Wattenstaafjes in de ban door Europese Commissie!

Ik kreeg een persbericht doorgestuurd van Difrax over het verbod op plastic voor eenmalig gebruik met als doel de plastic soep te bestrijden. Steeds vaker zie ik foto’s van stranden en zeeën vol met plastic. Erger jij je ook kapot als je in de supermarkt van die dubbelverpakte producten aantreft? Appels in een kartonnetje met plastic eromheen. Komkommers in plastic en ga zo maar door? Zo vaak is het gewoon helemaal niet nodig. Dat je geen plastic tasjes meer meekrijgt bij het shoppen heb ik ook nog nooit gemist. Het is mooi om de enorme berg plastic afval te gaan terug dringen. Daarom komt er een richtlijn van de Europese Commissie om het gebruik van plastic, waaronder wattenstaafjes terug te dringen. Eind mei wordt een uitwerking van het verbod verwacht waarbij plastic voor eenmalig gebruik moet worden verboden.

kiwi plastic

Wattenstaafjes

Wie gebruikt er geen wattenstaafjes? Ik wel, vooral voor make-up onder mijn ogen bij te werken. Bijvoorbeeld wanneer je mascara wat uitgelopen is. Difrax levert al 50 jaar volledig biologisch afbreekbare wattenstaafjes die zijn vervaardigd van hout en katoen en loopt hiermee op dit besluit vooruit. De nieuwe richtlijn is dan ook een reden om hun houten wattenstaafjes onder de aandacht te brengen. Natuurlijk ook vanuit commercieel oogpunt, maar ik vind het goed als je weet dat er alternatieven zijn. Je hoeft niet te wachten op een richtlijn om al te kijken waar je zelf het plastic gebruik kan gaan beperken.

Difrax houten wattenstaafjes

Plastic weggooimateriaal terugdringen

Naast wattenstaafjes wil Europa ook een verbod op plastic bekers, flessendoppen en rietjes. Er is gekeken naar plastic materiaal dat veelvuldig maar vaak eenmalig wordt gebruikt. Voor het schoonmaken van babyoortjes worden wattenstaafjes vaak gebruikt bij de babyverzorging. Veel fabrikanten zullen dus op zoek moeten naar alternatieven.

wattenstaafjes difrax

Wattenstaafjes van 100% katoen

De Difrax wattenstaafjes zijn voorzien van 100% katoenen wattenbolletjes die pluizen voorkomen. Het wattenstaafje is van zeer stevig hout gemaakt en is makkelijk biologisch afbreekbaar. De wattenstaafjes zijn veilig voor het reinigen van baby’s oortjes en neusje. “Het was ooit het eerste product dat mijn ouders op de markt brachten. Inmiddels is het gebruik van wattenstokjes bij de verzorging van je baby niet meer weg te denken” aldus Vivienne van Eijkelenborg, zakenvrouw van het jaar 2016 en eigenaresse van Difrax. Difrax wattenstaafjes worden wereldwijd verkocht en Difrax loopt hiermee voorop. Difrax wattenstaafjes zijn verkrijgbaar via bol.com, DA drogisterijen en difrax.com.

Adviesprijs €5,29 per 100 stuks.

Als nu ook nog de plastic verpakkingen aangepast worden naar iets wat biologisch afbreekbaar is, dan zijn we helemaal op de goede weg!

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Difrax houten wattenstaafjes
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *