zijn voetjes goed afwikkelt en buigt. Eerste loopschoenen van Shoesme zijn er in maat 19 t/m 24.

shoesme laarsje

De juiste schoen kiezen voor kinderen van 2 – 10 jaar

Als je kindje wat meer ervaring heeft met lopen, dan kun je overgaan op andere schoenen. Maakt het dan niet meer uit welke schoen je kind draagt? Jawel, hoor, maar bij Shoesme kun je uit heel veel verschillende modellen kiezen, want ze hebben allemaal flexzolen die goed zijn voor kindervoeten; flexibele rubberzolen, gemaakt van leer met goede contreforts (versteviging aan de achterzijde van je schoen, bij je hiel) en voorzien van een uitneembaar voetbed.

Dit jaar hebben wij twee zomerse schoenen uit de voorjaarscollectie van Shoesme kinderschoenen.

Shoesme voorjaarscollectie jongens 2018

De Shoesme denimblauwe halvehoge sneaker van mijn zoontje is verkrijgbaar in maat 20 t/m 32 en vanaf € 79,95

Shoesme voorjaarscollectie 2018

Shoesme blauwe sneaker met toekan van mijn dochtertje is verkrijgbaar in maat 20 t/m 34 en kost € 79,95.

Over Shoesme schoenen

Shoesme schoenen worden handgemaakt in Europa
De schoenen worden met de hand gemaakt en dat is niet zomaar gebeurd. Er gaan gemiddeld per schoen zo’n 180 handelingen aan vooraf. Het begint met het snijden van het leer en eindigt aan de verpakkingstafel, daar borstelen en reinigen plus controleren ze de schoen nog uitgebreid voordat deze de doos in gaat.
Shoesme werkt binnen coöperatie samen met Portugese (familie)schoenfabrieken. Ze maken voor iedere collectie gebruik van hun eigen leesten, zolen, contreforts en uitneembare binnenzolen waardoor de continuïteit, pasvorm en kwaliteit gegarandeerd zijn.

Peuter Shoesme schoen

Vrij van kinderarbeid

Ik vind Shoesme een mooi merk. Goed voor de schoenen, zorgvuldig met het materiaal en vrij van kinderarbeid.

Shoesme garandeert dat alle producten eerlijk en niet door kinderarbeid vervaardigd zijn. Shoesme is sponsor van War Child. Want niet alleen onze kinderen, maar álle kinderen hebben het recht om veilig, gezond en zorgeloos op te groeien.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *