Wat ga je doen tijdens je zwangerschapsverlof?

Bij mijn eerste zwangerschap zag ik mijn zwangerschapsverlof als een gelegenheid om veel aan te pakken. Ik was 6 weken voor de uitgerekende datum vrij, waarvan 2 weken vakantie en 4 weken verlof. Naarmate de zwangerschap vorderde en het verlof in zicht kwam, werd ik ronder en werd alles zwaarder. Heel veel ondernemen zat er niet meer in. Dus al die grootse plannen werden al steeds minimaler.

What's on mama's mind zomerslaapzak

Maar ik had nog geen kleintje thuis rondlopen, dus wel kon ik lekker relaxen en een beetje aanrommelen in huis. Het kinderkamertje in orde maken, leuke kleertjes shoppen en ook ben ik een aantal keer gaan zwemmen. Daarnaast was het net rond de feestdagen, volgens mij begon 1 december mijn verlof. Dus de eerste week heb ik Sinterklaasgedichten geschreven, daarna kwamen de kerst inkopen en voor je het weet was het 4 januari (de uitgerekende datum en ook de daadwerkelijke geboortedag van ons zoontje).

Nadat, de kleine geboren was had ik nog ongeveer 3,5 maand vrij. De momenten dat ons kleintje sliep, nam ik ook mijn rust. Lekker luieren op de bank. Heel vaak sliep de kleine man ook bovenop mij op de bank en deed ik ook lekker mijn ogen toe. Elke dag heerlijk een rondje wandelen buiten met de kinderwagen. Lekker aanrommelen in en rond huis. Langzaam begon ik ook weer te sporten (een blog die ik schreef in april 2014).

Nu komt mijn verlof ook weer in zicht, maar ik denk dat het heel anders gaat zijn. We hebben immers een dreumes rondlopen die vol energie zit. Daarnaast merk ik dat ik het fysiek een stuk zwaarder vind dan bij de eerst en dan ben ik nu pas 29 weken zwanger (morgen). Mijn verlof begint officieel 22 september, maar ik stop 7 september al met werken. Ik hoop dat ik nog veel energie heb om leuke dingen te ondernemen met ons kleintje. Hij gaat wel gewoon naar het kinderdagverblijf, dan kan ik ook mijn rust pakken.

Er is een ding dat ik sowieso ga doen tijdens mijn verlof; prioriteit één op het to-do-tijdens-je-verlof-lijstje: Het babyalbum van de eerste afmaken! Dat ligt nu al zo lang en dat is zonde. Ik ben van plan er een mooi album van te maken en voordat de tweede kleine er is, dan is er een babyalbum.

Beloofd! Wat doe of deed jij met je verlof?

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Wat ga je doen tijdens je zwangerschapsverlof?

  • 16 augustus 2015 om 09:12
    Permalink

    Het is inderdaad heel anders met een tweede. Nu heb ik het “geluk” (hoewel de wens anders was) dat onze oudste bijna 4 is, heel rustig zelf kan spelen en motorisch zelf uit de voeten kan. Hij kan ons zelfs met opdrachtjes helpen (“kan”, dat hij het doet is n tweede). Daarbij gaat hij in oktober naar school dus hou ik misschien ook wat extra tijd met de kleine alleen over. Maar dat het zwaarder is dan bij de eerste, dat is absoluut n feit. Ik ben gisteren toevallig bezig geweest met n to do list voor mijn verlof. Maar echt veel staat er nog niet op. Maar ken mezelf, die lijst wordt vanzelf langer 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *