Waterpret in bad met de babyshowerglove

What's on mama's mind pink babyshowergloveHeb je thuis een bad? Zo ja, ga je daar weleens in? Ik hoor altijd van velen dat ze nooit in bad gaan en alleen maar druk zijn met het poetsen van het bad, een ware stofmagneet.

Toch wilden wij per se een bad in ons nieuwbouwhuis. Ben ik er al in geweest? Nee. En dat zal ik momenteel ook niet zo snel doen. Niet omdat ik daar geen zin in heb, maar meer de tijd is schaars om te relaxen, zal ik maar zeggen. Mijn zoontje daarentegen die is helemaal gek op in bad gaan.

“Badje, badje” roept hij elke dag. Hij vermaakt zich er kostelijk in. Met douchen had hij ook altijd veel plezier, maar in bad is toch het leukst.

In bad speelt hij met bakjes en flesjes. In het begin doe ik dan ook geen zeep in het bad, want hij neemt nogal eens een slok. Aangezien hij een slechte drinker is, vinden we dat geen probleem. In het zwembad moet hij dat natuurlijk niet doen, toch merk ik dat dat bij die hele kleintjes soms bijna niet tegen te houden is.

Hij heeft grote schrik in bad. Lachen en kletsen en gillen van enthousiasme. Van de week vroeg ik of hij met mij wilde douchen. Dat was na het eten, ‘s avonds. Zijn smoeltje zat onder de yoghurt en met zijn verkoudheid is het wel lekker om schoon in bed te belanden. (Ik kan elke dag zijn hoeslaken verschonen tegenwoordig, door al het snot).

“Ja!! Douchen”, riep hij. Hij rende naar de trap en riep wel tien keer “Douchen”. Zijn kleren rukt hij vanIMG_3552 z’n lichaampje zodra hij in de badkamer is. Ik wijs naar de douche. “Douchen he?!” , omdat ik al een voorgevoel heb dat hij helemaal niet wil douchen, maar in bad wil. “Nee!” Zegt hij. Hij wijst naar het bad “badje”. “Nee, we gaan douchen, niet in badje” zeg ik. “Nee! Mama!!! Badje”, wijzend en springend staat hij naast het bad. Oké, ik ben al om en hij mag in bad.

Terwijl hij zit te spetteren in bad ga ik douchen. Gevaarlijk? Ja en nee. De douche zit naast het bad waar ik hem kan zien en papa is ook boven. Geen seconde verliezen we hem uit het oog. Ook al zit het bad niet heel vol, we zijn altijd voorzichtig. De kraan is beveiligd waardoor deze niet zomaar heet kan worden en hij weet dat hij niet aan de kraan mag komen.

Grote lol heeft hij als ik contact met hem maak vanuit de douche. Gezelligheid alom in ons grote badhuis. Spetters en geschater.

Vanochtend ging ik met onze andere waterrat douchen. Zo’n verschil zo’n klein popje die je nog goed moet vasthouden. Altijd spannend. Ik schreef vorige week al over de handige washand die ik heb: de Baby Shower Glove. Erg handig en leuk. Samen douchen en badderen met je kleintje. Ze vindt het heerlijk. Oogjes dicht en genieten. Met die kou en regen buiten, vermaken we ons binnen prima.

Verwarming aan en spetteren maar.

 

Foto Baby Shower Glove: invented 4 kids

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *