Dierentuin: Warme Winteravonden Dierenpark Amersfoort

Afgelopen weekend bezochten wij Dierenpark Amersfoort, deze dierentuin was vanwege de kerstvakantie (22 december 2018 t/m 06 januari 2019) extra sfeervol gemaakt; Warme Winterweken. Dat was ze goed gelukt, want het was een geweldige middag en avond tussen de beestjes en lichtjes.

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort, dierentuin voor spelende kinderen

Een dagje eropuit met kinderen? Dierenpark Amersfoort is een echte aanrader met (jonge) kinderen. De kinderen kunnen zich uitstekend vermaken, want er zijn, behalve heel veel dieren om te bekijken, ook een heleboel speelmogelijkheden.

Klim alles route

Dierenpark Amersfoort klimroute

Als je het park binnenkomt kun je al meteen boven de vogels klimmen, via een touwenbrug. Ben je de touwenbrug over en heb je de vogeltjes bekeken, dan glij je met de glijbaan naar beneden! Onderdoor, bovenlangs, achterom … je kunt een hoop klimmen en klauteren. Dit was ons eerste keer in het park, dus we hebben nog niet alles gezien:

Klim omhoog naar de parkietenvolière, klauter over de beer, glij langs de hyena’s en duik op bij de leeuwen. Stap op een vlot tussen de vogels in Snavelrijk en vaar over de Expeditie-rivier om al het leven in de Grote Wildernis te spotten. Jij staat oog in oog met de dieren en beleeft het park op een wel héél bijzondere manier.

Dinopark

Dierenpark Amersfoort Dinopark

Midden in de dierentuin is een heel dinopark, vol levensgrote dinosaurussen. Na afloop van de wandeling ben je een echte dinokenner, althans wanneer je al die ingewikkelde namen uit kunt spreken. De Diplodokus lukt je nog, maar wat dacht je van Pterodactylus of Brachiosaurus? Je kunt ook een sprintje trekken tegen de dino’s. Oké niet echt, maar als je op de knop drukt naast de baan, dan hoor je gebrul. Hoor je de brul, dan start je met rennen en als je weer een brul hoort, dan stop je. Hoe ver ben jij gekomen? Kijk naast je, daar zie je de dinosaurus die even hard kon rennen als jij.

Honderdduizend dierenhuis

Dierenpark Amersfoort honderdduizend dierenhuis

In de dierentuin staat een honderdduizend dierenhuis. Hier tref je spannende slangen en kriebelige spinnen. Wij mochten een stoere slang aaien. Of hij glibberig was? Nee! helemaal niet!

Berenboemel trein

Dierenpark Amersfoort treintje

Verken het park met het treintje. Er gaat over het park een berenboemel. Hiervoor moet je wel afzonderlijk betalen, je koopt voor 1 euro per persoon een kaartje voor de trein. Met het treinritje kom je langs een heleboel dieren.

Het Woud in winterse taferelen met lichtjes

In het Woud maak je tijdens de Warme Winteravonden een wandeling langs allerlei lichtjes. Dit is het leukst wanneer het al donker is. Het is prachtig verlicht en je neemt een kijkje bij de dieren, zoals de wolf. Bij ons lag de wolf heel mooi te kijken naar ons, vanaf de heuvel.

Een stukje Nederlandse natuurIn het Woud duiken de wilde dieren op die je in de Nederlandse natuur ook kunt vinden.  Dassen, eikelmuizen,  een rugstreeppad en zelfs … wolven. Duik de ondergrondse Burcht in, waar je allerlei uitkijkjes hebt op de dieren. Ga op ontdekkingstocht in het Woud en je beseft dat je de meest prachtige natuur ook gewoon in je ‘achtertuin’ kunt vinden.

Winterwandeling in Dierenpark Amersfoort

Warme winterweken in dierentuin Dierenpark Amerstfoort

Benieuwd hoe de dieren met warmte en kou omgaan? Ga ook in de kerstvakantie met de gidsen mee op pad, zij vertellen jou er alles over. De route voert langs de dieren en naar verschillende binnenverblijven waar je lekker op kunt warmen. Haal je gratis ticket bij de Jungleshop op de dag van je bezoek. De winterwandeling vindt elke dag van de kerstvakantie plaats om 12.00 uur en om 14.00 uur (op 1 januari alleen om 14.00 uur). Tijdens de Warme Winteravonden worden de rondleidingen vaker per dag gegeven.

Koop je ticket alvast online en laat je nog tot en met 6 januari 2019 verwonderen tijdens de Warme Winterweken.

Eten en drinken tijdens de warme winteravonden

Dierenpark Amersfoort oliebollen en chocomel

Wij genoten van warme chocomel, thee en een lekkere oliebol bij het Dinopark. Op verschillende plekken in de dierentuin waren er kampvuurtjes en kraampjes met oliebollen en chocomel.
Op de middenplaats van het park was rondom het restaurant een hele verzameling met foodtrucks opgezet. Hier hebben we ‘s avonds bij een warm kampvuurtje gegeten. Er was volop keuze, van Spareribs en gesmolten Camembert tot frietjes!

Dieren

Kom je voor de dieren? Dan kijk je uiteraard je ogen uit. De giraffen, leeuwen, olifanten, tijgers, neushoorns, apen… je ziet ze er allemaal!

Dierenpark Amersfoort giraf

Dierenpark Amersfoort neushoorn

Parkeren en tickets

Parkeren kan direct voor de deuren bij de dierentuin. Hier is een ruime parkeerplaats waar je 8 euro per dag betaalt. Is de parkeerplaats vol dan zijn er in de buurt nog parkeermogelijkheden.

Adres

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Tickets

3 tot en met 12 jaar: € 19,50
Ouder dan 12 jaar / volwassene: € 23,50

Openingstijden

1 januari tot en met 24 maart: 10:00 tot 17:00 uur
25 maart tot en met 28 oktober: 09:00 tot 18:00 uur
29 oktober tot en met 31 december: 10:00 tot 17:00 uur

Gedurende Warme Winterweken tot 20:00 uur open.
Vanaf 16:00 uur betaal je € 12,50 entree

 

Wij vonden het een geweldig uitstapje en kijken er naar uit om het park ook een keer in het voorjaar of zomer te bezoeken!

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Warme winteravonden dierenpark Amersfoort
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *