Wat is Vinted en werkt het goed?

Ik houd van een opgeruimd huis, maar niet van opruimen. Toch heb ik eindelijke een motivatie gevonden om mijn huis op te ruimen. Ik geef mijn kleding namelijk een tweede leven op Vinted. Nou, eigenlijk de kleding van mijn kinderen. Een gedeelte van de kleding geef ik door aan een vriendin en een gedeelte plaats ik sinds kort op Vinted?

Vinted of Marktplaats

shoesme kinderschoenen 2023

Eigenlijk is Vinted een internationale marktplaats, gericht op kleding. Hoewel, je ook zeker spelletjes en speelgoed kunt verkopen op Vinted, is het wel voornamelijk gericht op kleding. Op Marktplaats zet ik ook wel een bureau te koop en gebruik je het ook veel om lokaal wat op te kunnen halen. Schaatsen van mijn kinderen en hun oude skikleding heb ik bijvoorbeeld op Vinted door kunnen verkopen. Een hangmat die niet in de nieuwe tuin past. Het werkt tot nu toe goed. Je stelt zelf in wat je voor wilt hebben en waar je via wilt verzenden. Er kan ook worden geboden op je items, maar als iemand op koop klikt, dan is je item ook echt verkocht en gaat het traject verder zeer snel en automatisch.

Internationaal, maar duurzaam

Bij Marktplaats kijk ik vaak of ik iets in de buurt kan vinden. Zo heb ik onlangs een stapel boeken opgehaald van een dagboek van een Muts voor mijn dochter en als je een kast verkoopt dan wil je deze liever niet versturen. Via Vinted gaat het ook wel richting Frankrijk of Italië. Zelf heb ik de verzender Mondial Relay uitstaan, omdat ik hier eerder geen afhaalpunt voor in de buurt had. Nu dit is verandert kan ik het eigenlijk net zo goed waar aanzetten. Al vraag ik mij of of die internationale bewegingen voor tweede handskleding dan wel weer minder duurzaam zijn. Al die pakketjes die door Europa reizen.

Homerr, UPS, DHL, DPD en Mondial Relay

Er zijn diverse verzendopties. Van Homerr had ik nog niet eerder gehoord. Toevallig is er net een punt bij ons om de hoek gekomen, waar al deze verzendopties worden bezorgd en afgehaald. Een grote loods, waar ze een pakketpunt hebben ingebouwd. Het is eigenlijk het postkantoor van vroeger, maar dan ontzettend rommelig en vol met dozen die doos particulieren zijn dicht getapet met lagen ducttape of kartonnen schoenen dozen en plastic zakken vol plakband. Als je van organiseren houdt, dan gaan je handen bij zo’n punt vaak wel jeuken, maar het gaat tot nu toe goed met mijn pakketjes.

In de Vinted app kan je bepaald bezorgdiensten uitzetten, als jij geen DHL of Homerr punt in de buurt hebt, dan zet je de verzending uit. Natuurlijk maakt het wel lastiger om er voor iedereen te zijn met jouw account in dat geval. Stel dat degene die jouw pakketje misschien wel had willen kopen alleen verzending met DHL wilt en jij hebt hem uit, dan mis je een klant.

Fraude Vinted en spam

Tot nu toe heb ik geen enkel probleem ervaren met het kopen en verkopen via Vinted. Het werkt simpel. Ik heb weleens gelezen van mensen dat ze hun geld kwijt waren, maar ik heb nooit iets gehad wat niet goed ging. Ik gebruik het ook pas een paar maandjes. Ik heb wel al meerdere spam mails gehad. Die vanuit Vinted lijken te komen, of via de chat van vinted verstuurd zijn, met een linkje. Dit moet je wel goed in de gaten houden. Probeer echt alles via de Vinted app te doen en niet op linkjes in je mail te klikken die er uit zien alsof ze door Vinted zijn verstuurd, maar dit dus niet zijn. Het kan natuurlijk scam zijn en dan zijn ze er vast op uit dat je per ongeluk iets betaalt of bestelt via hun linkjes. Kijk uit! Advies geldt overigens ook voor Marktplaats. Zo wordt er weleens gevraagd om 1 cent over te maken als een soort “bewijs”. Doe dit nooit. Ik kies ook altijd graag bij Marktplaats voor het betaalverzoek en op die manier je geld binnen krijgen. Het gaat allemaal automatisch en dat is prima!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *