Wat te doen in Almere in de meivakantie

Kim woont al heel wat jaar in Almere. Natuurlijk is zij dan de uitgelezen persoon om wat te vertellen over Almere en wat er allemaal te doen is in de omgeving.

Wat te doen in Almere
Kim van Smeerdijk

Wat te doen in Almere?

Je zou het niet zo snel denken, maar in Almere is best veel leuks te doen voor jong en oud. Ik woon alweer 19 jaar in Almere en zou niet anders meer willen. Helaas blijft Almere een negatieve stempel houden, het zou een saaie stad zijn. Ja, het klopt dat het geen oud karakter heeft zoals Amsterdam of Maastricht of Nijmegen. Almere heeft naast het stedelijke ook mooie natuur: er zijn bossen en is veel water. Op het water is er genoeg te doen aan watersport, daarnaast biedt het nog veel meer. Hopelijk kan ik wat verandering brengen aan die stempel met deze blog. Aangezien de meivakantie er weer aan komt heb ik een paar leuke doe tips voor jullie op een rijtje gezet.

Wat kan je gaan doen in Almere in de meivakantie?

Om te beginnen met Stadslandgoed De Kemphaan. Op dit terrein is zo veel te doen dat je daar al een dag zoet kan zijn.

Funforest

We beginnen bij Funforest. In dit klimbos kan je lekker klimmen en klauteren en je angsten overwinnen.  Het is niet het enige klimpark in Flevoland, het heeft is wel het langste Ziplinepark van Nederland. De 8 routes in het klimpark lopen op in moeilijkheidsgraad. Zo beginnen de makkelijke parcoursen op een hoogte van 2,5 meter en de extreme parcours eindigen met een bungee jump en een vrije sprong van bijna 15 meter hoogte! Een heel parcours duurt tussen de 2 en 3 uur.

Pannenkoeken bij het Kemphaan restaurant

Na een lang parcours klimmen en klauteren kan je aan de overkant van Funforest een pannenkoek te eten bij het Kemphaan restaurant en ondertussen naar de apen van stichting Aap op de 2 eilanden die daar voor liggen te kijken. Stichting Aap vangen exotische dieren In nood op. 

Kinderboerderij en kabouterpad

Dan is er ook nog een kinderboerderij achter op het terrein van de Kemphaan waar je kan knuffelen met de dieren. Tevens is er een kabouterpad wat je kan lopen in het bos er omheen.

Tips:
Neem fietsen mee en fiets 1 van de mooie routes die te verkrijgen zijn in het informatie centrum.
Op zaterdag is er een bio markt op het terrein.

Almere jungle

Almere jungle

En dan heb je ook nog Almere jungle. Een combinatie van zorg, botanische tuin, dierenopvang en dierenpark in een. Ga op ontdekkingstocht de wereld rond. Ontdek van dichtbij hoe veelzijdig het dieren- en plantenrijk is. Voer de vissen en gooi een speciaal muntje (wat te verkrijgen is bij de kassa) in de tempel. 70% is overdekt dus als het regent kan je hier nog steeds lekker struinen. Achteraf kan je een heerlijke koffie drinken in het café. Verwacht alleen geen olifanten, tijgers en giraffen. De dieren die hier leven zijn van een kleinere schaal. Zo hebben ze onder andere twee pythons, wasberen, een krokodil, eekhoorns, schildpadden en alpaca’s, maar daarnaast nog meer kleinere dieren om te bewonderen. Ook kan je bij Almere jungle je verjaardagsfeestje vieren waarbij je een speurtocht, taart en een rondleiding door en achter het park krijgt en mag je misschien wel een dier vast houden. Een heel leuke en leerzame ervaring voor kinderen als je het mij vragen mag. Almere jungle mag vind ik niet ontbreken op je to do lijstje. Het is een leuk, relax prettige sfeer park wat veel meer is dan alleen maar planten en dieren. Daarnaast worden er enorm veel interessante natuurevenementen georganiseerd, zoals de Doe- en Kijkdag, de Sterrenkijkdagen en meer leuks. In Almere jungle werken vooral mensen met een beperking. Zij krijgen een zinvolle dagbesteding en krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en persoonlijk te groeien en te ontwikkelen. Ik ben daarom een echte fan van Almere jungle.

Brownies & Downies

Zo kom ik bij de volgende tip; Brownies & Downies. In Almere-buiten kan je hier heerlijk lunchen. Voor de kleintjes is er een speelhoekje achter in de zaak zodat jij lekker kan bij kletsen met je partner of vriendin.

Kattencafe The Coffee Cat

Kattencafe Almere

Ook kan je een lekker broodje of high tea in het knusse katten café The Coffee Cat nuttigen. De kinderen kunnen met zoekkaart op zoek naar alle 12 katten. Alle katten hebben een eigen verhaal, maar in het katten café worden ze verwend met heel veel liefde.

Shoppen in Almere

Ben je een echte shop freak dan moet je in het centrum van Almere zijn of iets verderop in Bataviastad in Lelystad.

Jumping Jack

Jumping jack , 5 minuten lopen vanaf het treinstation van Almere centrum is een tof trampolinepark.  2400 vierkante meters trampolines.  En dat is niet het enige wat je daar kan doen. Ze hebben ook een glow in the dark golf gedeelte. Gegarandeerd plezier voor een paar uurtjes.

Wat te doen in Almere

Glow in the dark golf

Nog een paar tips die voor zichzelf spreken

  • Theater het kaf voor de leukste musicals en theater voorstellingen.
  • Bioscoop Kinepolis voor de nieuwste block busters
  • Bowlen op trekweg 31, ook daar kan je glow golven.
  • Zoef van de glijbaan, ga de stroming in of oefen je bommetje sprongen in het Optisport zwembad in Almere buiten.
  • Huur een bootje of ga kanoën op het weerwater en ontdek de kleine grachten en sloten van Almere. Vaar naar het Beatrix park en picknick daar in het gras.

De prachtige natuur in de omgeving van Almere

in de natuur van Almere

Zoals ik al zei, je kan ook genieten van de natuur. Ga wandelen in de Oostvaardersplassen of in Recreatiepark Natuurrijk bij Lelystad dat beheerd wordt door stichting het Flevo landschap. Het is ontstaan in de jaren 70 toen de dierentuin Artis extra ruimte nodig had voor grote hoef dieren.

Uitjes in de omgeving van Almere

Blijf je langer dan een dag. Bezoek dan Aviodrome in Lelystad, ga naar Walibi in Biddinghuizen voor wat spanning en sensatie, Oud Valkeveen in Naarden of  het Dolfinarium in Harderwijk, blote voetenpad in Zeewolde en- of maisdoolhof bij de buffel boerderij in Zeewolde en als laatste kan je lekker lunchen & spelen bij Bruis in Blaricum, waar de kinderen binnen en buiten veel speel gelegenheid hebben.

Overnachten in Almere

Wil je al deze tips van Kim uitvoeren, dan is het slim om meteen een overnachting (of meerdere) te boeken. Overnachten kan op camping de Kemphaan of in 1 van de hotels in  Almere. Ook zijn er meerdere campings in Zeewolde, wat 20 minuutjes van Almere af ligt en natuurlijk Centreparcs Eemhof. Ik zeg genoeg keus voor een dagje of weekendje weg.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *