Cool Twister waterafkoeler

What's on mama's mind cool twisterWater in anderhalve minuut op de juiste drinktemperatuur voor jouw kleintje. Dat is makkelijk!

Hoewel ik nu al vijf maanden borstvoeding geef, heb ik toch een product getest waar je bij kunstvoeding wat aan hebt; de Cool Twister.

Wat kan de Cool Twister?
De Cool Twister kan kokendheet water snel (in 80 seconden) naar de juiste drinktemperatuur voor kunstvoeding afkoelen, waarbij de maximale voedingswaarde behouden blijft.

Er wordt geadviseerd om geen warm kraanwater te gebruiken voor het bereiden van je flesvoeding, omdat dit sporen kan bevatten van metalen als koper, lood of cadmium. Daarom warm je koud kraanwater, het beste,What's on mama's mind cool twister 2 eerst op met bijvoorbeeld een waterkoker of ketel. Herken jij dat je veel moeite moet doen om het water op de juiste temperatuur te krijgen? Je kookt water en moet wachten tot het afkoelt. Of je mengt gekookt water met koud (bron)water. Je doet een beetje kokend water in de fles, giet er koud water bij. Schenkt wat over je pols om te voelen of het de juiste temperatuur is. “Nee, nog veel te heet”. Nog een beetje koudwater erbij. “Oeps, te koud”. Weer een beetje kokend water erbij. “Pfff wat een klus.

Vooral als je baby ook nog eens onrustig en hongerig is, dan wil je niet te lang bezig zijn. De Cool Twister is dus de oplossing om het snel op juiste drinktemperatuur te verkrijgen.
Het klinkt interessant, dus dat wilde ik wel eens proberen.

What's on mama's mind cool twisterKoelspiraal
Het kokend hete water loopt vanzelf door de koelspiraal en wordt hierdoor afgekoeld. De gewenste eindtemperatuur van 40°C, 50°C, 60°C of 70°C kan nauwkeurig en heel eenvoudig worden bepaald.

Wat heb je nodig?
Cool Twister van NIP
Kraan
Waterkoker, ketel of Quooker

100 ml water dat minimaal 1 uur in de koelkast heeft gestaan
210 ml gekookt kraanwater

Hoe werkt het?
1.Kook eerst het kraanwater en vul hiermee de maatbeker tot aan de markering. Dit komt overeen met 210 ml water.
2.Pak de Cool Twister erbij en schroef deze vervolgens goed vast op maatbeker welke is voorzien van het kokend hete water.
3.Draai het geheel om en zet de Cool Twister op de babyfles (niet meegeleverd).
4.Voeg de melkpoeder toe aan het afgekoelde water.

“De Cool Twister werkt op basis van warmte-uitwisseling. In Cool Twister bevindt zich een waterreservoir waar een aluminimum spiraal doorheen loopt. Wanneer het reservoir gevuld wordt met koud water, dan komt de spiraal onder water te staan. Op het moment dat je het kokend hete water wil laten afkoelen met de Cool Twister, loopt het kokende water vanuit de maatbeker via het koelspiraal naar beneden toe en komt vervolgens terecht in het babyflesje. Tijdens de doorloop in de spiraal wordt het water op de juiste temperatuur gebracht met dank aan het koude water in het waterreservoir.

Voordat je de waterkoeler gaat gebruiken moet je hem eerst minimaal een uur lang, met gevuld waterreservoir,  in de koelkast zetten. Dit zorgt ervoor dat het “koelwater” voldoende afgekoeld wordt om water van 100°C binnen anderhalve minuut te laten afkoelen tot de juiste drinktemperatuur voor baby’s. Bewaar hem bij voorkeur ook in de koelkast. Niet alleen om hygiënische redenen, maar zodoende is de waterafkoeler meteen gereed voor volgend gebruik.

De NIP waterafkoeler past op alle babyflessen, ook met brede hals.”. (Bron: Cool Twister).

Wat vind ik er van?


Ik vind het een handig product. Het werkt echt. Ik denk ook dat het ideaal is voor op vakantie. In het buitenland vertrouw ik vaak al minder op de kwaliteit van het water. Het is niet altijd zo schoon en veilig als in Nederland. Daar dacht ik meteen aan toen ik over dit product hoorde. Dus die gaat mee in je koffer van de zomer!

Ik merkte echt dat het water goed is afgekoeld, maar niet te koud is. Voilà!
What's on mama's mind cool twister2What's on mama's mind cool twister

Wil jij er ook een?
Houd dan mijn blog in de gaten, want ik mag er binnenkort 1 weggeven. Wil je er zelf 1 kopen? Dat kan hier. Deze Cool Twister waterkoeler kost € 26,99.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Cool Twister waterafkoeler

 • 22 maart 2016 om 21:38
  Permalink

  Super verhaal!

  Leuke toevoeging is dat je hiermee dus ook zelf onderhoudend bent op het terras. Wij gebruiken hem altijd in de zomer, thermosfles mee met heet water en je maak overal je fles snel klaar zonder dat je moet wachten op de ober oid die je heet water brengt.

  Beantwoorden
  • 23 maart 2016 om 08:30
   Permalink

   Nou inderdaad Daniel, dank voor de tip!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *