Wanneer komen de voorjaarscollecties?

Dat is de vraag die ik mij elk jaar weer stel. Wanneer komen de voorjaarscollecties met kinderkleding in de winkels en online? En elk jaar wanneer ik mij dat bedenk, zijn de collecties alweer in de winkels. Want, vanaf eind januari en begin februari is de meeste kleding al binnen. Kinderen zitten, als ze klein zijn, elk seizoen wel in een andere maat. Daardoor ben je veel sneller toe aan wat nieuws.

Quapi winterjasje panter meisjes
Winterjas mag plaats maken voor zomerjas

Zomerjassen en winterjassen

Het eerste dat ik shop wanneer er nieuw seizoen aanbreekt zijn de jassen. Zo hebben we aan het eind van de zomer winterjassen binnen en halverwege de winter de zomerjassen. Bij Jas.nl vind je een mooi productoverzicht van jassen, mocht je niet weten waar te beginnen. Zo hoef je niet naar verschillende webshops, maar bekijk je het aanbod hier.

Een zomerjas heb je eigenlijk vooral nodig in het voorjaar en in het najaar, want in de zomer zelf, draag je toch minder vaak een jas. Vooral met die warme zomers die we de afgelopen jaren kennen. Dus een zomerjas op tijd kopen is dan ook een logische beslissing.

Een winterjas heb je echter vaak pas later in het jaar nodig, vaak voldoet het zomerjasje nog wel in de herfst. Maar, ik ben gek op winterjassen. Winterkleding en -jassen zijn vaak mooi, stevig, warm en zacht. Daardoor heb ik ook altijd zin om de mooiste jas al gauw binnen te halen voor de kinderen.

iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Dus als jij je afvraag wanneer komen de voorjaarscollecties online? Dat is nu dus! Wat is dan het ideale moment om te gaan shoppen? Zelf wacht ik nu nog het liefst een weekje, zodat van alle merken het meeste wel is binnen gedruppeld. Het enige is dat je het risico loopt dat een specifieke jas of item al uitverkocht is. Dat is natuurlijk wel zonde, want er zijn dus wel moeders bij, die direct bestellen zodra ze iets zien wat hun oog mooi vindt. Zij wachten niet om te vergelijken met de rest. Deze moedige fashion ridders die slaan hun kans en daar hebben ze ook groot gelijk in!

Binnenkort is de voorjaarsvakantie of carnavalsvakantie, neem lekker een dagje vrij om te gaan shoppen (dat mag ook online, natuurlijk, haha).

Mijn favoriete kledingmerken

Wat mijn favoriete merken op moment zijn qua kinderkleding? Quapi, B.Nosy, Moodstreet, lief! lifestyle, Tumble ‘n Dry, Noppies, Move.kidswear en Babyface, denk ik. Nou hoop ik niet dat ik nog een merk vergeten ben. Qua schoenen ben ik erg fan van Braqeez en Bear&Mees op moment.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *